Militarii Brigăzii 81 Mecanizată, la ”Wind Spring – 17”

Merigo

(FOTO) Desfășurată în facilitățile de instruire din zona Cincu, etapa de pregătire tactică ”Wind Spring – 17”, unul dintre modulele amplului exercițiu multinațional ”Saber Junction – 17”, a fost parcursă la mijlocul lunii mai de către cei peste 500 de militari ai Brigăzii 81 Mecanizate ”General Grigore Bălan”, alături de camarazi din Forțele Aeriene și din alte structuri militare ale unor țări partenere.

Potrivit scenariului, în acțiunile de întârziere și defensive ale forțelor implicate în exercițiul „Wind Spring – 17” au acționat unități de tancuri, de infanterie, de artilerie antitanc, de aruncătoare proiectile reactive, complexe antiaeriene Gepard, dar și avioane Spartan, MiG-21 Lancer și elicoptere Puma Socat.

Scopul general al antrenamentului militar a fost acela de a dezvolta capacitatea acțională a elementelor structurale ale brigăzii pentru planificarea și executarea operațiilor în context multinațional, întrunit.

De altfel, întreaga lună destinată pregătirii în teren a luptătorilor în cadrul exercițiului „Saber Junction – 17”, fie în Germania, la „Joint Readiness Multinational Center” din Hohenfels, fie în România, la „Centrul Național de Instruire Întrunită a Forțelor Terestre” din Cincu, se încadrează obiectivului general al dezvoltării interoperabilității în executarea misiunilor de către structuri militare aparținând diferitelor categorii de forțe armate și diferitelor țări partenere.

Sursă: Divizia 4 Infanterie Gemina

Eugen Gheorghe

Eugen Gheorghe

A absolvit Facultatea de Litere, Secția Română-Engleză, a Universității București. A debutat în presă în 1996 la publicația Steaua Sport Magazin. A lucrat, de-a lungul timpului, la ziarul ProSport, postul de radio Europa FM, agenția de presă Mediafax, dar și la clubul de fotbal Gloria Bistrița, unde a fost purtător de cuvânt. Din 2011 scrie la Timp Online.
Eugen Gheorghe

Google Ads

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

  • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
  • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
  • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
  • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
  • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.