Visele inspectorilor şi directorilor, puse la cutie de ISJ până în 2018 (FOTO)

Holistic

Inspectorul şcolar general Camelia Tabără i-a îndemnat pe colegii ei din Inspectoratul Şcolar Judeţean Bistriţa-Năsăud şi pe directorii de şcoli să-şi propună un proiect pe care să îl îndeplinească anul viitor. Fiecare a scris ce şi-a propus pe un balon colorat, pe care l-a sigilat şi strecurat într-o cutie care va fi deschisă, anul viitor, de Ziua Educaţiei când se va afla care dintre vise au fost împlinite.

„Am denumit această secvenţă Rădăcini şi aripi. Vă este adresată şi dumneavoastră, directorilor, şi colegilor mei din ISJ. Mi se pare inadmisibil să nu ai vise. Dacă tu, ca director şi ca vârf de lance nu le ai, atunci, cu siguranţă, acolo nu se va întâmpla nimic bun şi nu se va adăuga nicio plus valoare. Avem în faţă un an în care toţi locuitorii acestei ţări trebuie să ne bucurăm de rădăcinile pe care le avem: 100 de ani, o Românie centenară. Am ales astăzi simbolul balonului, cel care va duce în văzduh visele noastre. Vreau să vă propun să căutaţi în interior şi să vă propuneţi pentru 2018 un proiect personal profesional, mai mult decât aţi face-o în alţi ani şi pe care, începând din ianuarie 2018 şi până la sfârşit de octombrie, să încercaţi să îl implementaţi. Poate fi din orice zonă a activităţii manageraile. Pentru noi, România centenară nu înseamnă neapărat ode şi festivaluri. O să fie alte instituţii să o facă. Pentru noi, ca factor de conducere, cei care care girăm calitatea sistemului educaţional înseamnă un plus de responsabilitate. Managementul ne învaţă că orice lucru se întâmplă dacă porneşti de la o viziune, de la un vis, dacă îţi concentrezi toate resursele pentru rezolvarea unei probleme. Nu trebuie să fie cea mai măreaţă, dar ea trebuie să fie a ta şi să reflecte nevoile reale ale şcolii tale şi trebuie gestionată cu posibilităţile pe care tu le ai. Pe un balon vă rog să scrieţi numele şi şcoala. Veţi primi şi un bileţel pe care am sugerat discret tricolorul ca să vă inspire şi să vă notaţi ideea şi proiectul pe care vi-l propuneţi. Cu buline vă rugăm să sigilaţi ce aţi scris, iar la finalul lunii octombrie să-l deschidem, iar Gala Educaţiei pe care o vom face anul viitor în preajma Centenarului să o derulăm sub sloganul Un vis împlinit„, a spus inspectorul şcolar general Camelia Tabără lşa şedinţa cu directorii de şcoli.

Cristiana Sabău

A absolvit Universitatea "Babeş-Bolyai" Cluj-Napoca, Facultatea de Litere, secţia română-franceză. În 1996 a debutat în mass-media. A colaborat de-a lungul timpului cu mai multe instituţii de presă printre care Ziua, România Liberă, Europa FM, Radio 21,Radio România, Mediafax, NewsIn, Realitatea TV. În 2011, anul în care a fondat publicaţia Timp Online, a primit distincţia "Jurnalistul bunei guvernări", decernat de Asociaţia pentru o Românie Curată pentru investigaţia care a dus la demisia unui ministru din Guvernul României.
Cristiana Sabău

Google Ads-sub articol

Comentarii

 1. Cititor

  Pana una alta scolile nu primesc cornul si laptele.Un lucru elementar pe care onor CJ si ISJ inca nu l-au rezolvat.Vor primi copiii diferenta in produse sau bani sau raman de campanie electorala. Sunt multi copii pe care i-ati dezavantajat in comparatie cu copiii din alte judete.

  (0)
 2. Gânditorul de la Hamangia

  Şi PSD-ul şi-a propus să înfăptuiască un „vis”, şi reprezenta aspiraţiile cetăţenilor acestei ţări, dar visul s-a bazat pe o himeră, nu s-a gândit că este nevoie şi de resurse pentru împlinirea visului. Timpul a dovedit că „visul” a fost un balon de săpun, o promisiune fără fundament, care se năruie în fiecare zi, iar acest vis s-a dovedit a fi o minciună gogonată, împachetată într-un balon frumos colorat. Să nu vă treziţi cu dezamăgire în octombrie 2018.

  (0)
 3. Paul Negrutiu

  Pt multi copii cornul si laptele nu inseamna decat risipa.Poate ar trebui gasite alte forme stimulative pt elevi.Dar exista o mare masa de elevi SARACI! La ei ar trebui sa se gandeasca conducerea judetului si a scolii.Pt acesti copii ,un sandvici,o placinta,un mar ,poate fi un dar vital.Ati trait careva cu mancarea de la cantinele de acum 50 de ani?Sigur,sunt multi!Eh,vreti ca nepotii nostri sa suporte aceleeasi umilinte?Cred cu tarie ca acum nicio scuza nu e valabila!

  (0)
 4. raul adrian

  niciodata , dar niciodata nu l-am /i-am lasat pe astia mici sa manince mizeriile de lapte si corn care s=au dat acum cativa ani in scoli.
  sint nebun ??? sa imbolnavesc copilul cu mana mea ??
  foarte bine ca s-au scos. sa nu le mai dea nimic…….i dau eu ce i trebuie.

  (0)
 5. Tiberius Camaras

  Sa nu fi scris careva din greșeală depolitizarea învățământului sau desființarea inspectoratelor școlare !

  (0)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

 • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
 • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
 • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
 • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
 • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.