Actualitate

Florin Sângeorzan, FC Bistrița: ”Continuăm în Liga a III-a”. Cine este noul antrenor

ACTUALIZARE FC Bistrița, locul 14 din 15 la finalul turului în Seria V, va continua în Liga a III-a, a declarat președintele clubului, Florin Sângeorzan. Obiectivul va fi evitarea retrogradării. Antrenor principal a fost desemnat Valer Săsărman, care a mai pregătit-o în Liga a III-a pe Gloria Progresul, în sezonul 2014/2015. 

”Vom fi sprijiniți financiar de Comelf, am discutat cu directorul Paul Oprea, astfel că vom putea să începem campionatul. Antrenor principal va fi Valer Săsărman. Vom avea câțiva jucători și de la Academia de Fotbal Gloria, cu care practic din punct de vedere sportiv suntem uniți și cu care din vară vom forma o singură echipă: FC Gloria Bistrița”, a spus Florin Sângeorzan. 

Liga a III-a se reia vineri 3 martie cu etapa a 16-a, prima din retur. FC Bistrița va juca în deplasare cu Unirea Jucu, de la ora 15.00. 

Când se va deschide sesiunea, FC Bistrița va depune proiect pentru finanțare nerambursabilă de la Consiliul Județean. 

ȘTIREA 2 Salvarea fotbalului bistrițean, încă la stadiul de vorbe. Florin Sângeorzan: Speranța moare ultima 

A avut loc o nouă întâlnire pentru salvarea fotbalului bistrițean, după ce președintele FC Bistrița Florin Sângeorzan anunțase că din cauza problemelor financiare va retrage echipa din campionatul Ligii a III-a. El a ajuns la o înțelegere cu președintele clubului Academia de Fotbal Gloria, Alexandru Hatfaludi, în ideea ca jucători de la formația de Liga a IV-a să meargă la FC Bistrița, să se obțină finanțare prin Consiliul Județean și din vară să se formeze o singură echipă. 

Acest plan i-a fost prezentat președintelui CJ Radu Moldovan, dar și președintelui AJF BN, Dan Jiga. FC Bistrița nu are bani pentru a participa la returul care bate la ușă (în 3 martie deplasare la Unirea Jucu), iar banii de la CJ nu pot veni cât ai bate din palme. Bugetul CJ va fi aprobat abia la finalul lunii martie, iar FC Bistrița trebuie să depună proiect pe legea finanțărilor nerambursabile și să treacă de etapa de analiză, plus vot în plen, proceduri care vor mări durata de timp până la o eventuală finanțare. 

”Pentru binele fotbalului bistrițean, am acceptat o eventuală colaborare. I-am fi lăsat pe cei de la FC Bistrița să-și aleagă de la noi ce jucători ar fi vrut și i-am fi dat împrumut până la vară, cu antrenor cu tot. Însă ei n-au posibilitatea nu să-i plătească, ci nici măcar să organizeze jocurile de acasă. În aceste condiții, cu ce suntem noi de vină, care am început un proiect de la zero, suntem aproape de a promova în liga a treia și n-aveam nevoie de nicio fuziune cu nimeni? Repet, am fi făcut-o totuși, înțelegând ideea unui sprijin de la Consiliul Județean. Dar cred că nu avem cu cine”, a declarat Alexandru Hatfaludi pentru sportulbistritean.ro. 

Florin Sângeorzan a declarat pentru Timp Online că nu este totul pierdut: ”Speranța moare ultima. Eu am încredere că vom găsi rapid o soluție ca FC Bistrița să continue în Liga a III-a. Voi mai avea niște întâlniri cu oameni din mediul privat pentru a găsi finanțare să putem începe campionatul. Sper să am vești bune cât de curând și să nu ajungem totuși la varianta retragerii”. 

ȘTIREA 1 Fotbalul bistrițean mai moare un pic: Sfârșit de drum pentru FC Bistrița 

FC Bistrița, grupare aflată la primul sezon de Liga a III-a din istorie, ar putea pune punct participării la acest nivel din cauza problemelor financiare. Cu o echipă rămasă practic fără jucători și aflată în situație critică în clasament, locul 14 din 15 la finalul turului, dar și fără perspective de a atrage finanțare de la autorități sau sponsori, clubul va continua activitatea doar la nivel de copii și juniori. 

Formația bistrițeană va fi retrasă din campionatul Ligii a III-a, FRF urmând să fie notificată în acest sens în perioada următoare, a precizat președintele clubului, Florin Sângeorzan: ”Din păcate, am ajuns în această situație. Fără sprijin financiar nu se poate continua. Cu promisiuni nu putem merge mai departe”. 

Ultima speranță era legată de procesul intentat de FC Bistrița Consiliului Local, care anul trecut a respins proiectul depus pentru finanțare nerambursabilă. Motivul? ”În 04.07.2016, Comisia Europeană a finalizat procedurile de verificare privind acordarea unor ajutoare cluburilor profesioniste de fotbal din Spania și Olanda. Prin deciziile pronunțate, Comisia a constatat că ”utilizarea banilor contribuabililor pentru finanțarea cluburilor de fotbal profesioniste poate crea o concurență neloială. Fotbalul profesionist este o activitate comercială cu foarte mulți bani la mijloc, iar banii publici trebuie să respecte regulile de concurență echitabilă. Subvențiile investigate în aceste cazuri nu au respectat normele”, chiar dacă unele cluburi au fost tratate ca organizații non profit. Prin aceste decizii Comisia face mențiunea că asemenea finanțări încalcă art. 107 din TFEU. Verificând dosarul depus de ACS FC Bistrița se constată că a depus proiect privind participarea în competiții profesioniste de fotbal, justificarea cheltuielilor fiind în acest sens. Pe cale de consecință, în lumina interpretărilor mai sus menționate, nu putem prezenta un proiect în sensul Legii 350/2005, ci a unei activități economice incompatibile cu acordarea unei finanțări din fonduri publice, iar proiectul este sunt respins”. 

Decizia Tribunalului Bistrița-Năsăud a fost fără speranță pentru FC Bistrița: ”Admite excepţia inadmisibilităţii invocată de pârât şi, în consecinţă, respinge ca inadmisibilă acţiunea în contencios administrativ formulată de reclamanta ACS FC Bistrița”. 

În prima parte a sezonului 2016/2017, FC Bistrița a fost măcinată de scandaluri, totul din cauza problemelor financiare. Fotbaliști precum Sergiu Costin, Alin Chibulcutean și Adrian Nalați au renunțat pe parcurs să mai evolueze, iar restul jucătorilor s-au prezentat și nu s-au prezentat la antrenamente și la jocuri, la Dej (0-11) intrând în teren juniorii. Pentru a evita o situație asemănătoare, la Cugir nu s-a făcut deplasarea. Un alt motiv de scandal a fost, după plecarea lui Sebastian Moga la Poli Iași ca secund, aducerea antrenorului Dan Vasilică, forțat și el de împrejurări să renunțe după numai patru runde. 

În 24 ianuarie, la Hotel Krone a avut loc o masă rotundă, la care au participat autorități și oameni de fotbal, având ca scop găsirea de soluții pentru salvarea fotbalului din oraș. 

Bistrița va rămâne doar cu Academia de Fotbal Gloria, care evoluează în Liga a IV-a, unde ocupă locul 2.

12 comentarii

  • Asadar de acuma toti banii la Academia Gloria….domnule Cretu, sunteti unul dintre groparii fotbalului bistritean….rusine sa va fie. Asa veti ramane in istoria, in timpul mandatelor dvs Gloria a disparut, nu ati fost in stare sa dati nicio o sponsorizare. Rusine ! Si iarasi Rusine in frunte cu partidul dvs!

  • Taci mai Vasilica! Ponse cu capu ala! A cam murit tot fotbalul din tara asta! De ce crezi mata? E de vina Cretu? S-a terminat cu datu banilor la niste smecheri!

    • A murit fotbalul, dar macar acuma „nu” mai e coruptie in fotbal. Acuma sunt la rand politica si economia. Nu conteaza efectele secundare!

  • La intalnirea din 24 ianuarie, la masa rotunda, intre organizatori l-am putut vedea toti pe Ovidiu Putura (foarte lejer-arogant). Sa fie acesta un „garant” al legalitatii viitoarelor demersuri de solicitare si cheltuire a banilor ?????
    Mai bine fara „fotbal profesionist”, decat o astfel de asociere!!!!

  • Inteleg că FC Bistrița nu a primit finanțări din fonduri publice, pentru că a participat in competiții profesioniste (Liga a III-a.)

    Am o intrebare pentru Consiliul Local si Consiliul Judetean. Grupele de copii si juniori, pot fi finanțate din fonduri publice? Sau si copiii participă in competitii profesioniste?

  • O sa joace echipa lui Hatfaludi in liga a treia, cu sponsorizare de la primarie,asa sa se oftice „prietenii”!!!Lor le pot da bani ca sant „oamenii nostrii” vorba lui nea Bachus !!!

  • Care va fi rolul Academiei Gloria?
    Sper că va rămâne in continuare academie de fotbal, cu grupe de copii si juniori. Să nu cumva să desfiintati clubul!
    Someşul este unul dintre cele mai mari râuri din țară, pentru că are MULȚI AFLUENTI.
    FC Gloria Bistrița nu poate fi un club puternic, dacă nu are o bază de selectie mare. Atât FC Bistrița, cât si Academia Gloria, trebuie să aibă grupe de copii. Cei mai talentați dintre copii, urmând să ajungă la FC Gloria Bistrița.
    FC Helsingør, un club in Liga a II-a daneză, colaborează cu 7 cluburi locale. Fiecare dintre cele 7 cluburi, are grupe de copii, iar cei mai talentati dintre ei ajung la FC Helsingør U13.
    Vă dați seama ce echipă tare isi fac, dacă doar 18 copii născuți in anul 2005 din totalul de 140 de fotbalişti, sunt selectați la echipa U15?
    Atât grupele de copii de la Academia Gloria cât şi cele de la FC Bistrita trebuie păstrate. Neapărat!!

  • Fotbalul este joc,pokerul este joc,de ce oare trebuie sponsorizat fotbalul,ca orsicum fiecare jucator joaca pentru prosperitatea proprie, pe pokeristi nu am auzit sa-i sponsorizati pentru fotbalisti faceti matani peste tot doar sa primeasca oarice banuti de parca ei nu tot pentru interesul propriu joaca!

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS