Ziua națională a contabililor din România, sărbătorită la Bistrița (FOTO)

Holistic

Ziua naţională a contabililor din România (13 iulie) a fost sărbătorită într-un cadru festiv şi la Bistriţa – la Hotel Diana – de către filiala CECCAR Bistriţa-Năsăud alături de invitaţi de seamă ai unor instituţii publice sau ai mediului de afaceri din judeţ care au transmis mesaje de felicitare.

Au fost prezenți: Instituţia Prefectului – prin Roman Dana Teodora – şef serviciu financiar-contabil, Inspectoratul Judeţean de Poliţie (IPJ) – Şimon Pahone Alexandra – inspector, Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice (AJFP) – Pop Vasile Radu – şef administraţie adjunct, Primăria Bistriţa – Albu Maria – consilier primar, Oficiul Registrului Comerţului – Turc Ioan – director, Liceul Tehnologic Forestier – Aurel Tagorean – director, Colegiul Naţional Andrei Mureşanu – Mureşan Maria – profesor, Asociaţia pentru IMM Bistriţa-Năsăud – Cosma Gabriel Ştefan – preşedinte și Complex Laz SRL – Galben Zamfir – administrator.

Mesajul preşedintelui CECCAR – Robert Şova – a fost prezentat de doamna Sigartău Paraschiva – preşedinte CECCAR filiala Bistriţa.

Onorați invitați, dragi colegi,

În numele membrilor Consiliului Superior și al meu personal, urez la mulți ani tuturor profesioniștilor contabili membrii CECCAR.

Azi, sărbătorim împreună pentru al doilea an, Ziua Națională a Contabilului Român stabilită pentru data de 13 iulie, dată la care în anul 1921 regele Ferdinand a promulgat Legea pentru organizarea Corpului de Contabili Autorizați si ExperțiContabili în România, prin Decretul Regal nr. 3.063 lege inițiatăși promovată de Grigore Trancu-Iaşi, la acea dată în calitate de ministru al muncii.

La numai 2 ani distanță până la împlinirea centenarului profesiei contabile reglementate in România putem afirma că tradiția acesteia ne dă dreptul să ne simțim mândri de realizările înaintașilor noștri, care prin reprezentanțiilor Grigore Trancu-Iaşi, George P. Alesseanu și Nicolae Butculescu au contribuit semnificativ la evoluția profesiei contabile în România și la nivel mondial.

Prezentul însă este la fel onorant, recunoașterea tradiției, prestigiului și performanței profesiei contabile reglementate din Romania fiind certificate prin prezența membrilor CECCAR în structurile de conducere, dar și în comitetele și grupele tehnice de lucru ale unor organizații reprezentative la nivel european și mondial în domeniul contabil-fiscal, organizații care asigură evoluția profesiei contabile.

Astfel membrii CECCAR, Florin Toma, Președintele Accountancy Europe – organizația ce reprezintă profesia contabilă la nivel european, Oana Nicorescu și Clemente Kiss, membri în comitetele de lucru IFAC – organizația ce reprezintă profesia la nivel mondial, Președintele CECCAR, membru în Consiliul ETAF – organizația ce reprezintă interesele profesioniștilor în domeniul fiscal la nivel european dar și Vicepreședinte al CILEA – organizația regională ce reprezintă profesia latină sunt doar câteva exemple în acest sens.

Forța CECCAR a constat și constă în reprezentarea la nivel național, prin filialele Corpului deschise în fiecare județ, dar și în implicarea pro activă a noastră a tuturor în dezvoltarea și promovarea profesiei. Fructificarea valorilor tradiției profesiei, actualizarea competențelor membrilor noștri la realitatea economică de azi și de mâine, parteneriatul win-win cu mediul de afaceri dar și cu instituțiile și autoritățile de reglementare, promovarea interesului public și al comportamentului etic reprezintă reperele marcante ale evoluției profesiei noastre.

Putem afirma, fără tăgadă, că profesia contabilă din România, reprezentată de membrii CECCAR, trăiește prezentul învățând din trecut și investind în viitor, de aici și sloganul acestui eveniment – Tradiție pentru viitor, Evoluăm împreună!

De altfel, profesia contabilă la nivel mondial, dar și în Romania s-a reinventat, adaptându-se continuu la modelele de afaceri de azi, modele bazate pe cei trei piloni principali care asigură competitivitatea respectiv: tehnologia, globalizarea si externalizarea serviciilor suport.

De aceea ne adresăm partenerilor noștri instituționali, mediului antreprenorial dar și instituțiilor și autorităților de reglementare spunându-le: Contați pe noi. Contați cu noi. Întotdeauna!

La mulți ani, dragi colegi! Mult succes!”

Pe tema ,”Certificare şi externalizare în profesia contabilă” au avut prezentări domnii Pop Vasile Radu şi Țăgorean Aurel. Au fost premiaţi cei mai merituoşi profesionişti contabili, persoane fizice şi juridice, experţi contabili şi contabili autorizaţi.

Google Ads-sub articol

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

  • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
  • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
  • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
  • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
  • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.