Un bloc nou ce va fi ridicat la Bistrița va avea zonă de loisir la mezanin. Unde va apărea construcția

Holistic

(FOTO) Dezvoltatorii imobiliari încearcă să utilizeze la maxim spațiile pe care le mai găsesc disponibile în intravilanul orașului și să le ofere viitorilor cumpărători de apartamente cât mai multe facilități. Un bloc din care copiii nu vor mai fi nevoiți să iasă ca să caute un loc de joacă va fi ridicat pe Calea Moldovei nr. 13 în imediata vecinătatea a Bistrița Retail Park.

Potrivit Planului Urbanistic Zonal întocmit de SC Arhimar Serv SRL și aprobat în ultima ședință a Consiliului Local Bistrița, blocul va avea S+P+Mez+6E+Er și amenajări exterioare.

Suprafața de teren de 3583 mp este proprietate privată în cote indivize a SC NVM Real Estate SRL și SC Tenc Mar Trust SRL. Prin documentația depusă la Primăria Bistrița, investitorii au cerut schimbarea destinației terenului din subzonă de instituții publice și servicii de tip comercial în zonă mixtă de servicii, comerț, birouri, alimentație publică, rezidențial și locuințe colective.

Potrivit documentului, accesul la acest imobil se va realiză prin intermediul unui drum înfundat cu circulație în sens dublu din care se va face accesul la parcările exterioare, la parkingul subteran, respectiv la zona comercială și la zona de aprovizionare aferentă acesteia.

Parcările vor fi amenajate în subsoluri/ demisoluri precum și în exteriorul clădirii. Se va asigura cel puțin un loc de parcare pentru fiecare apartament, plus numărul de locuri necesar pentru fiecare din celelalte funcțiuni conexe.

Imobilul vecin pe latura de S-V a amplasamentului studiat nu va fi umbrit de imobilul propus, asigură investitorii care trebuie să respecte și regimul de înălțime maxim admis  de (1-3) S+P+M+6E+ER cu o înălțime totală ce nu va depăși 30.0 m.

Ei au promis că vor amenaja un procent de minim 30% din suprafață ca spații verzi, că vor planta arbori și arbuști și vor amenaja spații verzi de loisir și de joacă pentru copii în zona terasei de la mezanin și că dalele vor fi înierbate pe zona parcărilor exterioare.

”Considerăm că intervențiile propuse sunt în concordanță cu prevederile de dezvoltare menționate în Planul Urbanistic General: funcțiuni mixte- locuire, birouri, servicii, alimentative publică etc., cu modificările necesare pentru a se adapta contextului actual și nevoilor beneficiarului. Împrejmuirile necesare pentru a împiedica intruziunile, pentru a separa zonele funcționale, pentru a asigura protecție vizuală pot fi opace, transparente, decorative. Către proprietățile învecinate se vor realiză de regulă împrejmuiri opace cu înălțimea de maxim 2.2 m. Către stradă împrejmuirea va fi transparentă și va contribui la ridicarea nivelului estetic al zonei”, se arată în documentele care s-au aflat pe masa consilierilor locali în ședința din luna iunie a.c.

Aleșii au luat act și de faptul că asociațiile de proprietari din zonă au transmis și câteva obiecții și au cerut ca investitorii să țină cont de cererile lor. ”Pe Calea Moldovei 13 avem o biserică între blocuri, iar acum se va construi încă un bloc cu șase etaje plus unul de tranzit. Asociațiile de proprietari din zonă, de pe str. Sucevei, au făcut obiecțiuni, au cerut ca lucrările să fie supravegheate și nu au încredere că se va respecta ceea ce avem noi pe masă pentru a se aproba. Primăria Bistrița trebuie să aibă o atitudine și față de modul în care se implementează construcțiile pe care noi le aprobăm prin PUZ și apoi se eliberează autorizații de construcție. De aceea e foarte important să ne puneți la curent cu ce pași s-au întreprins pentru realizarea unui nou PUG”, a spus consilierul local PNL, avocat Diana Morar.

Cristiana Sabău

A absolvit Universitatea "Babeş-Bolyai" Cluj-Napoca, Facultatea de Litere, secţia română-franceză. În 1996 a debutat în mass-media. A colaborat de-a lungul timpului cu mai multe instituţii de presă printre care Ziua, România Liberă, Europa FM, Radio 21,Radio România, Mediafax, NewsIn, Realitatea TV. În 2011, anul în care a fondat publicaţia Timp Online, a primit distincţia "Jurnalistul bunei guvernări", decernat de Asociaţia pentru o Românie Curată pentru investigaţia care a dus la demisia unui ministru din Guvernul României.
Cristiana Sabău

Google Ads-sub articol

Comentarii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

  • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
  • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
  • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
  • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
  • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.