Cei mai frumoși porumbei de rasă și păsări exotice, într-o expoziție la Bistrița (FOTO)

Holistic

Expoziția județeană de porumbei și păsări exotice este găzduită sâmbătă și duminică de sala de sport a Școlii Gimnaziale ”Avram Iancu” din Bistrița unde pot fi admirate rase de porumbei precum ”Jucător Pestriț Bălțat de Satu Mare”, ”Pescăruș German”, ”Jucător Siberian”, ”Preot Saxon”, ”Frizat”, Roller Persan”, ”Capucin Olandez”, ”Uriaș Maghiar” sau ”American Show Racer”.

De asemenea, mai pot fi admirați canari, papagali ondulați, pescăruși japonezi și turturele diamant.

Expoziția, organizată de Asociația Columbofilă de Agrement și Sport Heniu Bistrița a fost deschisă pentru public sâmbătă la ora 9.00 și poate fi vizitată până la ora 19.00. Prețul de intrare este de trei lei.

Expun, în total 16 proprietari de porumbei din Bistrița, Unirea, Budacu de Sus, Buduș, Lechința, dar și din Săliștea de Sus, Maramureș.

Duminică, expoziția va fi deschisă între 9.00 și 14.00. Va fi organizat și un târg.

Cristiana Sabău

A absolvit Universitatea "Babeş-Bolyai" Cluj-Napoca, Facultatea de Litere, secţia română-franceză. În 1996 a debutat în mass-media. A colaborat de-a lungul timpului cu mai multe instituţii de presă printre care Ziua, România Liberă, Europa FM, Radio 21,Radio România, Mediafax, NewsIn, Realitatea TV. În 2011, anul în care a fondat publicaţia Timp Online, a primit distincţia "Jurnalistul bunei guvernări", decernat de Asociaţia pentru o Românie Curată pentru investigaţia care a dus la demisia unui ministru din Guvernul României.
Cristiana Sabău

Google Ads-sub articol

Comentarii

 1. gânditorul de la Hamangia

  Mă miră faptul că n-am auzit nimic despre porumbeii voiajori, care aduc columbofililor cele mai mari satisfacții, deoarece ocuparea locurilor fruntașe la diferite concursuri, este recompensa spirituală a muncii și cheltuielilor utilizate pentru selecția celor mai potrivite exemplare pentru performanțe sportive deosebite, dar și pentru întreținerea sănătății corporale și pentru obținerea unor rezultate deosebite.

  (2)
 2. Andu

  De ce nu anuntati aceste evenimente, spectacole, expozitii ,inainte de a se intampla…. oamenii nu stiu de ele, poate sant din alte localitati…poate ar dori sa mearga la evenimente…despre care voi vorbiti…DUPA…
  …A FOST….

  (0)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

 • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
 • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
 • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
 • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
 • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.