Voucherele de vacanţă vor fi acordate şi anul viitor

Holistic

Cu toate că a circulat informaţia potrivit căreia nu se vor mai acorda voucherele de vacanță de anul viitor şi că vor fi înlocuite cu prime, măsura va fi prelungită datorită reacțiilor pozitive venite atât din partea operatorilor de turism, cât și din partea turiștilor.

„Am decis în Comitetul Executiv prin vot și Guvernul a luat act de asta, să prelungim existența voucherelor de vacanță pentru că în legislație era prevăzut ca de la anul voucherele de vacanță să se transforme în bani”, a declarat liderul PSD, Liviu Dragnea.

Potrivit acestuia, decizia de a prelungi ticketele de vacanţă vine după ce „rezultatele pe care le-a dat și reacțiile operatorilor de turism au fost foarte bune”.

„Programul va fi prelungit pentru cel puțin următorii doi ani de zile”, a declarat Liviu Dragnea.

Anul acesta, Programul „Litoralul pentru toți” a dus la creşteri cu 140% datorită voucherelor de vacanță primite de bugetari. În plus, industria hotelurilor din Romania a crescut, în ultimii 5 ani, cu aproape 40%, la o cifra de afaceri de peste 5,5 miliarde de lei în 2017, iar estimarile privind evoluţia din 2018 arată că sectorul hotelier ar putea atinge afaceri de 5,8 miliarde de lei.

Cristiana Sabău

A absolvit Universitatea "Babeş-Bolyai" Cluj-Napoca, Facultatea de Litere, secţia română-franceză. În 1996 a debutat în mass-media. A colaborat de-a lungul timpului cu mai multe instituţii de presă printre care Ziua, România Liberă, Europa FM, Radio 21,Radio România, Mediafax, NewsIn, Realitatea TV. În 2011, anul în care a fondat publicaţia Timp Online, a primit distincţia "Jurnalistul bunei guvernări", decernat de Asociaţia pentru o Românie Curată pentru investigaţia care a dus la demisia unui ministru din Guvernul României.
Cristiana Sabău

Google Ads-sub articol

Comentarii

 1. bugetarul incompetent

  De asta platim taxe si impozite, sa aiba bugetarii cu salarii marii si bani de vacanta. E misto la stat, nu faci nimic dar esti platit bine. Privatul tine in spate bugetarul sa aiba salarii mari si vouchere de distractie iar privatul poate sta si acasa daca n-are bani ca e gratis. Astept ziua cand se va reduce salarul de la stat ca nu sunt banii.

  (0)
  • Tiberius Camaras, un bugetar, cred, competent !

   Stimate domnule angajat in privat competent: intrați într-un discurs gen noi suntem necesari , bugetarii nu, generalizând o situație într-adevăr delicata. Exista bugetari care , într-un stat birocratizat nu se ridica la nivelul profesional si moral cerut. Exista suprapopulări de posturi in diverse instituții ale statului, unde un examen axat pe competente profesionale ar duce , probabil, la reducerea posturilor la jumătate ! Totuși , acești prestatori de servicii, profesori, medici, polițiști sau pompieri își au rostul si locul lor bine stabilit in societate. Puteți critica sistemul educativ sau cel de sănătate dar fără scoli si spitale societatea suferă- si asta se vede. Dorind raul acestor categorii bugetare, gen scăderea salariilor , nu Rezolvați problema. Este o gândire tip” basista” care nu a adus României decât deservicii! Faptul ca privații nu acorda tichete e problema lor, dar trebuie sa recunosc ca, in pofida uriașelor greșeli de guvernare ale actualei puteri, inclusiv in educație , aceasta măsura a voucherelor este una buna in sensul stimulării turismului românesc .

   (0)
  • Profesor inv.prescolar

   Domnule asa numit ” bugetarul incompetent”, daca dumneta erai un pic mai competent decat bugetarii,decat cadrele didactice nu ajungeai un muncitor,un angajat la privat.Daca nu erau bugetarii-cadrele didactice acum nu puteai scrie un comentariu .Toata lumea critica bugetarii ,in special cadrele didactice fiindca au salarii „mari”. Dar nu e chiar asa.Sunt multi ani de scoala,sunt multe perfectionari,multe hartogarii pe care trebuie a le faca bugetarii,de multe ori fara rost ,e singura profesie la care esti nevoit sa duci lucruri de acasa sau sa le cumperi pe banii tai pentru a putea sa-ti desfasori munca la clasa. Nimeni nu te intreaba daca ai baza materiala pentru a putea sa -ti desfasori orele de curs.Doar cine lucreaza in sistem stie cati bani se cheltuie din buzunarul nostru,din asa zisul salar mare,in special pentru gradinita.Asa ca stimate domn pune mana pe carte si te fa bugetar…………….unde nu -i minte……

   (0)
  • Daniel

   Mai privatule, avem aceeași viață. Și eu plătesc taxe și impozite iar care tu sa trăiești din salariul de la privat trebuie ca eu sa consum. De unde atâta invidie? Nu m-am născut bugetar. Te poți face și tu.

   (0)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

 • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
 • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
 • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
 • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
 • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.