VIDEO în Aventura Park. La anul, Alpine Coaster și traseu de downhill

Holistic

Parcul de aventură din Complexul Wonderland – Unirea, amenajat la capătul stației de coborâre din telescaun și care se deschide în 24 august (prima zi a Târgului Mare al Bistriței) la ora 12.00, cuprinde 13 platforme care fac legătura între 11 ateliere printre copaci, două ateliere la sol pentru copii de până la 6 ani, trei tiroliene (cea mai lungă are 70 de metri, celelalte două au câte 35-40 de metri, fiind mai scurte și mai abrupte), dar și două panouri de escaladă cu grade diferite de dificultate, în total trasee care însumează 400 de metri.

Acestea pot fi parcurse prin traversare sau cățărare, folosind cele 20 de echipamente individuale de autoasigurare pentru parcurgerea parcului, dar și cele două echipamente de asigurare traseu și escaladă, inclusiv corzi dinamice.

Cei care vor merge în Aventura Park, aflat pe vârful Dealului Cocoș, vor fi instruiți și asistați de personal de specialitate.

Investiția se ridică la aproape 110.000 lei.

Pe scaunele instalației de transport pe cablu au fost montate cârlige pentru urcarea bicicletelor, până la data deschiderii urmând să fie amenajate și două trasee pentru biciclete.

”Traseul poate fi folosit de oricine, dar cu atenție. Avem echipamente de asigurare, fiecare persoană va fi asigurată și însoțită, astfel că riscul de accidente este scăzut. Aventura Park dezvoltă capacitățile fizice, abilitățile de a parcurge obstacole la înălțime, spiritul de aventură. Cred că este un obiectiv frumos care va fi folosit și apreciat de bistrițeni. Parcurgerea unui traseu durează circa 15 minute. Instalaţiile din parcul de aventură pot fi folosite de orice persoană sănătoasă, indiferent de vârstă, sex, greutate, condiţia sau forţa sa fizică”, a spus viceprimarul Cristian Niculae, care a încercat o tiroliană.

Aventura Park va funcționa din 24 august și până spre sfârșitul lunii octombrie, în funcție de condițiile meteo, și va fi deschis săptămânal de miercuri până duminică, lunea și marțea fiind închis. În zilele lucrătoare programul este de la 12.00 la 18.00, iar sâmbătă și duminica – de la 10.00 la 18.00.

”Am dorit să dăm o folosință și pe timp de vară instalației de transport pe cablu, să o punem în valoare prin acest parc de aventură pentru copii și adulți. Scaunele sunt dotate cu suporți pentru biciclete, 33 la număr, tot la al doilea scaun au fost fixați pentru a duce cicliștii sus în Aventura Park. Până la deschidere vor fi amenajate două trasee pentru bicicliști, de nivel ușor și mediu, o pistă coboară partea stângă a pârtiei de schi, cealaltă prin dreapta. Tot aici, pe pârtia de schi, vom realiza la anul și un traseu de downhill. Urmează să avem și Alpine Coaster, care va fi finalizat tot la anul”, a declarat Cristian Niculae.

Aventura Park face parte din complexul de aventură ”Cocoș” ce va mai include: în scurt timp două piste de cicliști, de tip familial, ușor; o pistă de downhill; Alpine Coaster; sky lift la baza pârtiei.

   

Tarifele aprobate de Consiliul Local pentru acces în Complexul Wonderland şi Aventura Park în anul 2018 (extrasezon) sunt următoarele:

– tur complet cu telescaunul (urcare și coborâre): 15 lei/persoană/tur; taxă pentru copii, elevi, studenți: 10 lei/persoană/tur;

– urcare cu telescaunul, transport bicicletă, coborâre pe bicicletă: 15 lei/persoană/urcare; taxă pentru copii, elevi, studenți: 10 lei/persoană/urcare;

– urcare cu telescaunul, transport bicicletă, coborâre pe bicicletă: 50 lei/persoană/5 urcări; taxă pentru copii, elevi, studenți: 40 lei/persoană/5 urcări;

– urcare cu telescaunul, transport bicicletă, coborâre pe bicicletă (inclus acces 2 ore Aventura Park): 70 lei/persoană/zi; taxă pentru copii, elevi, studenți: 50 lei/persoană/zi;

– acces Aventura Park + urcare cu telescaunul: 30 lei/persoană/2 ore; taxă pentru copii, elevi, studenți: 20 lei/persoană/2 ore.

”Parcurgerea ansamblului de ateliere sportive în aer liber, tiroliene și panouri de cățărare va oferi participanților nu numai prilejul de a-și petrece plăcut timpul liber, ci și de a-și dezvolta spiritul de echipă și îndemânarea pe trasee la înălțime. Activitățile care pot fi desfășurate în parcul de aventură contribuie la autocunoaștere, creșterea încrederii în sine și la extinderea limitelor psihologice proprii, oferind sentimentul de aventură și de reușită în activități riscante la prima vedere”, informează municipalitatea.

Eugen Gheorghe

Eugen Gheorghe

A absolvit Facultatea de Litere, Secția Română-Engleză, a Universității București. A debutat în presă în 1996 la publicația Steaua Sport Magazin. A lucrat, de-a lungul timpului, la ziarul ProSport, postul de radio Europa FM, agenția de presă Mediafax, dar și la clubul de fotbal Gloria Bistrița, unde a fost purtător de cuvânt. Din 2011 scrie la Timp Online.
Eugen Gheorghe

Google Ads

Comentarii

 1. Maria G

  Felicitari! Un proiect de care ne putem bucura cu mic cu mare! Bistrita are din ce in cea mai multe de oferit cetatenilor, iar asta ne bucura.

  (0)
  • Mihai

   Ha, Ha! Doamne ce mare oferta, ce proiect minunat: un parc de joaca pentru copii agatat in varful unui deal, unde poti ajunge numai cu telescaunul, care porneste numai cand se aduna mai multi clienti, si pentru care se asigura un personal permanent platit din banii nostrii. Copii trebuie dusi de parinti cu masina, la 7 km cand la doi pasi de centru este Padurea Codrisor unde se puteau amenaja 20 de locuri de joaca tematice si 20 km de piste de biciclete. Aici nu merita montat un telescaun si amenajat un mare parc de agrement? Trebuie sa dai in mintea Cretului ca sa admiri ce tampenii face pe banii nostrii.

   (0)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

 • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
 • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
 • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
 • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
 • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.