Zona din Piața Decebal în care vindeau producătorii, descoperită. În ce stadiu sunt acum lucrările (FOTO)

Holistic

Zona din Piața Decebal în care vindeau producătorii a fost descoperită, iar mesele mutate, urmând să înceapă lucrările efective de curățire, vopsire a structurii de rezistență, schimbarea învelitorii și asfaltare. 

Lucrările de reparații capitale la Piața Decebal au demarat în 1 iunie 2019 cu partea din spate a pieței cu acces din str. Arțarilor (sector producători) și vor continua cu partea din față, sector legume – fructe.

”Pe parcursul derulării acestor lucrări producătorii agricoli și persoanele fizice autorizate își vor desfășura activitatea în Piața Independenței NordLucrările de reparații capitale vor dura aproximativ opt săptămâni”, a a anunțat Primăria Bistrița.

În Piața Decebal mai găsiți în prezent doar comercianții care vând fructe și flori. Ei se vor muta în Independenței Nord după ce se încheie lucrările în zona de producători, iar aceștia se vor întoarce înapoi în zona finalizată.

Potrivit viceprimarului Gelu Muthi, firma care a câștigat licitația pentru Piața Decebal trebuie să se sincronizeze cu Direcția de Servicii Publice a Primăriei Bistrița ca, odată cu lucrările ce se fac la piață să fie turnat și asfalt nou.

”În total, ar fi nevoie de trei luni pentru lucrările de la Piața Decebal. Eu aș vrea să ne încadrăm și să nu depășim acest interval pentru că, în condițiile în care depășim, îi deranjăm pe ei prea mult și o să piardă din vânzări, iar acest lucru nu ni-l dorim”, a spus Gelu Muthi.

Primăria Bistrița a prevăzut bani pentru refacerea învelitorii de la Piața Decebal și nu pentru o modernizare completă.

”O să lucrăm și la structura de rezistență în sensul că o vom curăța, o vom vopsi, lucrăm și la pereții exteriori, dar nu la toți. Înspre strada Cuza Vodă cu siguranță vom acționa la pereții exteriori, dar nu intervenim pe toată suprafața fiindcă asta ar însemna să contruim din nou toată Piața Decebal. În ce privește hala Decebal, acolo e o construcție veche, concepția anilor 70, cel mult 80. Cu siguranță nu se cadrează la ceea ce noi ne dorim să facem acolo. De multe ori, costurile de reabilitare a unei construcții vechi pentru a corespunde cerințelor actuale sunt mult prea mari”, a spus viceprimarul.

Gelu Muthi a anunțat că, în ceea ce privește piața de gros, s-a găsit o soluție pe care o va anunța însă la momentul potrivit.

”Vom primi în scurtă vreme o suprafață de teren și vom începe lucrările pentru piața de gros cam într-o lună, o lună și jumătate”, a spus el.

Cristiana Sabău

A absolvit Universitatea "Babeş-Bolyai" Cluj-Napoca, Facultatea de Litere, secţia română-franceză. În 1996 a debutat în mass-media. A colaborat de-a lungul timpului cu mai multe instituţii de presă printre care Ziua, România Liberă, Europa FM, Radio 21,Radio România, Mediafax, NewsIn, Realitatea TV. În 2011, anul în care a fondat publicaţia Timp Online, a primit distincţia "Jurnalistul bunei guvernări", decernat de Asociaţia pentru o Românie Curată pentru investigaţia care a dus la demisia unui ministru din Guvernul României.
Cristiana Sabău

Google Ads-sub articol

Comentarii

 1. Incompetenta bugetarilor

  30 de ani au trecut de la revolutie si voi, bravii conducatori de la buget cu salarii mari si nemeritate n-ati facut nimic pana acum. Cand e plin sezon v-ati gandit sa inchideti piata.

  (29)
 2. Zorro

  Vopsitul stalpilor inseamna consolidarea structurii de rezistenta??? Pai pentru vopsit niste fieratanii si plombat niste gropi inchideti piata 3 luni??? Adica toata vara???
  Inteleg ca aceleasi mese se aduc inapoi… ramane totul la fel doar ca se vopseste gardul… aceasi tigani, aceeasi debandada, aceeasi valutisti, aceleasi chiosculete… aceeasi mafie care lucreaza la negru!!!! Hala tot nefunctionala… de fapt ce faceti? Doar ca mai pierd niste bani beavand acces in piata in 2019!!!

  (33)
 3. Nelu

  Da ați inchis piața unde vindeau producători, care de fapt majoritatea sunt bișnițari. 20 la sută producători și restul samsari. In plin sezon voi închideți piața.

  (18)
 4. Zorro

  De ce nu redesenati si parcarile de pe cuza – bradut s-ar parca mai usor… dar oricum sunt vesnic ocupate de dube cu fundul in strada… reconfigurati toata piata creati spatii mai largi nu doar dati cu vopsea, nu astupati doar kkatul… faceti si o buda igienica… vanzatorii folosesc buda insalubra dupa care vin la taraba si ne vand alimente, nu???

  (21)
 5. raspuns

  va fi la fel doar….vopsit si plombat!
  tipic SPALRII DE BANI
  daca ar fi dat chiria gratis pe o luna la acesti comercianti ar fi facut mai bine si fara SA SIMT EU CA PENSIONAR CARE IN PLIN SEZON TREBUIE SA PLATESC TAXIUL SA AJUNG LA PIATA

  (14)
 6. jonhy

  nu se putea realiza o parcare subterana sub toata piata ,si o piata pe 2 etaje ..mutati si piata de la rusi acolo ..nu mai trebuiau mutati rusii pe centura la LDP sa se buleasca circulatia si acolo … desteptilor care sunteti ?

  (8)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

 • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
 • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
 • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
 • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
 • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.