Actualitate

Balazs Denes, în continuare inspector general-adjunct. Nu s-a înscris nimeni la concursul pe post

Deşi nu mai este la guvernare, UDMR nu a pierdut postul de inspector general-adjunct al Inspectoratului Şcolar Judeţean Bistriţa-Năsăud. Balazs Denes este în continuare secundul Cameliei Tabără fiindcă la concursul pe post organizat de Ministerul Educaţiei nu s-a înscris nimeni. La un moment dat, se va repeta.

La concursul pentru funcţia de inspector general-adjunct nu s-a înscris nimeni, a anunţat, marţi, într-o conferinţă de presă, inspectorul şcolar general Camelia Tabără.

„La concursul pentru inspector general-adjunct nu s-a înscris nimeni, iar la concursul pentru funcţia de director al Casei Corpului Didactic s-a înscris doamna Loredana Zbînca. Acesta din urmă va avea loc în data de 18 mai a.c. În ce priveşte postul de adjunct va fi scos din nou la concurs. La nivel de ţară suntem doar 21 de inspectori generali care am semnat contract cu Ministerul şi pentru toate celelalte judeţe va mai exista o sesiune de concursuri după ce se termină şcoala. O să tot organizeze până când se înscriu şi se ocupă aceste posturi”, a spus Camelia Tabără.

Postul de inspector general-adjunct, deţinut în prezent de Balazs Denes, şi cel de şef al Casei Corpului Didactic, ocupat de Loredana Zbînca, au fost scoase la concurs de Ministerul Educaţiei. Data limită până la care s-au putut înscrie candidaţii a fost 5 aprilie a.c. la sediul Ministerului Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice. Indiferent când va avea loc acesta, din comisie va face parte şi inspectorul şcolar general Camelia Tabără, titulara de drept a postului în urma concursului pe care l-a susţinut de curând.

Imediat după ce USL a ajuns la guvernare, secundul Cameliei Tabără a fost Mihai Mureşan (PNL) care a părăsit însă instituţia după ce PNL a rupt uniunea. În locul său a fost numit Balazs Denes (UDMR). Între timp însă, şi UDMR a ieşit de la guvernare.

Pentru postul de inspector general-adjunct nu pot candida decât profesori care fac parte din corpul de experţi în managementul educaţional, au gradul didactic întâi sau titlul ştiinţific de doctor, sunt titulari şi au o vechime de cel puţin opt ani în învăţământ dintre care cel puţin cinci în ultimii zece ani.

Ministerul Educaţiei mai anunţă că acceptă la concurs doar profesori care au obţinut calificativul „foarte bine” în ultimii cinci ani şi nu au fost sancţionaţi disciplinar în anul şcolar curent. De asemenea, candidaţii au nevoie de  recomandarea consiliului profesoral al unităţii de învăţământ în care lucrează sau al ISJ din care să reiasă că au calităţile „manageriale, profesionale şi morale” pentru a ocupa aceste funcţii. Ei trebuie să prezinte şi adeverinţe potrivit cărora nu au făcut poliţie politică şi sunt apţi din punct de vedere medical pentru ocuparea funcţiei.

3 comentarii

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS