Un fost punct termic este transformat cu bani europeni în centru de zi pentru vârstnici

Holistic

(FOTO) Un fost punct termic din Bistrița va fi transformat în decurs de un an și patru luni într-un centru de zi pentru pensionari. ”Oamenii ne-au tot cerut spații ca să se întâlnească și să-și petreacă timpul liber, ei având foarte mult timp liber. Nu cred că administrația locală nu trebuie să țină cont și de ei. Totuși, două-trei zone de acest tip trebuie create”, a declarat viceprimarul Cristian Niculae.

Pe Facebook, el a scris: ”Din respect și grijă pentru seniorii Bistriței!

Investiție pe Fonduri Europene pentru „Bunicii Bistriței” – Centrul de zi pentru persoane vârstnice.

În urmă cu puțin timp am demarat lucrările la un proiect de investiții din fonduri europene frumos și important pentru orașul nostru – un centru de zi pentru persoanele vârstnice – prin reabilitarea și modernizarea unui imobil (fost punct termic) din str. Octavian Goga, lângă Școala Generală Nr. 1.

Valoarea proiectului este de aproape 3 milioane lei și este dezvoltat pe o suprafată de 840 mp, iar perioada de finalizare a lucrărilor este de 14 luni. Aici se vor desfășura activități recreative, activități de informare cu privire la drepturile persoanelor vârstnice prevăzute de actele normative în vigoare, se vor organiza excursii, vizite și activități cultural-artistice. În prezent, în Municipiul Bistrița, nu există un astfel de centru pentru persoanele vârstnice.

Amplasarea centrului în această zonă este strategică, având în vedere că se va afla în imediata vecinătate a traseului „Linia Verde” – linie de transport public care traversează tot orașul cu primele autobuze electrice din Bistrița pusă la dispoziția cetățenilor în mod gratuit de către municipalitate.

Consider că este datoria noastră să avem grijă de #buniciiBistriței, să le oferim mijloace moderne și atractive de petrecerea timpului liber să creștem calitatea vieții în orașul nostru. Vă voi informa constant cu privire la evoluția acestui proiect, așa cum v-am obișnuit și până acum cu alte proiecte gestionate de Primăria Bistrița”, a scris Cristian Niculae pe Facebook.

Cristiana Sabău

A absolvit Universitatea "Babeş-Bolyai" Cluj-Napoca, Facultatea de Litere, secţia română-franceză. În 1996 a debutat în mass-media. A colaborat de-a lungul timpului cu mai multe instituţii de presă printre care Ziua, România Liberă, Europa FM, Radio 21,Radio România, Mediafax, NewsIn, Realitatea TV. În 2011, anul în care a fondat publicaţia Timp Online, a primit distincţia "Jurnalistul bunei guvernări", decernat de Asociaţia pentru o Românie Curată pentru investigaţia care a dus la demisia unui ministru din Guvernul României.
Cristiana Sabău

Google Ads-sub articol

Comentarii

 1. Ana G

  Felicitări domnule viceprimar!
  Să vină iar cartitorii si să spună ca nu e bine, că se putea face mai mult.
  Oare Ex- preuteasa Doris ce părere are?
  Nu de alta dar ea se luptă dintotdeauna pt binele persoanelor vârstnice !

  (-1)
  • Element

   E chiar un lucru mișto pentru bătrâneii noștri. Mai ales pe perioada verii pe căldurile astea decât sa iasă afara in soare mai bine stau aici și își ocupa timpul socializand. Trebuie sa-i ajutam sa își petreacă restul vieții frumos 🙂

   (7)
 2. Ucu

  Transformarea punctului termic de pe strada Octavian Goga într-un centru de zi pentru pensionari, este o necesitate. Inafară de faptul că locatia se va afla în imediata vecinătate a traseului „Linia Verde” de transport public, ea se invecinează si cu parcul de lângă Big unde se adună zilnic o multime de oameni care joacă șah și cărți si care, dupa finalizarea lucrarilor la centrul de zi, nu vor mai fi obligati își facă nevoile acasă, asa cum ironic le sugera primarul Cretu.
  Vezi: https://www.timponline.ro/cretu-cei-care-joaca-sah-si-carti-in-parcul-de-langa-big-sa-isi-faca-nevoile-acasa-daca-nu-vor-sa-plateasca/

  (8)
 3. Misu

  Initiativa e de cel putin 8 ani, de pe vremea lui Andrei Rusu. Ca numai acuma se face, asta demonstreaza capacitatea administratiei lui Cretu. Niculaie doar face pozele. Nu are nici un merit.

  (8)
  • radu

   bravo Misu !!!:::: bine ai zis: de amu 100 de ani!!! da de ce n-a facut Rusu nimic??? intrebam doar. Poate sa vina si el la poza, ca daca dupa asta se evalueaza realizarile…..::)) jenant!!!

   (-2)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

 • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
 • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
 • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
 • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
 • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.