”Voluntar din pasiune”: A 3-a serie a încheiat cursurile. 41 de persoane, pregătite pentru misiuni

Holistic

(FOTO) Începute în aprilie, modulele teoretice și practice dedicate voluntarilor din cadrul Programului ”Voluntar din pasiune” s-au finalizat în această lună, iar cei 41 de voluntari au primit de la inspectorul șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență, col. Constantin Florea, certificatele care atestă absolvirea acestui program.

Timp de trei luni, specialiștii unității s-au dedicat în permanență pregătirii viitorilor voluntari, prin module practice și teoretice de prim ajutor, stingerea incendiilor, descarcerare, misiuni pirotehnice, acțiuni de informare preventivă sau umanitare.

Cursanții, majoritatea elevi, dar și oameni calificați în diferite meserii – profesori, ingineri, asistenți medicali, muncitori au ales să își sacrifice timpul liber pentru a acumula cunoștințe noi, extrem de folositoare pentru ei, dar și pentru comunitățile din care fac parte.

   

Alături de absolvenții primelor două serii, noii voluntari vor putea încadra echipajele de intervenție ale subunităților inspectoratului, completând efectivele pompierilor militari profesioniști în misiunile specifice unității noastre.

”În funcție de disponibilitatea fiecăruia, ținând cont că este vorba despre o activitate de voluntariat, dar și în funcție de nevoile unității, misiunile permanente, contracronometru, pentru salvarea vieților oamenilor și animalelor, bunurilor materiale și protecție a mediului înconjurător vor avea un caracter aparte, dat, mai ales, de entuziasmul noilor membri ai echipelor noastre, care așteaptă cu nerăbdare să se implice direct în viața comunităților din care fac parte”, informează ISU Bistrița.

Foto: ISU Bistrița

Eugen Gheorghe

Eugen Gheorghe

A absolvit Facultatea de Litere, Secția Română-Engleză, a Universității București. A debutat în presă în 1996 la publicația Steaua Sport Magazin. A lucrat, de-a lungul timpului, la ziarul ProSport, postul de radio Europa FM, agenția de presă Mediafax, dar și la clubul de fotbal Gloria Bistrița, unde a fost purtător de cuvânt. Din 2011 scrie la Timp Online.
Eugen Gheorghe

Google Ads

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

  • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
  • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
  • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
  • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
  • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.