Voluntarii Tășuleasa Social au ecologizat o parte din Via Transilvanica

Holistic

(FOTO) O parte din traseul Via Transilvanica a fost ecologizat de voluntarii Asociației Tășuleasa Social care au fost primii părinți ”adoptivi” ai unei porțiuni din drum.

”Am pornit la acțiune! După cum spuneam în mesajul anterior, nu ne oprim din mersul pe acest drum și nu ne vom opri din a construi un traseu pe care-l visăm deja de câțiva ani.

Am propus prietenilor Via Transilvanica să adopte kilometri de pe traseul realizat și să încerce să-i curețe și îngrijească. 

Am primit deja mai multe mesaje de la posibili „părinți adoptivi” și ne-am bucurat să aflăm că sunt interesate multe grupuri de persoane să își asume curățenia și îngrijirea unei bucăți din drumul deja construit.

Noi am făcut deja acest pas, am adoptat kilometri de pe lângă Tășuleasa și în acest weekend, cu ajutorul prietenilor voluntari de la Autonom Rent-A-Car, am făcut o ecologizare.

Voluntarii harnici au pus mâna pe gunoaiele adunate în timpul iernii și le-au strâns. Au curățat traseul bine și l-au pregătit pentru drumeții care s-au anunțat deja într-un număr mărișor.

Așadar, pe treabă bună, mai strângem un șurub, mai înlocuim o tăbliță, mai revopsim un marcaj și tot așa, până ajungem la capăt.

Abia așteptăm să facem prima „ședință cu părinții adoptivi” și să îi cunoașteți și voi pe cei care s-au hotărât să ne însoțească în acest sens. Vă ținem la curent! Cale bună!”

Am pornit la acțiune!După cum spuneam în mesajul anterior, nu ne oprim din mersul pe acest drum și nu ne vom opri din…

Publiée par Via Transilvanica sur Samedi 13 avril 2019

Reamintim că 50% din signalectica traseului a fost distrusă în mai puțin de o jumătate de an de la montare, așa cum Tășuleasa a precizat aici:

Surprize de primăvarăPrimăvara a început cu o mulțime de oameni care ne-au scris că vor să parcurgă Via Transilvanica,…

Publiée par Via Transilvanica sur Mardi 9 avril 2019

Cristiana Sabău

A absolvit Universitatea "Babeş-Bolyai" Cluj-Napoca, Facultatea de Litere, secţia română-franceză. În 1996 a debutat în mass-media. A colaborat de-a lungul timpului cu mai multe instituţii de presă printre care Ziua, România Liberă, Europa FM, Radio 21,Radio România, Mediafax, NewsIn, Realitatea TV. În 2011, anul în care a fondat publicaţia Timp Online, a primit distincţia "Jurnalistul bunei guvernări", decernat de Asociaţia pentru o Românie Curată pentru investigaţia care a dus la demisia unui ministru din Guvernul României.
Cristiana Sabău

Google Ads-sub articol

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

  • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
  • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
  • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
  • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
  • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.