Unde va fi construit un nou centru de sănătate şi cum va arăta el

Holistic

La Bistriţa va apărea un centru de sănătate în vecinătatea unei păduri de la marginea oraşului. Tot aici vor fi construite şi locuinţe individuale. Este vorba de o investiţie care îi aparţine dr. Petru Rai care deţine firma Holistic Năsăud, înfiinţată în 1992, centrul urmând să fie construit pe Valea Boilor.

Potrivit documentelor aprobate în şedinţa Consiliului Local Bistriţa din 31 octombrie 2018, regimul de înălţime al clădirilor propuse este de maxim P+2E, vor fi şi spaţii verzi amenajate şi locuri de parcare. Tot aceeaşi înălţime o vor avea şi locuinţele individuale care vor fi ridicate aici.

„Planul Urbanistic Zonal respectă prevederile Regulamentului Local de Urbanism cu privire la spaţiile verzi amenajate in procent 30 %, existente, locuri de parcare pe teren proprietate privata, căi de acces dimensionate conform legislaţiei ăn vigoare, acces în incintă cu lăţimea de 6,0 m care face legătura cu str. Valea Castailor”, se arată în expunerea de motive anexată proiectului de hotărâre.

Dr. Petru Rai este specializat în medicină generală, acupunctură şi homeopatie. Acupunctura este una dintre cele cinci ramuri ale medicinei tradiţionale chineze, iar homeopatia, o terapie energetică şi complementară ce vindecă pacienţii pe toate planurile, mental, fizic şi emoţional.

Termenul homeopatie înseamnă, practic, vindecare prin similaritate, iar acest lucru face diferenţa între medicina alopată şi cea homeopată. Pe scurt, pacienţii sunt vindecaţi cu ajutorul unor substanţe care, în mod normal, unei persoane sănătoase i-ar provoca simptomele afecţiunii respective. Obiectivul însănătoşirii homeopatice nu este doar acela de a-l face pe individ să se simtă bine fizic după ce i-a fost înlăturată o suferinţă, ci de a-l vindeca în totalitate prin deblocarea şi reechilibrarea energiei corpurilor sale şi prin punerea în mişcare a forţei sale vitale.

Prin urmare, remediile acţionează nu doar în plan fizic, ci şi asupra sufletului şi spiritului. Homeopatia stimulează procesul de autovindecare la toate nivelurile, folosindu-se de forţa vitală provenind din regnul vegetal, mineral sau animal. Medicul prescrie remediile, urmărind caracteristicile pacientului, caracterul, ţinuta, modul în care se mişcă, în care vorbeşte, constituţia şi, nu în ultimul rând, afecţiunile mai vechi. Chiar dacă este vorba despre aceeaşi boală şi aceleaşi simptome, doi pacienţi primesc tratament homeopat diferit, pentru că specialistul ţine cont de particularităţile fiecăruia.

De curând, soţia dr. Rai, Doris Rai, a demisionat din funcţia de consilier judeţean PNL.

Cristiana Sabău

Cristiana Sabău

A absolvit Universitatea "Babeş-Bolyai" Cluj-Napoca, Facultatea de Litere, secţia română-franceză. În 1996 a debutat în mass-media. A colaborat de-a lungul timpului cu mai multe instituţii de presă printre care Ziua, România Liberă, Europa FM, Radio 21,Radio România, Mediafax, NewsIn, Realitatea TV. În 2011, anul în care a fondat publicaţia Timp Online, a primit distincţia "Jurnalistul bunei guvernări", decernat de Asociaţia pentru o Românie Curată pentru investigaţia care a dus la demisia unui ministru din Guvernul României.
Cristiana Sabău

Google Ads

Comentarii

 1. Alexandru

  Homeopatia este o pseudoștiință. Nici observațiile, nici fundamentarea nu îndeplinesc condițiile minime pentru a fi considerate științifice. Așa-numitele experimente patogenetice făcute de homeopați nu au nicio legătură cu afecțiunile care ar trebui tratate, se realizează cu o altă diluție, și sunt de calitate atât de slabă încât nu pot fi trase concluzii robuste în urma lor. Testele științifice (folosind metoda dublului orb, binecunoscută pentru probitatea ei) au arătat că tratamentele homeopatice au același efect cu placebo.
  O soluție atât de diluată cum e o doză homeopatică nu mai conține nici măcar o moleculă din substanța inițială dincolo de diluția 11 centesimală, deci nu mai poate avea efecte terapeutice. Proponenții homeopatiei au emis ipoteza existenței unei „memorii” a apei, ipoteză susținută inițial de rezultatele unui studiu publicat în jurnalul Nature, dar care nu a putut fi confirmată când alți cercetători au încercat să repete experimentul.
  Organizația Mondială a Sănătății a publicat un document prin care declară că nu susține homeopatia în tratarea următoarelor boli: HIV, TBC, malaria, gripa și diareea la copiii mici.
  Studiul homeopatiei a fost recompensat de oamenii de știință cu două „premii” Ig Nobe (ignoble înseamnă în limba engleză înjositor, rușinos), o „distincție” umoristică, parodie a premiilor Nobel, acordată anual înainte de acestea, pentru realizări care „nu pot sau nu trebuie să mai fie reproduse”. Ele i-au revenit chimistului francez Jacques Benveniste, pentru cercetări privind memoria apei (acordate în 1991 și 1998).
  Președintele Consiliului Științific al Japoniei, Ichiro Kanazawa, a declarat că tratamentele homeopatice sunt „clar fără temei”.
  Comisia pentru Știință și Tehnologie din Camera Comunelor, Marea Britanie a declarat următoarele: „Explicațiile de ce homeopatia ar funcționa nu sunt, științific, plauzibile”. Consiliul Național pentru Sănătate și Cercetare Medicală din Australia a făcut o evaluare la standarte foarte înalte pentru a stabili pentru ce este utilă homeopatia. Din 68 de probleme de sănătate, homeopatia n-a fost demonstrată a fi eficientă pentru niciuna.
  Din cauza ineficienței homeopatiei, mai multe voci din lumea științifică consideră că folosirea acesteia este lipsită de etică.
  Doar niște moaște și o sfeștanie cu popi securiști mai lipsește ca să avem tabloul complet al imposturii in care se scaldă societatea noastră în momentul acesta.

  (0)
  • Laura

   Cumparati dumneavoastra medicamente, cat mai multe, cu si fara rost, imbogatiti toate firmele farmaceutice si veti fi laudat.
   Pseudostiinta sau nu, homeopatia reuseste acolo unde de multe ori alopatia nu are solutii. Doctorii adevarati recunosc ca vindecarea pacientului se datoreaza doar partial tratamentului medicamentos pe care il recomanda, restul tine de pacient si de increderea pe care o are in vindecarea proprie. Daca bolnavul are mai mare incredere in metodele homeopate, e doar problema lui, nu vad de ce atata indarjire impotriva homeopatiei… Chiar si efect placebo sa fie… important e ca rezultatul final sa fie cel fericit.
   Inca nu am intalnit homeopati care sa ceara pacientului sa intrerupa tratamentul alopat pe care il facea la momentul in care s-au intalnit! Pacientul poate sa aleaga…
   Adeptii homeopatiei nu-s asa indarjiti ca dumneavoastra domnule Alexandru… poate pentru ca au acces la informatii care dumneavoastra va scapa, informatii care nu se citesc in carti, pentru care ai nevoie de intuitie, de suflet… nu doar de minte.
   Mai multa credibilitate ati avea daca ati aduce argumente pro asupra oricarui subiect… cand faceti doar o pledoarie contra… pe mine ma duce gandul doar la … Gica Contra
   Popii si moastele nu au legatura cu subiectul deci…
   Va doresc numai bine si sa aveti parte de inspiratie divina in alegerile pe care le faceti!

   (0)
 2. Parere

  Mai era una pe la Arad care îi punea să își maseze trupul cu o piatra alba să se vindece.Piatra costa 2000 de lei plus ședințele care costau cate 500 de lei fiecare.Nici unul dintre clienți nu a scăpat cu viață.

  (0)
 3. UN PROSTALAU NUMIT CONTRIBUABIL

  CUM POATE SA FACA ASTA O CONSTRUCTIE IN PADURE CAND MIE NU-MI DA VOIE PRIMARIA SA-MI FAC O ANEXA LA DRUM TOT IN EXTRAVILAN ?

  (0)
 4. gita

  Nu stiu de ce vorbiti prosti, hemeopatia se foloseste la nivel mondial eu cu toti membri familiei am fost tratati si suntem tratati de doctor Rai de dubla pleumonie de nenumerate viroze si de foarte multe ori de gripa inclusiv de bronsita cronica la care medici au spus ca nu mai trece si trebuie sa o tin sub control toata viata cu spreiuri inhalate care coasta peste 200 lei si dupa un tratamentde 6 luni cu hemeopate sa vindecat complet de 12 ani ma tratez cu hemeopate,acestea trateaza cuza.O parte din cele galopanta te ajuta numai sa duci boala nu vindeca,e sa faca bani marile corporati.Dumnezeu sa il binecuvinteze pe el si pe toti cei ce lucreaza in sanatate.Ori si cum Dumnezeu lucreaza prin toti medici si DIRECT el lea dat intelepciune si putere sa poata face fata stresului prin care trec.

  (0)
  • Luci

   Dacă v-ați vindecat în 6 luni de ce v-ați mai tratat încă 12 ani? Și probabil continuați. Întreb și eu…

   (0)
 5. gita

  Sunt foarte muli destepti care nu pot sa inteleaga ,faci gripa si viroza in fiecare ande aceia mam tratat 12 ani nu am mai luat antibiotic ,ca si voi.

  (0)
  • profesorul

   Nu ati inteles… vita, pardon, gita… face „hemeopatie”, nu homeopatie. E cu totul altceva. Si mai spune gita ca sunt „muli destepti” care nu pot sa inteleaga „hemeopatia”, pe care o fososeste ea, cu succes, de 12 ani. Spune foarte clar gita: „mam tratat 12 ani”. Mai bine mergea la scoala in timpul acela sau dadea banii pe o carte de gramatica. Dar a ales sa finanteze spitalul din padure… good choice…

   (0)
 6. mirel

  Eu n-am racit,n-am viroze de peste 30 de ani ! Si nu iau vreun medicament.Fac miscare,nu ma infofolesc,nu port nimic pe cap vara/iarna-doar la schi-(si n-am nici păr,deşteptul m-a părăsit ! )

  (0)
 7. Tratat de Dr.Rai

  Halal cu comentariile voastre alopate ,dotate cu glazura ieftina si tendentioasa.Inainte de a expune istoricul medicinei alopate si/sau homeopate in comentarii care necesita totusi o capacitate de sinteza,ar trebui sa analizati si parerile catorva dintre cei care au fost tratati de Dr.Rai.Dupa care sa interpretati si sa va expuneti interpretarile intr-un mod atat de…erudit.Uitati-va si in interior atunci cand va roade invidia si mai diluati din culoarea neagra a sufletului ros de invidie.Ca poate va pricopsiti cu o boala incurabila.Eruditilor.Felicitari Dr.Rai.

  (0)
  • Foria

   Felicitări…mult bine va DORESC…Atâta prostie pe lumea aceasta nu am mai văzut…

   (0)
 8. Atheoos

  Ce de idioti. Suntem tara teparilor pentru ca avem o gramada de clienti „prostibili”. Lasa sa va jumuleasca fraierilor

  (0)
 9. The girl

  Da măi v-ati gasit atâția sa criticați, evident românul nu e niciodată mulțumit. Dacă se face acest spital sau clinica cum se va numi, de ce se face… Dacă nu se construiește tot nu e bine. Noi romanii avem tot timpu de comentat ceva. Lăsați bine ca a facut primarul partia aia minunată ( gândită absolut „impecabil”) care funcționează o lună pe an :/ numa bine „la toți”

  (0)
 10. Blind Guardian

  În țara în care se pupă moaște la greu și ne rugăm bunului Dumnezeu să ne vindece (uitând că tot el ne-a îmbolnăvit), acest vraci cu nume predestinat va avea un succes răsunător. Vor veni din toată țara clienți să bea apă de la robinet cu 500 lei pe 200g.

  (0)
 11. radu

  nu se intelege de ce textul in care precizati ca D-na Rai a demisionat de curand de undeva!!!! adica ce legatura are cu subiectul???doar asa….???hmmm!

  (0)
  • da

   are legatura
   se poate trage concluzia ca proiectul a fost aprobat cand inca era consilier
   adica platita din banii mei
   adica trebuie sa fiu informat si sa trag concluziile asa cum sta bine unui roman platitor de taxe MOKA!

   (0)
 12. Bogdana

  Am 25 de ani de cand il cunosc personal pe dl doct.Rai si de atunci merg doar la el cu toate problemele familiei mele, plus o grămadă de lume pe care am trimis-o la el…Toți suntem oameni sănătoși care nu mai cumpărăm chimicale din farmacie de 25de ani…nu avem boli decât mici raceli tratate ft bine de dl doct..asta pt ca sistemul imunitar își face treaba de cand mergem la el….la început da era nevoie sa mergem mai des pt problemele noastre de sănătate,dar in timp sistemul imunitar a reușit să ne salveze de multe ori. Dacă înainte mergeam de 6 ori pe an la doctor Rai, in timp vizita la el e de maxim 3 ori pe an….
  De la gripa si alergii de tot felul..la accidente rutiere s-au julituri ,căzaturi, sinuzita,extracții dentare, stress,depresii, inclusiv astm..vecinii mei și-au salvat copilul de astm. Prietenul meu bolnav de stomac si internat în zeci de spitale din Germania, făcea crize oribile in care stătea sub duș zile întregi de durere, nimeni nu a reușit să-i vindece crizele decât spitalizare si multe perfuzii, calmante si medicamente chimice.El făcând crizele pe fond nervos și lipsă de o alimentație sănătoasă…multumesc dle doct.Rai pt TOT ce ați făcut pt mine ,familia mea si pt toți prietenii mei inclusiv pt cei pt care am apelat si nu mi-ati încasat bani .Nu voi putea niciodată să vă rasplatesc pt tot..
  În paranteză articolul este ft slab si prost descris. Departe de a descrie cu adevarat ce va fii si ce va însemna această clinică pt noi oamenii .Pe noi nu ne interesiaza puz-ul ,era de știut că va primi autorizatii date de primărie pt ca această clinică cu siguranță va veni in folosul nostru a celor care iubim natura, credem in natura mamă care ne-a dat viața și tot ea ne vindecă. Tocmai prin oamenii care au descoperit-o. A te lasa vindecat de natură, prin viața ei însăși, prin muzică, relaxare, masaje specifice creșterii metabolismului, detoxifierii, regenerarii celulare, meditație prin care oamenii sa se reîntoarcă la mama natură.
  Nu înțeleg ACEST articol descris fără înțeles si fara o formulare corectă și detaliată a lucrurilor. Mai ales faptul că d-na Gabriela Rai nu mai activează în politică. Aceasta d-na poate profesa oriunde pt ca este capabilă de orice.Nu inteleg acest amănunt in acest articol. Va doresc tuturor sănătate ,dar înainte să vorbiți de rau pe alții, informati-va si lăsați deoparte ura ,invidia, ranchiuna, gândurile rele care le veți primi inapoi oriunde le veți trimite.
  D-nă Cristiana Sabău sunt sigură că dv.puteti rescrie acest articol asa cum ar merita scris.

  (0)
  • Daniel

   Cucoană, dacă ai ”căzătură”, adică o posibilă fractură de coloană vertebrală/sau orice fractură la sistemul osos, ori o posibilă hemoragie intracraniană, și te duci la homeopat, eu zic să încerci urgent un psihiatru, că ești un pericol pentru copiii dumitale. Auzi la ea, ”accidente rutiere” tratate la homeopat!

   (0)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

 • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
 • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
 • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
 • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
 • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.