Cum comentează Radu Moldovan scandalul din PSD

Merigo

Comitetul Executiv al PSD a decis, după cinci ore şi jumătate de dezbateri, să retragă sprijinul politic al partidului pentru Guvernul Grindeanu. Votul pentru retragerea sprijinului politic a fost unanim. Totodată, s-a decis ca cei care refuză să plece din Guvern să fie excluşi din partid.

Liderul PSD Liviu Dragnea a spus că toți miniștrii au demisionat și că așteaptă și demisia premierului: ”Joi intenţionăm să convocăm din nou un Comitet Executiv Naţional ca să discutăm şi împreună cu colegii de la ALDE despre o propunere de prim-ministru care să fie înaintată preşedintelui Iohannis”.

Premierul Sorin Grindeanu a anunțat că nu își dă demisia. El a precizat că i s-a propus să preia conducerea unor instituţii sau să facă parte din noul Guvern, doar ca să renunţe la funcţie: ”Nu îmi dau demisia. Mi s-a propus şefia mai multor instituţii doar ca să demisionez. I-am propus lui Dragnea să ne asumăm împreună acest presupus eşec şi atunci să demisionăm împreună. Rămân în PSD. Îmi este foarte greu să înţeleg de unde aceste lucruri, de ce trebuie să pui presiune pe proprii tăi miniştri, pe care tu i-ai pus acolo. Nu am găsit un răspuns, decât unul singur, poate, anume dorinţa unui singur om de a avea toată puterea. Nu văd alt răspuns”. „Le mulţumesc primarilor şi membrilor PSD care m-au susţinut, dar şi românilor din afara politicii, care mi-au trimis mesaje pe Facebook. Forţa Partidului Social Democrat a stat şi stă în sutele de mii de membri care ne-au dus spre victorie. Tuturor membrilor acestui partid, le spun: să nu vă fie frică să fiţi de partea bună! România are nevoie de stabilitate şi de responsabilitate în actul de guvernare!”, a mai spus Grindeanu.

Președintele PSD și al CJ Bistrița-Năsăud, Radu Moldovan, a afirmat că nu vrea să facă scenarii în urma anunțului prim-ministrului.

”Decizia partidului, probabil în premieră în România, a fost să facem această evaluare publică, să îi anunţăm pe oameni şi suntem obligaţi să luăm măsurile care se impun. Decizia lui Sorin Grindeanu este un lucru care mă depăşeşte şi nu vreau să fac scenarii. Nu s-a discutat deocamdată de o moţiune de cenzură care ar duce la demiterea lui Grindeanu. S-a luat decizia de retragere a sprijinului politic Guvernului Grindeanu şi s-a adoptat încă o hotărâre: ca oricare dintre membrii PSD care nu va demisiona sau va accepta să facă dintr-un nou Guvern fără sprijinul PSD să fie exclus din partid”, a declarat Radu Moldovan pentru Mediafax.

Joi, premierul Sorin Grindeanu a fost exclus din PSD, social-democraţii urmând să depună moţiune de cenzură împotriva Cabinetului Grindeanu. Ambele decizii au fost luate în Comitetul Executiv Naţional al PSD. Moțiunea va fi depusă luni, urmând ca votul în Parlament să aibă loc miercuri.

Google Ads

Comentarii

 1. Ovidiu Florean

  Se cauta tapi ispasitori pentru promisiunile neonorate . PSD-istii se tem de miscarile sociale inerente , oamenii sunt dezamagiti fiindca au fost inselati . Dragnea e disperat si se teme de puscarie . Grindeanu a inceput sa devina puternic , e o lupta interna fara precedent . Cine pierde ? Poporul , pentru ca astia nu mai guverneaza , e clar .

  (21)
 2. bistriteanul

  Raducule, cine te mai crede?
  Ce evaluare si mai ales cine o face?
  Oltenasul Dragnea a sesizat noul pol de putere care prindea contur si v-a adunat ca pe slugi sa-si mazileasca posibilul rival. Aici este o lupta interna in partid nicidecum faptul ca vreti voi binele tarii si sunteti impiedicati de premierul tarii.
  Turcii aveau un obicei când ne mazileau domnitorii: trimiteau un emisar care punea o esarfa neagra pe umarul domnitorului. Esarfa voastra este umana dar o carpa de om…
  Raducule: tic-tac, tic-tac…. primesti si tu o esarfa?

  (28)
 3. Dina

  Ati dus boala lui ceausescu, de mărire deșartă, de grandomanie și infatuare, pe noi culmi.
  Azi redescoperit balcanismul fanariot (ce-i drept nu era ascuns bine) și-l perfecționați, inegalabil.
  Sunteți jalnici, dar nu asta ar fi durerea.
  Durerea este că încă mulți români (416) vă mai creditează, dându-vă votul lor.
  Că altfel , n-ați însemna nimic prin voi înșivă.

  (17)
 4. Batahan

  Mda.. fain va sta!
  Nealcosi de numa-numa!
  Mai exista vreo-on om in partidu asta? Sau numa’ sobolani?
  Opozitie mai este?
  Vai de capu’ nost!

  (10)
 5. Safriuc V.

  Autocrația în toată splendoarea ei. Faptul că nu ”s-a discutat deocamdată de o moţiune de cenzură care ar duce la demiterea lui Grindeanu” certifică lipsa democrației, ignorarea reprezentanților în Parlamentul României.

  (5)
 6. Dan

  Cum sa comenteze? Deocamdata nicicum, ca e decuplat de evenimentele de la centru. Dar, pentru orice eventualoitate, luam pozitie de drepti si asteptam sa vedem ce zice sefu.

  (12)
 7. Cititor

  Cat de reale si intelepte sunt comentariile de mai sus!Asta spune ceva.Ca exista inca multi oameni verticali in tara asta.Disciplina de partid e una ,iar verticalitatea e alta.Grindeanu a ales verticalitatea.Bravo lui!

  (15)
 8. Cititor

  Radu,daca se dorea responsabilitate si stabilitate Dragnea ar fi trebuit sa impulsioneze activitatea guvernului,cei priceputi ar fi trebuit sa ii ajute oe acei ministri care nu au putut sau nu au stiut sa faca niste lucruri.Adica Dragnea pune ministri ,dirijeaza tot si acum e de vina Grindeanu!Tocmai asta vrea PSD.Instabilitate.Pentru ca in ape tulburi se pescuieste mai bine.

  (14)
 9. nicu

  Ca de obicei, pe Raducu nu-l ajuta capul sau nu are curajul sa-si exprime o pozitie clara in legatura cu acest scandal politic din PSD. El asteapta deznodamantul final si in functie de acesta se pozitioneaza de partea convenabila a situatiei. Din acest punct de vedere, Raducu este mai degraba ” ca romanul impartial”, precum Agamita Dandanache din Scrisoarea Pierduta a lui I.L. Caragiale.

  (18)
 10. Cetatean

  Dl presedinte se afla intr-o situație delicata,a trebuit sa-i ceară inapoi clopul cu păun si cupa de jinars de poame de la Grindeanu,precum si banii cheltuiti cu ceilalți miniștri veniti pe vedere prin BN,că doar erau bani din taxe si impozite,nu?

  (11)
 11. john

  Domnu Radu…
  evaluare faceti dvs. la Frasinul , Dimex ,Farcas ….
  cand se antameaza lucrari
  in rest apropierea de derizoriu devine apasatoare…

  (23)
 12. Tetelu

  Parerea mea este ca dl Moldovan a procedat corect. Guvernul stia ca va fi atent monitorizat de la partid încă de la instalare. Sa propus un program de guvernare pe termene, termenele fiind depășite trebuie să suporte consecințele.

  (-22)
  • garfield motanu™

   Până acum 2-3 zile acest guvern era cel mai bombastic și fantastic din câte au existat vreodată. Așa zicea Dragnea&co , nu? Economia bubuie, industria mocăne , bugetarii sunt extaziați din cale-afară iar cei ,,pe social” urmau să primească și ei tainul gros. Dintr-odată, ho cu tata! Grindeanu e vax, guvernul așijderea ! Care sunt termenele acelea depășite pe care absolut nimeni din PSD nu le specifică? Au făcut 90 cm de autostradă în loc de 1 m sau să fi construit un dispensar în loc de spital?
   Toată povestea e cusută cu ață albă, o știe și un nou născut. Interesele personale și de grup au mare căutare într-un ,,partid” compus din lichele , țațe-primărițe și diverși primitivi care în circumstanțe ,,normale” s-ar situa la ultra-periferia societății.

   (13)
 13. garfield motanu™

  Ce să ,,comenteze” un biet peștișor care înoată pe lângă rechinul care-l hrănește cu paraziții din piele și resturile dintre dinți? Întrebați și pe d-na Pană sau mulți alți ,,peștișori” din preajma ,,rechinului” Dragnea , poate aveți o șansă la milion să auziți vreo opinie personală.
  Ce se întâmplă acum în PSD nu are a face cu nici o autoevaluare , este nimic altceva decât o încercare disperată de a-l salva pe Dragnea de la a doua condamnare ce pare a fi iminentă și care , din ,,rechin”, îl va aduce în postura de simplu pușcăriaș. De aici mazilirea absolut grosolană a lui Grindeanu ( fost slugărean, actual #REZISTean ) care s-a dovedit incapabil să ,,marcheze” OUG-uri cu dedicație , de genul celei cu nr 13.

  ps: alaltăieri, un sondaj Sociopol cota PSD-ul cu 52% susținere electorală. Suntem sau nu suntem o țară de nebuni, asta-i întrebarea!?

  (10)
 14. Mandra Gora

  Nu judecati prea aspru pe politrucii de provincie.
  Nimerit in babardeala sefilor cei mari de la centru, politrucul mic de la orase si sate incearca sa scape si cu blana nescarmanata, si cu ciolanul in dinti.
  Dupa epurarile staliniste din anii 30 40 , 50, 60 , poporul politruc din toate partidele a mostenit invatatura comunista ca mai bine sa gresesti impreuna cu partidul decat sa ai dreptate impotriva partidului.
  Ca partidu te-a facut om si tot partidu te poate face neom.
  Partidu are intotdeauna dreptate.Ca daca omu poate gresi, partidul nu greseste niciodatata.
  Ieri ca si alaltaieri, azi ca si ieri, politrucul de la orase si sate linge mana pe care n-o poate musca.Deocamdata.

  (10)
 15. cc

  Problema nu e cearta frăţească între gaşca de olteni a lui Dragnea şi gaşca de bănăţeni a lui Grindeanu.
  Problema e că leul o ia la vale în condiţii de instabilitate politică majoră.
  Cu toate consecinţele adiacente.

  Oricum în câţiva termeni pare o premieră , pentru un partid în care corupţia este o virtute şi care câştigă majoritatea absolută în Parlament Wow.
  PSD se autocanibalizează.
  Însă la privire atentă nu e o premieră, modalitatea prin care sunt construite carierele politice în PSD sunt egale afişarea la exagerare a autorităţii, călcatul pe cadavrele inamicilor politici şi înfiptul cuţitelor pe la spate, gen ‘şi tu Brutus’.

  Am anticipat că incompetenţa majoră pe domeniul resurselor umane a PSD (sunt incapabili să atragă oameni formaţi la şcolile occidentale, dar şi experţi- acei oameni au o etică a muncii şi valorilor) coroborate cu propagarea P.C.R(pile cunoştinţe relaţii) vor arunca România în criză curând, mai ales că programul de guvernare era irealist din start.

  Dar, turma de oi , electoratul fidel PSD no-brainers, de fiecare acceptă cu zâmbetul pe buze promisiunile nerealiste din campanie …fuge de la 4 dimineaţa la votat milităreşte..ca a doua zi să fie violat în buzunare.

  Pentru că instrumentul cu care PSD-ul a câştigat de fiecare dată puterea a fost manipularea.
  Manipularea maselor.
  Cu teme de tip naţionalist, duşmanii din afară, binele ţării. Implementate de consultanţi regeşte plătiţi.

  Machiajul realităţii şi vânzarea ciorii de pe gard.

  Iar în acest uriaş exerciţiu de imagine, urmat de un cinicul furt colectiv clasic post-alegeri din resursele bugetare au distrus şi tocat credibilitatea şi profesionalismul unor oameni care ar fi putut să fie mai utili societăţii decât gaşca de lingăi politruci.

  Au cumpărat nu doar conştiinţe.
  Dar şi tăcerea unor jurnalişti.

  (8)
 16. Ovidiu

  Acesti handicapati de la psd nu-si dau seama ca platind salarii astronomice,pensii,ajutoare,etc. din bani luati umprumut de afara,o sa ajunga la sapa de lemn si o sa fie alungati de la conducerea tarii!!

  (1)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

 • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
 • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
 • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
 • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
 • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.