De ce nu vrea secretarul municipiului Floare Gaftone să semneze anumite autorizaţii de construire

Holistic

Avocatul George Gaftone, care o reprezintă pe secretarul municipiului Floare Gaftone în procesele pe care aceasta le are întrucât a refuzat să semneze unele autorizaţii de construire a transmis un drept la replică publicaţiei noastre urmarea afirmaţiilor făcute de primarul Ovidiu Creţu la ultima şedinţă a Consiliului Local Bistriţa.

În timpul dezbaterilor despre prelungirea Planului Urbanistic General (PUG), Ovidiu Creţu a spus: „PUG a fost discutat în nenumărate instanţe. Atunci când autoritatea refuză un document, o aprobare, autorizaţie sau certificat, drumul este direct către instanţele de judecată. Ca dovadă faptul că doamna secretar care a dat acea informare are nişte procese în penal de la cei la care le-a refuzat în baza PUG să le dea documente pe care legea ne obligă să le dăm. Sunt absolut convins că, dacă erau probleme de diferenţă între PUG aprobat de CL şi cel pe baza căruia se emit autorizaţiile, eram demult în instanţă cu doamna secretar. Nu s-a întâmplat şi nu se întâmplă. Noi respectăm legislaţia, ca dovadă că nu am niciun proces cu cineva care ne-a solicitat documente în baza PUG. Acest PUG este şi la Prefectură, şi la instituţiile celelalte, şi este şi pe site. Însă să-şi închipuie cineva că primarul, directorul juridic, arhitectul şef îşi permit să se joace cu astfel de documente care înseamnă puşcărie imediat, cred că acel cineva nu ştie pe ce lume trăieşte”.

Redăm, în continuare, integral, textul transmis de avocatul George Gaftone:

„Pentru corecta informare a cetăţenilor municipiului Bistrița cu privire la declarația primarului municipiului Bistrița din cadrul ședinței Consiliului Local din data de 02.11.2018 se impun câteva precizări.

Primarul municipiului, constant și perseverent în a-și manifesta reaua-credinţă și disprețul faţă de funcția de secretar al municipiului, continuând, amplificând și prelungind presiunea și în registrul mediatic, a afirmat în mod tendențios și vădit nefundamentat că secretarul este cercetat în mai multe dosare penale.

Contrar celor susținute de către primar, secretarul municipiului Bistrița nu este cercetat în mai multe dosare penale, ci a fost parte în trei dosare înregistrate pe rolul instanței de contencios administrativ având ca obiect obligaţia de emitere a unor autorizație de construire. 

Pentru toate cele trei autorizații de construire nesemnate, secretarul a avut argumente solide cu privire la nelegalitatea acestora, fapt confirmat deja în două dosare, inclusiv de către Curtea de Apel Cluj.

În motivare, instanțele de contencios administrativ, au reținut că refuzul secretarului municipiului de a semna actul administrativ nu este unul nejustificat, respectiv că nu se poate impune emiterea autorizațiilor de construire cu nesocotirea prevederilor legale și a documentațiilor de urbanism, chiar și în contextul în care arhitectul șef, șeful serviciului de urbanism și primarul își asumă semnarea acesteia, căci, statul, prin intermediul autorităţilor publice locale, are dreptul și datoria de a asigura, prin activitatea de urbanism și amenajare a teritoriului, condițiile de dezvoltare durabilă și respectarea interesului general al colectivităţii.

Recent, Larionesi Traian, administratorul societăţii Frasinul SRL, nu s-a mai adresat instanței de contencios administrativ, ci a formulat o plângere penală.

În urma plângerii formulate se efectuează cercetări împotriva secretarului municipiului Gaftone Floare sub aspectul săvarşirii infracțiunii de abuz în serviciu în legătură cu refuzul acestuia de a semna un certificat de urbanism incomplet, care nu conține toate solicitările necesare în vederea emiterii autorizației de construire în legătură cu construirea unui imobil de locuințe colective de mici dimensiuni în regim de înălţime maxim P+2 niveluri.

Refuzul secretarului are la bază următoarele argumente legale:

 1. Lipsa cuprinderii în certificatul de urbanism a obligației privind întocmirea unei documentații de urbanism care să fie supusă consultării publice și aprobării Consiliului Local. Această obligație este impusă de prevederile Cap.I.4.2. din Regulementul Local de Urbanism aferent Planului Urbanistic General și de Legea 350/2001 privind urbanismul și amenajarea teritoriului.2.Lipsa unor reglementări clare privind locuințele colective mici, respectiv numărul maxim de apartamente admise.Prin adresa nr. 37319/18.05.2017 arhitectul șef și șeful serviciului de urbanism i-au comunicat solicitantului că ”proiectul nu se încadrează în categoria imobilelor de locuințe colective de mici dimensiuni, imobilul propus fiind un bloc de locuințe P+2E cu 32 apartamente.” Această observației a fost reluată două luni mai târziu, în 07.07 2017, când i-a fost restituită documentația. Ulterior după câteva “ajustări ” în urmă cărora au rezultat 42 de apartamente, primarul și arhitectul șef s-au răzgândit și au fost de acord cu amplasarea acestui obiectiv fără întocmirea unei documentații de urbanism.3. Punctul de vedere acordat secretarului prin adresa nr 45/23.02.2018 de către specialiști din cadrul Registrului Urbaniştilor din România – Biroul Teritorial pentru Regiunea de Dezvoltare Nord – Vest.Patru specialiști de renume în urbanism au semnat și au apreciat că ” terenul se încadrează în UTR L2 – subzonă locuire individuală cu regim de contruire discontinuu. Din analiză planului de situație propus rezultă că imobilul este este unul de construire continuu, în contradicție cu prevederile PUG. Aceștia au susținut necesitatea întocmirii unei documentații de urbanism PUD/PUZ conform capitolului 1.4- 1.4.2, dar și ideea că 32 apartamente pe o unitate locativă depăşeste cu mult noțiunea de locuințe colective de mici dimensiuni”4. Modificările aduse UTR 39 (Unitate Teritorială de Referinţă) fără aprobarea Consiliului Local.

Analiza planşelor UTR mă îndreptăţesc să cred că acestea au fost modificate faţă de forma aprobată de către Consiliul Local al municipiului Bistrița.

Reglementările pe UTR fac parte componentă din Regulamentul Local de Urbanism aferent Planului Urbanistic General.

Așa cum rezultă din cuprinsul planşelor, diferențele semnificative există cu privire la mărimea UTR, respectiv, conturul, numărul de străzi incluse, dar și reglementări diferite pe UTR.

La L2, pe langă pe lângă locuințe individuale în regim continuu, în varianta ulterioră s-a adăugat și regimul discontinuu fiind adăugate și 3 poziții noi, respectiv Is1 și IS1a (acesta fără corespondent în partea descriptivă ) și A1 astfel încât imobilul să poată fi edificat cu mai multe scări, contrar punctului de vedere al specialiștilor din cadrul Registrului Urbaniştilor din România.

Secretarul a informat atât primarul cât și Consiliul Local că documentația aferentă Planului Urbanistic General i-a fost comunicată pe suport de hârtie de către arhitectul șef după mai bine de trei ani de la aprobarea Consiliului Local și că are un conținut diferit faţă de varianta depusă în anul 2013. Pentru exemplificare a depus planșe cu cele două variante pentru UTR1, UTR 4, UTR 5, UTR 30, UTR 39.

Se impune o analiză în cadrul comisiilor de specialitate ale Consiliului Local, pentru că diferențele sunt semnificative, ușor de remarcat și de către persoane fără o pregătire de specialitate în urbanism pentru a stabili care este variantă de documentație aferentă Planului Urbanistic General – Regulamentului Local de Urbanism care se aplică în continuare având în vedere că recent s-a aprobat prelungirea acestora.

Așa cum am menționat, până în prezent instanțele de judecată au apreciat legalitatea refuzului secretarului de a semna autorizațiile de construire în ciuda poziției exprimate de către primar și arhitect șef care au susținut nelegalitatea demersului secretarului.

Secretarul municipiului, indiferent de formele de presiune, de intensitatea acestora și a direcțiilor din care vin se va situa și în viitor de partea legii și a intereselor cetăţenilor municipiului Bistrița”, a transmis avocatul George Gaftone.

Google Ads

Comentarii

 1. Un admirator

  Felicitari doamna Gaftone ca nu va lasati calcata in picioare de nimeni! Sa stiti ca lumea va apreciaza pentru cat sunteti de ferma si puternica in toate deciziile luate!

  (0)
  • ADMIRATORULULE!!!

   SA TRECI PE LA BIROU SA-TI ELIBEREZ AUTORIZATIA DE CONSTRUIRE PE CARE PRIMARUL NU VREA SI EU VREU
   p.s. consider ca secretara primariei se baga in treburi care nu cad in sarcina ei
   si o spun in cunostinta de cauza
   nu poate sa ceara teren de sport in curtea unui imobil unde se vrea a se construi 6 apartamente!!!!!!!!!!!!!
   A CERUT TEREN DE SPORT IN CURTEA UNUI IMOBIL UNDE OMUL-vecinul meu care a muncit 10 anio in spania si vrea sa faca si el ceva adica sa le platesca salariile celor din primarie- VREA SA AMENAJEZE O CLADIRE CU 6 LOCUINTE
   PE CAND VA CERE SI GRADINITA?
   Atat stiu ca am citit adresa vecinului meu.

   (0)
 2. Traian

  Faceti foarte bine ceea ce faceti si ma bucur ca nu sunteti de acord cu toate ilegalitatile PSD-ului. Stim foarte bine cata influenta si trecere are acest Larionesi, atat la primar cat si la Radu Moldovan.
  Felicitari, si pacat ca ati sustinut-o pe Monica Pop sa fie ceea ce este azi, dar cred ca regretati amarnic, oricum……

  (0)
 3. Floricel

  bravo mai Floricelule. Multumim pentru lamuririle aduse cu privire la motivele acestei duamne, de a-si depasi limitele. Cu aceasta ocazie vreau sa aduc adanca mea recunostinta impreuna cu a locuitorilor acestei urbe pentru grija deosebita pe care aceasta,, Floare de Telciu, ne-o poarta. Simt ca fara dansa, orasul nostru era fara viitor, sau cu un viitor intunecat. Multumim ca existati si ca sunteti o floare calauzitoate.. un geniu dintre munti ,pentru noi, astialalti . Genialitatea dumneavoastra calauzitoare fie-ne noua, pavaza impotriva nemernicilor care vor sa distruga vederea spre heniu cu care ne-ai obisnuit. Acestor farisei, care vor altceva sa faca, decat case mici si dragute, sa le fie rusine ca nu va asculta mareata viziune cu privire la viitorul acestei urbe. Vreau sa-i multumesc cu aceasta ocazie lui Floricel pentru ca ne-a luminat si ne-a belit ochii sa vedem, minunea numita floare. cu deosebit respect si consideratie….. un platitor de taxe si impozite!!

  (0)
 4. john

  Asta lucreaza ea dupa alt PUg. Se simte disperarea. Daca pina si copilul este pus sa o apere pe mama………Oare vine DNA? Este pe la Beclean…

  (0)
 5. john

  Monument de …….trebuie sa-i facem acestei Ioana d’Arc al Bistritei. Sa-l pozitionam in fata primariei sa ne rugam in fiecare zi la el pentru a primi o farima de intelepciune. Spunea bine Mark Twain ca cea mai mare avere a unei tari este prostia…..noi ca oras detinem o piatra pretioasa. Doamne ajuta-ne si pazeste-ne de inteligenta prostului.

  (0)
  • Ionescu Constantin

   Vai, Ioane, dar chiar nu e nevoie sa construiasca nimeni un monument doamnei secretar, s-au construit suficiente fantani grotesti care l-ar ingrozi chiar si pe Goya si s-au cheltuit in mod mizerabil banii nostri ai cetatenilor, dar asta cred ca vi se pare perfect normal. Nu stim sa apreciem oamenii valorosi ca doamna secretar. Continua sa ne placa oamenii lipsiti de integritate, coloana vertebrala si respect, cei care isi bat joc cu nesimtire sfidatoare de cetatenii acestui oras. Cei ca tine merita regimul actual de la conducerea acestui oras, eu nu ii merit, eu imi doresc mai mult pentru mine si orasul meu.

   (0)
 6. Pupincuristilor , va plateste bine secretara ?

  La fostul senator Cristian și deputat Nelu mexicanu, in zona de case unde a construit bloc cu zeci de apartamente nu e L2, Dna secretara? Acolo respecta blocul cu zeci de apartamente încadrarea L2 ? Plus ca In zona se mai construiește un bloc cu zeci de ap in L2!!!

  In zona pompierilor de ce nu semnează secretara autorizația pt un bloc cu 2 etaje ? Ii plac numai alea cu 12 etaje si nu vrea sa ii strice piata prietenului ei care construiește acolo ?

  La prietenul ei Kalman alador pe compozitorilor, cum a semnat autorizația fără acordul vecinilor ?

  Haideți cu răspunsurile ca începe sa ne placa circul !!!

  (0)
 7. gigi de la...

  Dar pe Mosilor la Papuc? Acolo este tot L2. Sau acolo a vrut sa-i creeze un disconfort primarului. Mai cautam autorizatii de blocuri date pe ochi frumosi………pregatiti-va ca urmeaza sa miroase urat…..Procesele care vor urma vor demonstra ipocrizia secretarei fata de cetatenii acestui oras. Oare de ce merge in zona in care se vrea un bloc si instiga vecinii? De ce ii sfatuieste sa depuna reclamatii? Pe ultima ati auzit-o? Cica un cetatean a depus o reclamatie la primarie contra unui dezvoltator pe baza faptului ca a auzit el ca se doreste construirea unui bloc in zona lui? Fara dovezi, fara nimic! Asa preventiv……

  (0)
  • Tazman

   @gigi
   Si ce daca se vrea a construi ? ne tot plangem fetele mari ca se face un bloc intr-o zona de blocuri mai mici, in loc sa lase lumea sa investeasca in dezvoltarea orasului. Eu deja m-am saturat de astia care isi dau cu parerea despre orice din oras si cand te uiti de curiozitate de unde sunt, numai Sant si Telciu si mai stiu eu de pe unde. NU ! Locuitorii Municipiului Bistrita trebuie sa isi dea cu parerea ! Incepand de la partie si pana la parc sau pasarele sau orice ! Nu suntem noi asa multi si asa aglomerati sa tot plangem ca se fac blocuri. Normal ca nu e ok intre case, dar daca se face bloc in spate la mall, e scandal ca are 10 etaje, daca se face cartier in Zavoaie, e scandal, ca doar unde ai vazut cartier de blocuri pe camp? Daca e cerere, sa se faca ! Si 100 de magazine sa se mai deschida pe la mall uri din partea mea. Lumea nu accepta ca orasul e in crestere, dar problema e ca nu accepta aia care nici nu au dreptul sa isi dea cu parerea !

   (0)
 8. gigi de la...

  Floricel preia frustrarea secretarului care nu gaseste nicaieri in legislatie ce inseamna locuinte de mici dimensiuni. Manipularea opiniei publice si a investitorilor ca de mici dimensiuni ar insemna numai cu un numar limitat de apartamente este evidenta. PUG nu spune cite apartamente trebuie sa aiba, ci ca dimensiunile pe verticala (regim de inaltime), si cele pe orizontala care deriva din indicii urbanistici (POT si CUT) sa fie respectate. Asta nu intelege doamna. Dar ce pretentii sa ai de la un jurist. Problema este ca se baga cu bocancii in urbanism, s-a inglodat in propriul noroi, si acuma nu mai stie cum sa scoata camasa. A intrat in derizoriu cu afirmatia ei ca exista doua PUGuri. Inseamn ca dinsa toti anii astia a citit un PUG care de fapt era o ciorna? Inseamna, si asta este cel mai grav, ca dinsa nu stie cum arata PUG semnat/aprobat de dinsa.Pe logica aceasta, dinsa a luat banii cetatenilor sub forma de salar degeaba!!

  (0)
 9. Bogdan

  Gigi de la… cel „foarte bine documentat” , te agiti cam mult. Cred ca vorbeste frica in tine, te macina, daca faci astfel de afirmatii.

  (0)
 10. john

  Pentru postacii care aduc osanale….
  Nu vreti sa-i faceti un film ca la Kovesi, Nefertiti a Bistritei….si aia a fost schimbata intr-un final. Faceti o manifestatie ceva…..Cit de ridicol poti fi sa-ti scri tu, sub nume diferite, comentarii elogioase……o Elena Ceausescu poate….vai de mama noastra……

  (0)
  • Bogdan

   Ai dreptate, chiar esti ridicol. Mai e o urma de speranta ca ti-ai dat seama singur de propria prostie.

   (0)
 11. Iacob inii

  Gigi de la scularie sta ce sta dupa ce sta (ca altceva nu stie) si mai deseneaza cate-o prostie ambalata doct, dupa mintiuta lui.
  Asta-i nivelul.
  Nici macar PU(G) la unii.

  (0)
 12. gigi de la...

  Dragi postaci, ridicolul si frica se simte la voi, functionarii adulatori de tovarasa secretara. Sa va vad cind vine DaNA la voi, ca de venit cu siguranta vine. Cum va veti pensiona anticipat….va fi aglomeratie mare. Va trage dupa ea si voi nici nu realizati. De aceea stringe si instiga la reclamatii…de aceea este prietena, deocamdata, cu inspectorul de zona. Va laudati cu doua procese cistigate…case de vacanta si anexe agricole…..Frustrarea ei este ca nu o mai asculta arhitectul sef….ce sa asculte..niste prostii? Incepe sa-si dea seama ca a fost facuta pachet de catre arhitecta sefa, care fie vorba intre noi numai de prostie si incompetenta nu o putem acuza!!! Si da, stau ce stau, ca deh, lucrez la stat. Imi permit.

  (0)
 13. huoooo, hotilor

  Aia patru urbanisti de renume cu care se cosulta Gaftone o insotesc pe secretara si in fata procurorului sau in instanta ? Isi iau ei faptele pt ea ? De ce nu ne da numele spcialistilor ? noi o platim cu peste 150 milioane pe luna sa se consulte sau sa stie ea ce scrie in PUg ? Daca urbanistii de renume ii zic ca se poate orice , ea semneaza orice ? Sa se duca a acsa daca nu stapaneste meseria ca si a asa se vede ca e varza ! Cum naiba sa fii asa prost si sa mai si semnalezi !
  O tara de incompetenti si corupti ! Sa va ia DNA pe toti din primarie la intrebari sa vedem cat de sfinti sunteti ! Nu numai gaftne ca nu numai ea semneaza , ci pe toti !
  Ar trbui sa vina alte generatii de tineri sa ocupe locurile astea in primarie ca si asa sunteti depasiti de tehnologie , de legislatie , de ce inseamna dezvoltare a unui oras ! de corupti si unsi cu toate alifiile nu ami zic !
  hotilor, toti sunteti niste hoti !

  (0)
  • moldovan

   Felicitari,doamna Gaftone.Ma bucur din suflet ca stapiniti bine legea,o aplicati si nu va lasati manipulata,intimidata…! Cu respect ing.Utu M

   (0)
 14. Un simplu om revoltat

  Citesc și mă minunez, mă revolt și mă crucesc!
  Doamna Cristiana Sabău, s_a deschis cutia Pandorei ! Dvs care ați făcut i ancheta ce l_a dat jos pe Botiș din ditamai funcția de ministru, aveți obligația să faceți o anchetă ,! Daca oamenii ăștia care o acuza pe doamna gaftone au dreptate ( și au scris de de cazuri cu subiect și predicat ) aveți obligația să investigați jurnalistic vorbind aceste cazuri ,(poate d corupție)e ! Eu în situația lor mi_ar fi frica sa depun plângere că tot la funcționari ajung și adio autorizație ,! Poate de asta nu au curaj. . .
  Eu nu zic că au dreptate , poate domina gaftone are dreptate , dar se impune o anchetă care sa lămurească pt că ar fi un caz de înaltă corupție la nivelul primăriei Bistrița , poate dați știrea și la București că sunteți corespondent la o mare instituție de presă !
  In tara asta numaijurbalistii ne mai scapă de hoți !
  In trecut ati mai scris de blocuri ilegale , mergeți până la capăt ! Noi cetățenii care plătim va susținem să aflați adevărul !
  Avem copii și chiar nu mai avem nici o siguranță să trăim în țara asta ? !!

  (0)
 15. DNA-ul

  La fonduri europene este un dezastru si acolo, atata timp cat la licitatii, castigatorii fericiti sunt mereu abonatii de serviciu, clientela politica bag sama.
  Deci, pe langa urbanism, ia vedeti ce se intampla si la fonduri asa zise europene. Cocisiu o fi mai viteaza ca Pop Monica? Oricum astea 2 sunt bune pretine…
  Si nu uitati nici de Batrana de la Cadastru, vesnic nemuritoarea

  (0)
 16. observator

  Da ar trebui sa le fie frica unora care au eliberat autorizatii pe apartamente, spatii, si multe altele. Ca bine ziceti.
  Ceva vile si in Tailanda?
  Ceva apartamente la Cluj.
  Intreb si eu ca prostu, ca doar nu ma leg de un buchet de flori de 8 martie.
  Aptopo oare de ce iesea Oltenu din primarie asa suparat??
  O fi fost la Gaftone sau la altcineva? O fi spus ca nu are autorizatie pentru demolarea din lucian blaga, pardon, demolarea se face din prea mult bun simt.
  Intreb nu dau cu parul.
  Succes , astept di eu ziua scadentei.
  Ma intreb cand secomunica ID se face numai la unii solicitanti?? As vrea sa stiu si eu, sa apelez desi sunt vizibile toate comentariile de unde pleaca.
  Inca odata fiti barbati, instanta va rezolva totul, nu jigniti nu rezolvati nimic, lucrurile sunt f clare.

  (0)
 17. succes

  Hotii pe care i sttigi tu ti au furat ceva? Mare trebuie sa fie frica si frustrarea.
  Trebuie sa ai un bun argument si sa si dovedesti ca s-ar putea sa ti se ceara explicatii
  Doar constat, nu am eu nevoie de argumente.Alea le dai in alta parte.
  Iti doresc sa fii sanatos si sa mai poti construii daca nu pentru tine macar la stat.

  (0)
  • Eu

   Da au furat și fura din dreptul omului de a construi pe terenul lui ce ii dă voie legea!!!!!!!cea mai mare hoție și abuz în serviciu!!!

   (0)
 18. un bistritean

  Bravo domnule revoltat.
  Se impune o ancheta jurnalistica in prima faza.
  Doamna Cristiana Sabau faceti acest demers.
  De verificat unde este adevarul.
  Daca pe Lucian Blaga se demoleaza terasele este clar ca nu din respect ci ca ceva scartie, ceva nu este in regula, sunt multe suspiciuni, cu prea multa usurinta se pune eticheta unor persoane, va rog verificati si faceti cat de cat lumina.
  Orice persoana poate striga HOTII poate aduce acuzatii, poate jigni, fara a verifica, doar pentru simplu fapt ca nu si au atins scopul. Un secretar sau un functionar nu poate fi carpa nimanui, sa plateasca daca sunt vinovati, sa dea socoteala dar asa este prea mult.
  Cu respect va rog faceti ceva in acest sens.

  (0)
 19. Somesului

  Sa facem anchetă și pe somesului .azi a scris in alt ziar.cica douăzeci de apartamente și niciun loc de parcare. Are autorizație semnată de secretar??

  (0)
 20. Pt toti

  Eu zic că înainte de toate se impune o anchetă a procuraturii să știm și noi…poate certificatele și autorizațiile sunt eliberate după pug gresit. Și atunci…..cine răspunde? Sau poate cele care nu se vor eliberate sunt raportate la pug gresit și atunci…cine răspunde? Oricare din situațiile de mai sus atrag răspunderea penală a secretarului. Acuma înțelegeți disperarea?

  (0)
 21. Impotriva primariei

  Evidentele sunt asa clare. Cand isi ia dreptul de la cine trebe face ce vrea. Oare cand plateste pentru faptele care le face? Si ea si fiu ei? Curand !

  PS: majoritatea laudatoriilor de aici sunt sugatori din primarie care se inghesuie sa pupe ceva. Bugetari postaci.

  (0)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

 • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
 • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
 • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
 • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
 • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.