Anchetă în agricultura judeţului. Cât va dura şi cine sunt vizaţi

Merigo

A început Ancheta Structurală în Agricultură 2016 (ASA 2016), realizată de Institutul Național de Statistică în conformitate cu Regulamentul (CE) nr. 1166/2008 al Parlamentului European și al Consiliului, privind structura exploatațiilor agricole. Culegerea datelor în teren se va desfașura în perioada 10 ianuarie 2017 – 10 februarie 2017, se arată într-un comunicat al instituţiei.

Conform sursei citate, ancheta se face pentru obținerea de informații privind structura exploatațiilor agricole: numărul exploatațiilor agricole, suprafața agricolă utilizată, efectivele de animale, irigațiile, agricultura ecologică, persoanele care au desfășurat activități agricole, dezvoltarea rurală etc.

Scopul acesteia este asigurarea de date, comparabile la nivel internațional, pentru fundamentarea politicilor naționale în domeniul agricol, în concordanță cu acquis-ul statistic comunitar, necesare procesului de participare a României la Politica Agricolă Comună, obținerea de statistici pentru îmbunătățirea calității indicatorilor de agromediu și pentru elaborarea politicilor agricole naționale și a programelor de dezvoltare rurală, stabilirea tipologiei și dimensiunii economice a exploatațiilor agricole şi actualizarea Registrului Statistic al Exploatațiilor Agricole (REXA), care reprezintă baza de eșantionare pentru toate cercetările statistice din domeniul agricol

Ancheta se face pe baza unui eșantion reprezentativ la nivel național, macroregiune, regiune de dezvoltare și județ format din toate exploatațiile agricole cu personalitate juridică (circa 28.000) și circa 303.000 de exploatații agricole fără personalitate juridică, extras din Registrul Statistic al Exploatațiilor Agricole, constituit pe baza datelor de la Recensământul General Agricol 2010, actualizat cu datele de la ASA 2013.

Datele vor fi culese prin interviu direct (față în față), realizat de către un operator statistic, pentru exploatațiile agricole fără personalitate juridică şi autoînregistrare, pentru exploatațiile agricole cu personalitate juridică, sub îndrumarea unui coordonator.

Rezultatele vor fi disponibile și diseminate în luna decembrie 2017.

Cristiana Sabău

Cristiana Sabău

A absolvit Universitatea "Babeş-Bolyai" Cluj-Napoca, Facultatea de Litere, secţia română-franceză. În 1996 a debutat în mass-media. A colaborat de-a lungul timpului cu mai multe instituţii de presă printre care Ziua, România Liberă, Europa FM, Radio 21,Radio România, Mediafax, NewsIn, Realitatea TV. În 2011, anul în care a fondat publicaţia Timp Online, a primit distincţia "Jurnalistul bunei guvernări", decernat de Asociaţia pentru o Românie Curată pentru investigaţia care a dus la demisia unui ministru din Guvernul României.
Cristiana Sabău

Google Ads

Comentarii

 1. ancheta?

  se lasa cu penalitati?
  o ancheta urmareste identificarea vinovatilor…
  daca pe mine ma ancheteaza astia …ce pedepse pot primi?
  din articol e mai mult un studiu

  (1)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

 • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
 • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
 • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
 • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
 • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.