USR propune Buget Participativ la Bistrița

Holistic

USR propune, la Bistrița, implementarea Bugetului Participativ, prin proiectul ”Tu decizi pentru Bistrița!”:

”Bistrițenii pot participa la gestionarea banilor orașului prin depunere de proiecte, care vizează Bugetul Local Consolidat al municipiului Bistrița pe anul 2019. Acest lucru este posibil dacă propunerea de implementare a Bugetului Participativ, înaintată de către Filiala Bistrița a Uniunii Salvați România și Biroul Parlamentar Cristina Iurișniți, va fi acceptată de Consiliul Local și de primarul Ovidiu Teodor Crețu. Prin intermediul proiectului se promovează participarea locuitorilor din Bistrița la gestionarea banilor municipiului, și se urmărește transparentizarea modalității de luare a deciziilor de dezvoltare locală.

Bistrițenii pot susține inițiativa USR ”Tu decizi pentru Bistrița!”. Implementarea Bugetului Participativ urmărește identificarea și finanțarea proiectelor de interes local inițiate de către cetățeni, fiind un prim și important pas în procesul de bugetare participativă al municipiului  Bistrița. Cetățenii pot trimite propuneri de proiecte prin intermediul Bugetului Participativ și pot decide prin vot proiectele care vor fi incluse în bugetul campaniei ”Tu decizi pentru Bistrița!”, pentru anul 2019, stabilind astfel prioritățile de investiții. Cu alte cuvinte, fiind mai mult decât consultare cetățenească, Bugetul Participativ presupune și transferul către bistrițeni a responsabilității decizionale pentru un procent de 5 (cinci)% alocat din bugetul de investiții al orașului. Bugetul Participativ funcționează în opt etape distincte”, se arată într-un comunicat.

Comentarii

 1. Balan Marius - membru. Bistrita Civica

  Useristii sunt baieti buni si au o propunere la care eu pedalez de vreo 3 ani si am cerut-o de mai multe ori in CL cu ocazia dezbaterilor pe bugetele din anii trecuti, dar si cu alte ocazii. Useristii inca nu au aflat ca sub aroganta lui OTC si a celor 11 magnifici de consilieri din arcul puterii care voteaza la spranceana vatafului sef , nimic nu se aproba din partea altor partide si in special de la populimea care vrea sa aduca ceva in dezbatere. Dupa douazeci-douazeci(vorba lui tanti dancilica) daca DREAPTA va avea un singur candidat si va castiga Primaria B-ta, atunci putem spera la o asemenea minune. Imi este teama insa ca si de la oferta de DREAPTA primarul ales se va molipsi de avantajele puterii si va avea aceasi atitudine de dispret ca si actualul edil. De aceea este absolut necesar ca un candidat nou sa aiba un contract ferm si parafat cu societatea civila care doreste sa se implice in problemele orasului. BISTRITA CIVICA este de departe cea care a transat unele discutii privind modul gresit de proiectare si folosire a banului public si este pregatita sa isi asume un rol participativ. In fond de 30 de ani votantii sunt apreciati doar odata la patru ani cand politrucii sunt sunt instare sa ne pupe si in fund pentru un vot.

  (1)
 2. class

  Cu scuzele de rigoare… si cu tot respectul si admirația pentru acest tanar partid… dar nu cred ca se pretează la noi asa ceva.. si apoi nici nu cred că există cadrul legal.. de fapt stiu sigur ca nu exista…

  (-1)
 3. Balan Marius - contribuabil

  CLASS ; si totusi se poate . Citeste si vezi ce se intampla la Primaria lui Boc din CLUJ. Acolo cetatenii au castigat finantare pt. 30 proiecte cu fonduri EUROPENE. Nu uita de autonomia in administratia locala votata in CL. La noi este asa cum am scris mai sus.

  (2)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

 • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
 • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
 • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
 • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
 • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.