Utilajele de deszăpezire intervin pe drumurile din județ. Cum se circulă

Holistic

(FOTO) Județul Bistrița-Năsăud se află sub cod galben de ninsori și viscol până miercuri 16 ianuarie, ora 20.00.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență precizează că în Bistrița-Năsăud se circulă în condiții de iarnă și se acționează cu utilaje atât pe drumurile județene, cât și pe cele naționale.

”Pe tot parcursul nopții a nins abundent, s-a acționat cu utilajele de deszăpezire pentru curățarea drumurilor și combaterea poleiului, iar acest lucru va continua în tot intervalul avertizării de vreme rea. Conform informațiilor de la CNAIR, în județul nostru ninge pe toate sectoarele de drum și vântul bate cu o viteză de 40 km/h, pe DN 17, în Piatra Fântânele”, informează Prefectura:

”Până ieșim de sub codul galben de ninsoare și viscol, pentru siguranța dvs. recomandăm evitarea pornirii la drum lung, iar dacă deplasarea este absolut necesară, autovehiculul să fie echipat corespunzător pentru circulaţia în condiţii de iarnă (anvelope specifice sezonului rece, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip, etc.) și să verificați dacă sistemul de încălzire funcţionează eficient”.

Potrivit CNAIR, în Bistrița-Năsăud pe toate sectoarele de drum național este zăpadă de până la 2 cm.

La nivelul Ministerului Afacerilor Interne s-au dispus măsuri pentru ca pompierii, polițiștii și jandarmii să intervină în cel mai scurt timp în sprijinul cetățenilor, dacă situația o va impune.

Într-un comunicat transmis pentru ora 8.00, CJSU precizează că în ultimele 24 de ore utilajele de deszăpezire au intervenit pentru curățarea drumurilor și combaterea poleiului, după cum urmează: pe drumurile naționale au acționat 34 de utilaje cu 73 de tone de material antiderapant, iar la nivelul drumurilor județene au acționat 44 de utilaje cu 339 de tone de material antiderapant.

📞Telefoane utile:
• pentru drumurile naționale: tel. 0263/233615, 0263/266620 – Dispecerat Secția de Drumuri Naționale Bistrița-Năsăud;
• pentru drumurile județene: tel. 0743064482 – ing. Pop Gabriel Șef Serviciu Drumuri din cadrul Consiliului Județean Bistrița-Năsăud;
• pentru drumurile comunale se va lua legătura cu personalul din cadrul primăriilor;
• Inspectoratul pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud: tel. 0263/239404.
• Inspectoratul de Poliție Județean Bistrița – Năsăud: tel. 0263/203005.
☎ În situații de urgență, apelați numărul 112.

Prognoza meteo pentru Bistrița-Năsăud, 17-20 ianuarie

17.01.2019 ora 08 – 18.01.2019 ora 08: Vremea se va încălzi ușor. Cerul va fi temporar noros și pe arii restrânse, îndeosebi în cursul nopții, vor cădea precipitații mixte favorizând depunerea de polei. Vântul va sufla slab la moderat, cu intensificări în zona montană înaltă, unde va viscoli ninsoarea. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 2 și 4 grade, iar cele minime între -2 si 0 grade. Izolat vor fi condiții de ceață.

18.01.2019 ora 08 – 19.01.2019 ora 08: Vremea va fi ușor mai caldă decât normalul termic al perioadei. Cerul va fi temporar noros și pe arii relativ extinse vor cădea precipitații mixte. Vântul va sufla slab la moderat, cu unele intensificări în zona montană înaltă, viscolind sau spulberând zăpada. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 3 și 5 grade, iar cele minime intre -4 și -2 grade. Izolat vor fi condiții de ceață.

19.01.2019 ora 08 – 20.01.2019 ora 08: Vremea va fi apropiată de normalul termic al perioadei. Cerul va fi variabil, temporar noros în cursul serii și al nopții, când pe arii relativ extinse vor cădea precipitații predominant sub forma de ninsoare. Vântul va sufla slab la moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -1 și 2 grade, iar cele minime între -6 și -3 grade. Izolat vor fi condiții de ceață.

Foto: Facebook Instituția Prefectului

Google Ads-sub articol

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

  • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
  • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
  • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
  • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
  • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.