Concert extraordinar Anita Hartig la Centrul Cultural Dacia! Prețul biletelor

Merigo

Consiliul Județean Bistrița-Năsăud împreună cu Centrul Județean pentru Cultură Bistrița-Năsăud organizează un Concert extraordinar de Anul Nou susținut de Noua Orchestră Transilvană și Filarmonica Transilvania Cluj. Solistă va fi marea artistă Anita Hartig.

Despre concitadina noastră, legendarul director al Operei de Stat din Viena, Ioan Holender, a afirmat public că de la Ileana Cotrubaș până în prezent, Anita Hartig este cea mai mare cântăreață din România.

Concertul va avea loc joi, 12 ianuarie 2017, în sala de spectacole a Centrului Cultural Dacia, începând cu ora 18.00.

În program: lucrări de mare popularitate din creația compozitorilor familiei Strauss și arii din opere celebre.

Biletele (30 de de lei bucata) se pot achiziționa de la casieria Centrului Cultural Dacia.

Soprana Anita Hartig este cetățean de onoare al municipiului Bistrița din anul 2015.

Anita Gertrude Hartig s-a născut la Bistriţa în anul 1983. Încă din copilărie i-a plăcut să cânte, fiind membră a corurilor de la şcoală şi biserică, iar datorită calităţii vocii sale i s-au încredinţat, de multe ori, pasajele solo din partituri. A urmat cursurile Academiei de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, şi-a continuat pregătirea şi a colaborat, între timp, cu numeroase orchestre simfonice naţionale – Cluj-Napoca, Iaşi, Sibiu, Timişoara şi Bucureşti. A câştigat numeroase concursuri de canto, printre care „Hariclea Darclee” în 2005, „Ionel Perlea” şi concursul internaţional de canto „Maeştri ai artei lirice – Magda Ianculescu” desfăşurat la Opera Naţională din Bucureşti. În anul 2006, Anita Hartig a debutat în rolul „Mimi” din opera Boema, la Opera Naţională din Cluj-Napoca. Debutul internaţional a venit trei ani mai târziu când, pe scena Operei de Stat din Viena, a interpretat rolul Musettei din opera La Boheme de Giacomo Puccini. Timp de peste trei ani, la Viena a interpretat numeroase roluri: Mimi şi Musetta (Boema), Susanna (Nunta lui Figaro), Micaela (Carmen), Despina (Cosi fan tutte), Pamina (Flautul Fermecat), Zerlina (Don Giovanni), Echo (Ariadne din Naxos) şi Marzelline (Fidelio) – ca să numim doar câteva dintre acestea. Apoi a cântat la Bruxelles unde a interpretat rolul „Mimi” din Boema sub conducerea dirijorului Carlo Rizzi. Articolele extrem de apreciative din presa de specialitate i-au adus numeroase invitaţii, la Welsh National Opera, Teatrul „Scala” din Milano, Opera de Stat din Hamburg, Royal Opera House din Londra, Bayerische Staatsoper, Deutsche Oper din Berlin şi Metropolitan Opera din New York. Anita Hartig a debutat la „Scala” din Milano în anul 2012, interpretând rolul „Mimi” din opera „Boema”. Prestaţia sa artistică a fost foarte bine primită de presa de specialitate, iar jurnaliştii de la CNN au realizat un interviu cu apreciata soprană româncă. La începutul anului 2013, Anita Hartig a debutat la Royal Opera House din Londra, în frumoasa producţie semnată de John Copley a operei Boema, alături de Teodor Ilincai, Sonya Yoncheva şi Gabriele Viviani, sub bagheta dirijorului Alexander Joel. În acelaşi an, Anita Hartig a fost invitată la Bucureşti pentru a participa la Festivalul „George Enescu”. Debutul sopranei Anita Hartig la Metropolitan Opera din New York, dar şi la Opera Bastille din Paris, a avut loc în 2014.

Eugen Gheorghe

Eugen Gheorghe

A absolvit Facultatea de Litere, Secția Română-Engleză, a Universității București. A debutat în presă în 1996 la publicația Steaua Sport Magazin. A lucrat, de-a lungul timpului, la ziarul ProSport, postul de radio Europa FM, agenția de presă Mediafax, dar și la clubul de fotbal Gloria Bistrița, unde a fost purtător de cuvânt. Din 2011 scrie la Timp Online.
Eugen Gheorghe

Google Ads

Comentarii

  1. Colda Aida

    Oare spectacolul va fi pentru oricine sau doar pentru protipendada, asa cum s-a mai intamplat? Intreb pentru ca sambata(7.01.2017) in urma articolului publicat m-am dus sa vad de bilete; doamnele de la casa nu stiau nimic , nici macar daca vor fi bilete la liber sau se merge pe baza de invitatii( ceea ce mie mi se pare o mirlanie).

    (6)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

  • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
  • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
  • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
  • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
  • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.