Vasile Silaşi: Nota pentru referendum o va deconta şi PNL, ceea ce nu ar fi corect

Holistic

Secretarul general al PNL Bistriţa-Năsăud, Vasile Silaşi, a scris, într-o postare pe Facebook,  că se teme că „nota pentru referendum nu o va deconta doar PSD-ul încreștinat prin tot felul de sfințiri și cruci transilvane, ci PNL dar și celelalte formațiuni politice”. deşi acest lucru nu ar fi corect.

Redăm în continuare postarea întreagă:

”Nicăieri şi niciodată nu ne-a cerut Hristos să fim proşti. Ne cheamă să fim buni, blânzi şi cinstiţi, smeriţi cu inima, dar nu tâmpiţi. Mi-ar fi plăcut să am eu puterea și înțelepciunea să pot spune un asemenea adevăr, dar este un citat din scrierile părintelui Nicolae de la Rohia și, pe care îl găsiți în ”Jurnalul fericirii”.

Am așteptat și am analizat la rece ceea ce s-a întâmplat în ultimele două zile în România, în județul Bistrița-Năsăud și văd că, contrar la ceea ce spune părintele Nicolae, noi am fost proști.

Da, am fost proști toți cei care am crezut în acest referendum făcut pe genunchi, am crezut că asocierea lui Hristos cu Dragnea și cu PSD o să fie de folos Bisericii Ortodoxe Române, creștinilor amenințați de homosexualii agresivi. Nu a mers, nu a ținut această poveste care nu a fost explicată cu credință adevărată, deși, o spun cu toată convingerea că nu era timpul, nu era vremea ei, mai ales că, din start, era un produs made in PSD cu suficient de multe semne de întrebare și care au pus electorii pe gânduri. Iar, PSD, nu mai este, în aceste moment, un negustor care să își mai poată vinde produsele, pentru că aceste produse nu există. Le-a făcut praf Liviu Dragnea, praf și pulbere, așa că, marele referendum, aruncat pe umerii BOR s-a transformat într-un lamentabil eșec. Am văzut că și Biserica Penticostală s-a implicat în acest spectacol grotesc, dar sunt sigur că cele două Biserici s-au băgat în această acțiune pur politică din rațiuni de credință.

Teama mea este că nota pentru referendum nu o va deconta doar PSD-ul încreștinat prin tot felul de sfințiri și cruci transilvane, ci PNL dar și celelalte formațiuni politice, ceea ce nu ar fi corect deloc. Observ că PSD tace și face mai departe, ceea ce mă obligă să spun că,” uneori, prostul nu e prost destul, dacă nu e și fudul”.

Voi încheia tot cu un citat al părintelui Nicolae de la Rohia: ” Dumnezeu, printre altele, ne porunceşte să fim inteligenţi. (Pentru cine este înzestrat cu darul înţelegerii, prostia – măcar de la un anume punct încolo – e păcat: păcat de slăbiciune şi de lene, de nefolosire a talentului. “Iar când au auzit glasul Domnului Dumnezeu… s-au ascuns”.) […]”

Vasile Silași, primar al comunei Chiochiș, secretar general PNL BN

Google Ads-sub articol

Comentarii

 1. Ovidiu Florean

  Orice tur de scrutin e castigat de majoritate . De data aceasta au castigat cei 80% care nu s-au prezentat la vot . De castigat si de pierdut nu se pune problema politic . Doar statul a avut de pierdut , cele 35 de milioane de euro risipite aiurea . In schimb , unii mai au de invatat cate ceva :PSD-ul ca nu se mai poate baza pe BOR in calculul lor politic ,si BOR , ca nu mai tine cu politica , cu propaganda si cu minciunile lor ieftine in interes PSD .

  (0)
  • Alexandru

   Legănați-vă în continuare în vise! Ați pierdut și veți deconta nota de plată a poziției și acțiunilor voastre! Ați uitat?! Inclusiv domnul Silași și dl. Turc dădea cu crucile prin mulțime la târgul Chiochișului și acum v-ați amintit de majoritate. Păi, eu zic să lăsați majoritatea și împărțiți cele 20 de procente cu pesedeul, frățește ca pe frumoasele vremuri ale useleului. Și, ca sa nu ziceți că sunt rău și subiectiv, poftiți, mai jos și o părere mai influentă.
   „PNL riscă după acest moment să piardă poziția de principal partid al opoziției.
   Alternativa la PSD a jucat, de frică, după partitura lui Liviu Dragnea. Îndemnurile lui Ludovic Orban la participarea la vot au arătat un lider speriat că-și va pierde electoratul, fără a înțelege însă ce electorat mai are. Bătaia PNL pe publicul conservator – tradițional este pierdută din start, câtă vreme în această zonă s-a instalat de 2 ani PSD. E posibil ca în viitor din CpF să se nască a doua forță politică ce se va adresa părții vădit antioccidentale a acestui electorat, deci va fi mare înghesuială aici. Rămâne liberă partea moderată din centru și cea din stânga, liberală în sens american, pe care PNL – anchilozat în niște stereotipii de gândire – o ignoră.”

   Așadar, eu zic să profitați de vremea bună și să o luați toți spre Iași la pupat moaștele Paraschivei că doar ea vă mai poate crește procentele. Electoratul vostru stă deja la coadă.

   (0)
  • Rabinul

   Cei care nu s-au prezentat la vot au realizat 3 mari lucruri:
   a) au irosit cu adevarat cele 43 milioane de euro cheltuite cu organizarea referendumului;
   b) au consimtit casatoriile gay la noi in tara;
   c) Obliga statul sa cheltuie cate 70 milioane de euro pe an timp de 4 ani pentru campaniile pro LGBT in tara noastra.
   FELICITARI!!

   (0)
  • AlanDala si Rabinul se insoara

   No acuma poti fi bucuros ma Rabinule, acuma ti-o poti trage la dos cu Alan Dala cu acte in regula. Nu-i asa ca te bucuri?

   (0)
 2. Gânditorul de la Hamangia

  Decontarea se va face tot din banii contribuabililor, care sunt jecmăniţi continuu pentru plata cheltuielilor inutile ale guvernanţilor incompetenţi, care vor să obţină avantaje în interesul propriu, pentru a „lungi” timpul în speranţa că-şi vor atinge oarecum scopul suprem, acela de a scăpa de judecată. Aşa sunt de „credincioşi” încât nu ştiu nici măcar un lucru simplu, fiecare om odată şi odată trebuie să plătească pentru faptele sale, iar acea dată se apropie cu repeziciune, doar că nu ştim ziua şi ora când se va întâmpla. Apoi mai este un lucru de care nu au ţinut cont, că şi în România s-a înfăptuit secularizarea bisericii, s-a impus despărţirea bisericii de stat, de politică. Dar oricum, mi-am exprimat părerea cu privire la referendum cu câteva zile înainte de această acţiune, fiind sigur că, şi dacă se validează voinţa cetăţenilor şi dacă nu, rezultatul va fi acelaşi, adică nu se va schimba nimic, deoarece reglementarea cu privire la căsătorie şi familie, exista în legea de bază a societăţii şi precizarea, chiar şi neprecizată a termenului de „soţi” era reglementată prin Codul Familei. Pe de altă parte, referendumul este o consultare a populaţiei, iar în viaţa socială a României există exemple de astfel de consultări validate (referitor la numărul de 300 al aleşilor în cele două camere ale parlamentului), care nu s-au aplicat nici până astăzi.

  (0)
  • Alexandru

   Termenul de „soți” este clar definit în Dex: „Cele două persoane de sex opus unite prin căsătorie.”;”Cuplu constând dintr-un bărbat și o femeie uniți prin căsătorie.”
   Nimeni în Romania nu i-a pus sub semnul întrebării înțelesul, până când nu s-au agitat niște stupizi, conservatori, homofobi și antieuropeni care aveau o agendă ascunsă. Ne găsim acum în situația în care l-au relativizat exact cei care pretindeau că vor să-l apere. De acum, după păcăleala asta de referendum susținut frenetic de toți liberalii, de câte ori vom auzi vorbindu-se despre soți ne vom întreba daca sunt straight sau gay. Încă o fațetă a prostiei nemăsurate a acestora și un rezultat al lucrărilor desfășurate de către aceștia cu tesla.

   (0)
  • Alexandru

   Păi legile sunt scrise în cifre? Sunt ecuații, matrici și vectori cumva? Dacă cuvintele din dex nu mai sunt valabile despre ce legi si judecăți putem vorbi? Hai să adoptăm mai întâi DEX-ul în Parlament. Sau hai sa-l introducem în Codul Penal, sau mai bine în Constituție direct! Să facem un referendum pentru asta!
   Dacă-i așa și cuvintele limbii române nu mai sunt cărămizile din care sunt făcute legile, uite, hoțul, sau tâlharul poate să conteste constituționalitatea legii care îl trimite în închisoare și să spună că legea care îi condamnă pe tâlhari nu i se aplică lui pentru că tâlhar este doar cel străin de neam și țară care suge sângele poporului și nu cel ce se împărtășește creștinește din prea plinul aproapelui și mulțumește la sfârșit Domnului pentru asta și lasă ceva și la sfânta biserică sau la prea cuviosul partid.

   (0)
  • Zsigmond

   Articolul 259 din noul cod civil stipuleaza : „(1) Căsătoria este uniunea liber consimţită între un bărbat şi o femeie, încheiată în condiţiile legii.” Intrebarea de la referendum a fost : „Sunteţi de acord cu legea de revizuire a Constituţiei României în forma adoptată de Parlament?” Care lege? Care parlament roman sau european? Intrebare ambigua pentru ca politrucii ALDE si asociatii lor din PNL sa-si poata urmari interesele, probabil altele decat cele aruncate spre dezbatere catre „electorat” …

   (0)
  • Crestin

   Zsigmond, daca nu este tu destul de informat nu inseamna ca e gresti ce au facut ei, adica asa cum este legea referendumului (buna, rea, nu discutam despre ea). Amesteci lucrurile, codul civil este una, constitutia este alta.

   (0)
 3. borgo kaliman

  ganditorule,de la randul 10 ori te prefaci ca nu stii,ori chiar nu stii sau ce-i mai rau -urmaresti scopuri ticaloase!

  (0)
  • Gânditorul de la Hamangia

   Numele ales îmi spune că, nu prea înţelegi ce citeşti, doar scrii să fie scris un comentariu, doar să „sune a ceva nedefinit”. Munţii Bârgăului (borgo) sunt munţi care există independent de Munţii Călimani (kaliman), dar sunt într-adevăr în prelungirea acestora. În ceea ce am început să scriu în rândul 10, este o continuare a ideii din prima parte a comentariului, în care m-am referit la decontarea financiară, care este suportată de către toţi contribuabilii acestei ţări. Decontarea morală, adică a încrederii populaţiei în politica unor partide e o altă „mâncare de peşte”. Când mai doreşti să comentezi să cauţi să înţelegi prima dată înţelesul textului, şi abia după aceea să-ţi exprimi părerea, opinia despre ceea ce gândesc alţi comentatori, bineînţeles că exprimându-ţi opinia în mod civilizat. Sunt de părere că în democraţie se „bat cap în cap” părerile, dar dacă au o argumentaţie bună, pot să fie chiar însuşite de către un „oponent” inteligent. Adevărata democraţie are la bază principiul „dialogului” şi înţelegerea „ab ovo usque mala” (de la început până la sfârşit), toleranţa, iubirea aproapelui şi nu ura, care se bazează pe respingerea părerii opozanţilor, a ideilor contrare celor personale, fără o analiză aprofundată.

   (0)
 4. Balan Marius-ecologist PV

  De exemplu PARTIDUL VERDE ce poate sa deconteze ? Nimeni nu a primit nici o cocarda de la vreun popa si nici nu ati vazut vreun ECOLOGIST catarat pe bina cu microfonul in mana la populisme. Ce sa deconteze VERZII care in ziua referendumului au fost in natura si s-au bucurat de soare.La Realitatea TV am vazut-o pe tanti NICULINA o femeie de la tara de 85 de ani la un interviu pe tema referndumului. Surpriza a fost enorma sa auzi cum a tratat subiectul batranica. In tot cazul v-a dat lectii la toti politrucii. Merita sa vizionati inregistrarea. O tanti Europeana in adevaratul sens al cuvantului.

  (0)
  • Mihai

   Stimate domn, fara nicio suparare, dar partidul de care faceti vorbire nu prea conteaza. Nici pe plan national si nici pe plan local. Asa ca nu prea aveti ce deconta…cel putin acum!
   Daca orientarea cetatenilor se va schimba (evident ca urmare a schimbarii de mentalitate) atunci ecologistii vor deveni o forta deloc de neglijat. Pana atunci…spor si succes in toate!

   (0)
 5. Balan Marius-ecologist PV

  Singurii care au stat de la inceput pe baricada adevarului si au tratat subiectul europeneste au fost colegii ecologisti de la PER. Ei ce sa deconteze ? Prostiile comisiei juridice si refuzul guvernantilor care nu au fost capabili cu totii la pachet nici sa formuleze o intrebare clara pe buletinul de vot. Si data alegerii referendului nu a fost deloc potrivita pt. ca a treia zi urma ceva proces pt Dragnea. Lumea nu a mai pus botul la albirea tatucului. In plan local multi ar fi mers daca consilierii psd+alde+ udmr nu ar fi boicotat sedinta prin care cei de la PER +PNL au propus inca un buletin de vot cu intrebari reale despre proiectele chicioase care urmeaza sa se faca in Bistrita. Ieri pe la o televiziune Dracnea spunea ca BOICOTUL se pedepseste de lege. Nu ZAU ??? Dar colegii dansului din Consiliul Local platiti din bani publici ce au facut ? Ala nu este boicot in toata regula. Estia daca mai stau mult la putere vin si baga la huzdup pe cei 15.milioane de romani de pe listele permanente care cica au boicotat referendumul. Doamne in ce tara Asiatica traim.

  (0)
  • Walter Born

   Ati uitat si pe alti care erau contra precum USR, RO+, unele voci si din PNL si chiar din PSD. Imagina e mai multicolor nu doar alb si negru 🙂
   Am fost membru de comisie intro sectie de vot si va pot spune ca nu au fost nereguli si chiar nu a fost nici o neintelegere intre omeni de diferite credinte/necredinte. In real life Romania si Romani sint mult mai putin aprinse de cit pe online.
   Si PER doar local este un partid complet altfel, atipic in comparatie cu PER national care este un partid maroniu, homo- si xenofob, populist, nationalist, antieuropean, cauza pentru care recomand si prietenul meu AT demult sa isi muta activitate spre alta directie. PER local are o agenda care pare se fie congruenta cu cea de PV si am regretat ca nu s-a ajuns la un consens din cauze personale unor membri. Prieteni stiu de ce 😉 In rest sper ca putem uita rapid acest referendum si sa trecem la subiecte mai importante.

   (0)
 6. Boctaru

  Ovidiule cu tine cât a câștigat statul ca te-a scos Răducu pe făras? Ce salar aveai tată hai spune-le cetitorilor!iar noi subordonatii tai…

  (0)
 7. Roland Visniec

  Cu astfel de discurs PNL merita sa isi piarda electoratul educat fie secular fie crestin-tolerant (o parte din el este la tara, am aflat). Good riddance!

  (0)
 8. Roth Cristian

  PNL va trebui sa aleaga intre crestin-democrati, neoprotestanti si, daca mai raman, liberali.
  Cu fundul in 3 luntri nu mai merge.

  (0)
 9. Întrebare la Alexandru

  Tu ești de părere că e corect că soți sa insemne bărbat și femeie?
  Nu e discriminator?
  Altă întrebare.Esti de acord sa fie interzisa adopția pentru homosexuali?
  E discriminator sau nu?
  Părerea ta care este?

  (0)
 10. Despre

  Tema de la acest referendum a fost una ce tinea de o practică crestina si nu era o tema politica.Ca ea a fost confiscata de partidele politice face parte din mizeria pe care o traim de 30 de ani.Daca trecea referendumul toti pozau fericiti in salvatorii crestinatatii ,cand pierd nu stiu ei cum sa isi ascunda sub pres esecul.Intrebarea de pe buletin a dus la boicotarea acestui referendum,oamenii s-au temut ca nu cumva Dragnea sa isi treaca niste legi care sa il scape de puscarie.Si faptul ca i s-a dat drumul acum si nu in urma cu doi ani s-ar putea explica prin încercarea de a devia atenţia publica de la lupta cu justiţia şi cea cu gazarea din august.Coaliţia pentru Familie a gresit cand a acceptat ca acest referendum sa se desfasoare acum in aceasta perioada , de asemenea USR-ul ,o parte a PNL-ului şi UDMR-ului şi ONG -urile carora PSD-ul le-a taiat finantarea au folosit dezinformarea la maxim pentru a le-o trage lui Dragnea si PSD-ului.Un lucru este cert: daca PSD-ul nu scapa rapid de Dragnea si de gasca lui va ajunge mai rau decat PNTCD-ul sau PDL-ul.Poate intelege si Radu Moldovan in al 12-lea ceas ca cumetria cu Dragnea il duce la dezastru.

  (0)
 11. Balan Marius-ecologist PV

  Cat poti fi de idiot sa spui ca s-au cheltuit milioane de euro pe acest referendum si de vina sunt cei 80% din romanii care au ales sa stea acasa si sa nu voteze ceva concret. Cat poti sa fi de handicapat sa privesti atat de slugarnic si sa fi atat de indoctrinat sa mai susti asemenea politici anti -Europene. Unul din greii PsD domnul Vicepresedinte national Tutuianu spunea de coplegfii lui de la Guvern si din varful partidului ca sunt niste maimute. Acuma imi este clar ca si unii care mai ling aceasta troaca sunt tot niste maimute. Din toate analizele privind acest referendum reiese clar si o spun cei mai buni analisti ca simpatizantii psd nu mai au chef sa iasa din case pt. Dracnea. Acesta este raspunsul corect pe care ar trebui sa il afle unii postaci de serviciu care sunt mai rau decat bolsevicii lui Lenin. Cand ai un sef de partid cu doar 4 % -7% simpatie trotul este varza.

  (0)
  • Crestin

   Balan Marius, dar de cand Europa este adevarul absolut, are partile ei bune, dar aceasta nu inseamna ca nu are si parti rele, daca ne trasam viitorul numai dupa ce spun cei din Europa, eu zic ca e grav. Ce ii impiedica atunci, pe niste lideri sa dea drumul la pedofilie, ca exista o astfel de minoritate, apropo cred ca suntem destul de aproape dupa ce Franta pune in discutie varsta de 13 ani la relatiile sexuale, sau de ce minoritatea criminalilor sa nu aibe si ei drepturi, tot timpul o sa fie minoritati care deraiaza dar aceasta nu inseamna ca noi, mari toleranti, dar drepturi la toata lumea. Atentie, vorbesc de practicile unor minoritati, nu vorbesc de oamenii care le fac.
   Multi nu au iesit la vot din cauza manipularii si dezinformarii care au fost promovate, vezi mai sus Zsigmond

   (0)
 12. cc

  Ba este foarte corect.
  Doctrinar în referendum, PNL-ul s-a situat pe aceleași poziții iliberale ca și PSD-ul.
  Nu există diferență de valori și acțiune.
  Liberii s-au prezentat la vot, au votat *normalitatea* adică trecutul medieval.
  Pe plan europeean există o altă abordare, dar prin satele din România, primarii simt că sunt în cuget și simțire mai aproape de Rusia.
  Ori e libertate în sens liber, ori nu.
  PS.
  Se exclude criminalitatea- nu este egală cu libertatea.
  Și nici identică cu homosexualitatea unora.
  De fapt din start se presupune că homosexualii ar fi asociați criminalilor și ar trebui să aibă mai puține drepturi.
  Într-un Stat laic e erroarea de judecată majoră.
  Într-un stat Stat religios, e normalitatea, face sens.
  Și avem de-a aface cu al doilea scenariu.
  Uitați-vă doar la scenele din Iași la brambureala cu moaștele Sfintei Paraschiva.

  (0)
 13. Balan Marius-ecologist PV

  Crestine ; sunt de acord cu tine, pt ca si eu sunt crestin ortodox practicant. Am explicat foarte clar de ce nu am fost la referendum. A fost o stare de protest impotriva administratiei locale care a boicotat o propunere a consilierilor PER+PNL de a consulta bistritenii cu inca un buletin de vot privind trei proiecte contestate la Bistrita. Asa am considerat eu ca sanctionez nesimtirea alesilor. Plus intrebarea de doi lei cu constitutia. Stiam bine ca si daca ma duc nu schimb nimica pt. ca se anuntase ca psd+alde pregatesc legea parteneriatului civil, pt ca odata cu aderarea Romania s-a angajat la asa ceva. Cine nu stie pe ce lume se afla reamintesc ca doamna V. Dancila prim-ministru al Romaniei a semnat si a votat in 2015 ca europarlamentar , legea care da dreptul ca persoane de acelasi sex sa se casatoreasca. Cand a semnat-o a semnat-o si pt. Romania. Atunci despre ce vorbim ? Ce au votat romanii ? Cine a dat cu piciorul de pomana in 40 milioane de euro ?

  (0)
 14. ION ROMAN

  Mai nea caisa,cum poti fi atat de pidosnic si sa spui ca esti si crestin si orthodox dar nu ai votat pentru ca ai tu probleme cu primaria.Cred ca andropauza iti creeaza probleme de gandire.Atata timp ,cat stai tu in capul unui partidulet ,fi sigur ca acesta nu va evolua,va fi mereu in cadere libera.Treci mai bine la LGBT ca si asa incepi sa te inconvoi.

  (0)
  • ce-ti mai place in convoi

   Bag de seama ca tu anonimule ion roman (scris tot cu majuscule ca sa te crezi mare) vrei sa fii in conducerea acelui partid.
   „Inconvoi”? Unele cuvinte iti ies automat de la statul in convoi, tu si Rabinul, Alandala… unul dupa altul in sir, unul in altul. Ce sa-i faci la voi asa se transmite informatia, direct in… cu ce ganditi.

   (0)
 15. Balan Marius-ecologist PV

  Romane; vezi ce zic sondajele. Din cei 80% de romani care nu au votat marea majoritate sunt ortodoxi. Ce ti se pare in neregula bai nea dovleac. Cu primaria au problema si cei peste 5.000 de semnatari ai petitiei care sustin natura din Piata Centrala. Da bai nea dovleac.

  (0)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

 • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
 • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
 • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
 • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
 • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.