Centrul de îngrijire pentru persoane cu handicap – Nuşeni, modernizat pe bani europeni (FOTO)

Delia Fontul Nuseni

Proiectul de reabilitare şi echipare a Centrului de Îngrijire şi Asistenţă pentru Persoanele cu Handicap din cadrul Complexului de Servicii Sociale Comunitare pentru Adulţi – Nuşeni a ajuns la final. 56 de persoane cu nevoi speciale se află în îngrijire la acest centru, vizitat miercuri de vicepreşedintele CJ Alexandru Pugna şi directorul general al DGASPC Bistriţa-Năsăud, Delia Fontul.

Publicat în 06 martie, 2013 cu 4 Comentarii

Proiectul Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud ”Responsabilitate socială durabilă prin modernizarea, dezvoltarea şi echiparea clădirii Centrului de Îngrijire şi Asistenţă pentru Persoanele cu Handicap din cadrul Complexului de Servicii Sociale Comunitare pentru Adulţi – Nuşeni”, finanţat prin Programul Operaţional Regional 2007-2013, Axa prioritară nr. 3, a fost finalizat.

La evenimentul care a pus punct proiectului au fost prezenţi vicepreşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, Alexandru Pugna, directorul general al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Bistriţa-Năsăud, Delia Fontul, directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică Bistriţa-Năsăud, dr. Anca Andriţoiu. Cu această ocazie a avut loc şi o slujbă de sfinţire.

Proiectul, a cărui valoare totală a fost de 3.015.772,78 lei (circa 718.000 de euro), din care finanţarea nerambursabilă de 2.022.372,08 lei, a presupus reabilitarea, modernizarea şi extinderea infrastructurii Centrului de Îngrijire şi Asistenţă pentru Persoanele cu Handicap din cadrul Complexului de Servicii Sociale Comunitare pentru Adulţi – Nuşeni, dezvoltarea prin dotare a infrastructurii tehnice a CIAPH, adaptate la nevoile grupului ţintă, creşterea calităţii serviciilor sociale în condiţii standard prin dotarea cu echipamente de specialitate, promovarea obiectivelor şi rezultatelor proiectului, punerea în valoare a CIAPH.

Cele peste trei milioane de lei au fost utilizate pentru extinderea spaţiilor de cazare, lucrări de instalaţii interioare, instalarea unui lift, reabilitări termice, dar şi pentru dotarea spaţiilor de cazare cu echipamente informatice şi de comunicaţii, paturi specifice handicapului, saltele, huse, mobilier, mochete şi perdele. Tot în cadrul acestui proiect, centrul a fost dotat cu PC-uri cu acces la internet pentru corespondenţe, informare şi socializare, dar şi cu LCD-uri pentru vizionarea programelor TV. Totodată, au fost cumpărate şi radio-casetofoane pentru meloterapie. Cabinetul de kinetoterapie a fost dotat cu oglindă pentru autoeducare, mingi medicale, echipament pentru tracţiuni, aparate pentru mişcări pasive. Tot din banii europeni a fost achiziţionat şi un microbuz cu dotări speciale pentru persoane cu handicap.

Clădirea în care se află centrul a fost ridicată în anul 1816, iar din 2000 funcţionează ca şi centru social, an în care fusese pentru ultima dată parţial reabilitată.

Mai multe imagini – pe pagina noastră de Facebook.

CIAPH 1 CIAPH 2 CIAPH 3 CIAPH 4 CIAPH 5 CIAPH 6 CIAPH 7 CIAPH 8

Comentarii:

4 comentarii

 1. E foarte distractiva stirea….pentru mine….Oricine si toata lumea a fost mentionata, mai putin persoana care a muncit pe branci pentru finantarea proiectului dar si pentru implementarea lui, d-na Dorina Corneanu de la CJ. Cate nopti nedormite si cate fire albe in plus i-a generat acest proiect, numai dansa stie! Mai multe nu are rost sa spun…. Bafta beneficiarilor proiectului si multa sanatate!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: +2 ( din 6 voturi )
 2. Cea mai frumoasa parte e aceea cu fotografiile unde Michael Jackson ( Delia Fontul) a iesit ca o zana . . bine ca era treaza . . :))

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: +3 ( din 5 voturi )
 3. Toate bune si frumoase, e foarte bine ca s-a reabilitat cladirea , dar nu a fost reabilitata cu cap pentru ca baile nu sunt concepute pt persoanele cu handicap motor , nu sunt prevazute cu obiecte necesare pt persoane cu handicap ( aici ma refer la toalete, cada si lavoar ,speciale pt persoane cu handicap , sa nu mai vorbim ca batranii nu au televizoare in camere, cei imobilizati stau in pat si se uita pe pereti , vai de ei . Apoi dealul acela care sta sa se prabuseasca peste cladirea reabilitata. Sunt detalii care ar fi trebuit sa fie puse la punct si abia apoi taieri de panglici. Mult bine batranilor de acolo!!!!!!!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: -1 ( din 5 voturi )
 4. cum aflu si eu un numar de telefon de la azil?

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: +1 ( din 1 vot )

Lasă un comentariu

 

Vă rugăm să respectaţi următoarele reguli:

 • 1. Să vă referiţi doar la articolul la care postaţi comentariul.
 • 2. Folosiţi un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
 • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legătura cu textul.
 • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greşeli, incoerenţă, lipsă de documentare etc.
 • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalităţi ale vieţii publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menţionate mai sus va duce la ştergerea comentariilor, fără avertisment şi fără explicaţii.