Universul Lego, la Muzeul Bistrița: Expoziția de primăvară Brickenburg (FOTO)

Holistic

Asociația Brickenburg în colaborare cu Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud organizează Expoziția de primăvară Brickenburg, ediția a 6-a, dedicată tuturor celor curioși să exploreze lumi fantastice construite din celebrele cărămizi Lego.

Expoziția este deschisă în perioada 17-21 aprilie, la Muzeul Bistrița, zilnic între orele 11.00 – 19.00.

AICI MAI MULTE FOTOGRAFII.

”Aflată la cea de-a VI-a ediție anul acesta, tradiționala Expoziție de primavară Brickenburg își așteaptă vizitatorii începând de miercuri 17 aprilie până duminică 21 aprilie, la sediul instituției din str. General Grigore Bălan nr. 19, între orele 11.00 – 19.00. Evenimentul se adresează tuturor categoriilor de vârstă și aduce în atenția publicului impresionante construcții originale realizate din elemente Lego(R) de membri ai Asociației Brickenburg. La această ediție accentul este pus pe lucrări de mari dimenisuni care ilustrează un posibil sistem feroviar, precum și pe exponate deosebite legate de universul Star Wars. La fel ca în fiecare an, vizitatorii vor putea testa posibilităţile de combinare a elementelor Lego®, iar cei mai tineri vor avea posibilitatea să participe la concursurile de îndemânare, creativitate şi viteză care se vor desfăşura pe parcursul evenimentului”, anunță Complexul Muzeal.

Denumirea Lego provine din cuvintele daneze ”leg godt”, (”joacă bună”). Cu ajutorul pieselor Lego, care stimulează creativitatea şi îndemânarea, copii şi adulţi deopotrivă pot construi cele mai diverse figuri bidimensionale şi tridimensionale. În zilele noastre, Lego a devenit mai mult decât un joc, fiind un adevărat fenomen.

Asociaţia Brickenburg este una dintre cele mai importante organizaţii de fani ai sistemului Lego, fiind oficial recunoscută la nivel mondial prin creaţiile de înaltă clasă realizate de membri săi, prezentate în ţară şi în străinătate. 

Foto: Complexul Muzeal BN

Google Ads-sub articol

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

  • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
  • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
  • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
  • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
  • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.