Ziua Pompierilor, sărbătorită pe pietonal. La mulți ani, salvatorilor! (VIDEO)

Holistic

De Ziua Pompierilor, pe pietonalul Liviu Rebreanu din Bistrița a avut loc un ceremonial militar și religios la care au luat parte oficialități locale și județene.

Inspectorul șef al ISU Bistrița-Năsăud, col. Constantin Florea, le-a mulțumumit tuturor pentru activitate și le-a urat La mulți ani.

A fost oficiat un serviciu religios, s-au făcut avansări în grad, iar cadrele ISU Bistrița-Năsăud alături de alături de voluntarii SVSU Bistrița și cei din cadrul programului ”Salvator din pasiune” au defilat în aplauzele celor prezenți.

Un pompier a coborât cu Drapelul Centenarului din cupa autospecialei de intervenție și salvare de la înălțime, iar cei interesați au putut vedea tehnica din dotarea ISU.

   

În urmă cu 170 de ani, în ziua de 13 septembrie 1848, o aprigă confruntare militară româno-otomană s-a dat la București, în locul denumit Dealul Spirii. Ea avea să rămână consemnată în istoria națională sub genericul ”Bătălia din Dealul Spirii”. Având în vedere că în luptele de la Dealul Spirii au participat, cu o vitejie ce avea să rămână legendară, militarii unei companii de pompieri, statul român a decis ca acea zi istorică să fie declarată Ziua Pompierilor.

Eugen Gheorghe

A absolvit Facultatea de Litere, Secția Română-Engleză, a Universității București. A debutat în presă în 1996 la publicația Steaua Sport Magazin. A lucrat, de-a lungul timpului, la ziarul ProSport, postul de radio Europa FM, agenția de presă Mediafax, dar și la clubul de fotbal Gloria Bistrița, unde a fost purtător de cuvânt. Din 2011 scrie la Timp Online.
Eugen Gheorghe

Google Ads

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

  • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
  • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
  • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
  • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
  • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.