Unde vor învăța primii zece elevi din BN după media de admitere la liceu

Holistic

Elevii care au susţinut Evaluarea Naţională au aflat unde vor învăţa din clasa a IX-a, după prima repatizare computerizată la licee organizată de Ministerul Educaţiei Naţionale. Media de admitere în liceu este media ponderată între media generală obţinută la Evaluarea Naţională (cu o pondere de 80%) şi media generală de absolvire a claselor din gimnaziu (cu o pondere de 20%).

Primii zece elevi din Bistrița-Năsăud în ordinea decrescătoare a mediei de admitere care s-au înscris la licee din județ, în frunte cu singurul elev care a avut media de admitere 10 (Mario Robert Sima de la Școala Gimnazială nr. 1 Bistrița) și două eleve de 10 la Evaluarea Națională, au ales Colegiul Național ”Liviu Rebreanu” Bistrița, cei mai mulți (șapte) la Matematică-Informatică iar ceilalți la Științe ale Naturii.

Așadar, din cei patru elevi cu media 10 la Evaluarea Națională trei vor învăța la același liceu: CNLR Bistrița, Matematică-Informatică: Mario Robert Sima (medie de admitere 10), Alexandra Maria Chindriș (absolventă a Liceului Tehnologic Târlișua, medie de admitere 9,99) și Ruxandra Georgiana Barna (absolventă a Școlii Gimnaziale ”Ștefan cel Mare” Bistrița, medie de admitere 9,99).

A patra elevă de 10 la Evaluarea Națională, Noemi Kulcsar (absolventă a Școlii Gimnaziale ”Grigore Silași” Beclean, medie de admitere 9,99), s-a înscris la Liceul de Informatică ”Tiberiu Popoviciu” din Cluj-Napoca (tot Matematică-Informatică).

1.869 de elevi din Bistrița-Năsăud au completat opţiunile în fişele de înscriere, fiind repartizați 1.821. Numărul de locuri disponibile: 1.932. Locuri neocupate: 111.

Aici repartizarea computerizată în Bistrița-Năsăud.

În perioada 10-13 iulie, absolvenţii clasei a VIII-a îşi vor putea depune dosarele de înscriere în unităţile de învăţământ liceal în care au fost repartizaţi. În perioada 16-18 iulie, comisia judeţeană de admitere va rezolva toate cazurile speciale apărute după etapa de repartizare computerizată, dar şi situaţiile candidaţilor care nu şi-au depus dosarele de înscriere în termen şi ale candidaţilor care nu au participat deloc sau au participat, dar nu au fost repartizaţi computerizat.

A două etapă de admitere, dedicată absolvenţilor clasei a VIII-a care nu au participat sau nu au fost repartizaţi în etapa anterioară, care nu s-au înscris în perioada prevăzută de metodologie sau care şi-au încheiat situaţia şcolară ulterior va avea loc în 7 septembrie.

Google Ads

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

  • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
  • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
  • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
  • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
  • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.