Gelu Muthi: Acesta este primul lucru pe care îl vom face repede pe zona piețelor

Merigo

Viceprimarul Gelu Muthi a spus care este primul proiect pe care municipalitatea îl va realiza, ”într-un termen relativ scurt”, în domeniul administrației piețelor din Bistrița.

”Proiectul de modernizare a Pieței Decebal nu este abandonat, se merge înainte cu proiectarea. Piața Decebal este un proiect mare, cel puțin pentru prima parte a anului avem prevăzute doar lucrări de reparații. Primăria nu poate face această investiție singură, este mult prea mare, obligatoriu trebuie accesate fonduri europene. În ceea ce privește piața en gros de pe Tărpiului, a devenit înghesuită, s-a dezvoltat și zona industrială respectivă. Am identificat o suprafață de teren în zona centurii, peste un hectar, să vedem la ce preț îl vinde proprietara. Acesta cred că este primul lucru care se poate face repede în sectorul piețelor, piața en gros să se mute într-o altă zonă, pe o suprafață mai mare. Am mers împreună cu domnul primar și am văzut terenul respectiv, la prima vedere lucrurile sunt în regulă. Este cel mai apropiat lucru pe care îl putem face, cu bani de la bugetul local și într-un timp relativ scurt”, a spus Gelu Muthi la AS TV.

El a adăugat ”piața de la ruși” de pe Calea Moldovei nu va dispărea odată cu deschiderea magazinului Selgros și a galeriei comerciale, acea piață putând fi mutată de acolo abia după ce clădirea Pieței Decebal va fi modernizată.

Gelu Muthi a vorbit și despre mersul lucrurilor în Parcul Industrial Bistrița Sud: ”Parcul Industrial este o provocare. Lucrurile au o evoluție constantă și pozitivă, până acum avem ocupată o anumită suprafață de teren și pot spune că mă declar mulțumit, dar cred că trebuie să populăm parcul cu investitori din afară. Facilitățile pe care le vom acorda aș vrea să nu fie aceleași pentru toți investitorii, cel care are o investiție majoră trebuie să primească mai mult decât cel care vine cu mai puțin, este normal să existe o diferențiere. Care este motivul pentru care un investitor alege Bistrița în detrimentul altui oraș? Va trebui să găsim un răspuns clar, să vedem exact care va fi segmentul pe care vom face o publicitate agresivă. Discutăm cu un investitor străin, european, care are un cap de pod în România și care ne promite că face o investiție de peste 3 milioane de euro, dar nu e destul, trebuie să avem discuții cu mai mulți. Lucrurile se mișcă, dar aș vrea să accelerăm. Unul dintre investitorii care au concesionat teren intră acolo în primăvară, în aprilie, începe să construiască. Centana, o fabrică de prelucrare a laptelui (n.r. – după cum Timp Online a scris aici). În 2017 vor începe și alții lucrările în Parc”.

Muthi a menționat că are o colaborare foarte bună cu primarul Ovidiu Crețu: ”L-am văzut mereu deschis și orice propunere este discutată și analizată. Ne mai și contrazicem, e normal, dar constructiv”.

Eugen Gheorghe

Eugen Gheorghe

A absolvit Facultatea de Litere, Secția Română-Engleză, a Universității București. A debutat în presă în 1996 la publicația Steaua Sport Magazin. A lucrat, de-a lungul timpului, la ziarul ProSport, postul de radio Europa FM, agenția de presă Mediafax, dar și la clubul de fotbal Gloria Bistrița, unde a fost purtător de cuvânt. Din 2011 scrie la Timp Online.
Eugen Gheorghe

Google Ads

Comentarii

  • Bms

   Exista aproximativ 100 de locuri de munca care urmeaza sa fie desfintate pentru o parcare ? vi se pare normal ? Poate ca daca daca sunteti unul din fostul regim COMUNIST.

   (-1)
  • pentru bms

   100 de locuri de munca????
   Nu cred ca sunt asa de multi angajati. Poate maxim 25 care oricand Leoni i-ar angaja pentru ca sunt caliti .
   Ma mir cum de nu se sesizeaza protectia muncii pentru conditiile de munca de acolo. Cum pot sa stea in frig pe beton la -20 grade?
   Astia trebuie sa plataesca dublua la sanatate.
   Concluzia mea: JOS PIATA RUSILOR si sa se construiasca PIATA CAPITALISTA!
   (vezi, nu prea sunt comunist dar vreau sa nu mai fiu deranjat la ochi!)

   (1)
 1. Ștrul

  Domnule viceprimar, chestia cu contrazicerea constructivă mi-a adus aminte de o întâmplare a vărului meu Ițic.
  Ițic nu pricepea diferența între critică și autocritică. Unde să se ducă să afle răspunsul cel mai bine documentat dacă nu la rabin.
  Rabinul auzind întrebarea vărului Ițic îl ia de mână și îl duce în grădina din spatele casei. Se cațără rabinul într-un copac și îl scuipă pe Ițic. „Vezi Ițic, asta este critica” îi zise rabinul. „Acuma scuipă-mă tu pe mine, asta este autocritica” continuă rabinul explicația.
  Cam așa cred că stă și „dialogul constructiv” dintre primar și viceprimari!
  Shalom.

  (9)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

 • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
 • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
 • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
 • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
 • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.