Tricolor uriaș, desfășurat pe pietonal și apoi pe turnul Bisericii Evanghelice

Holistic

(FOTO-VIDEO) Un steag tricolor de 30 de metri lungime și 10 metri lățime a fost desfășurat pe pietonalul Liviu Rebreanu și apoi pe turnul Bisericii Evanghelice în cadrul ”Caravanei Tricolorul”, prin care Tineretul Național Liberal (TNL) marchează Anul Centenarului.

Printr-o acțiune simbolică desfășurată la nivel național și care își propune să celebreze 100 de ani de la Marea Unire, organizațiile TNL poartă drapelul național prin toate județele țării până în 25 noiembrie, când tricolorul va fi arborat la Alba Iulia.

Marți 6 noiembrie, drapelul a ajuns în centrul istoric al Bistriței, fiind desfășurat și purtat apoi pe pietonal până la statuia poetului Andrei Mureșanu. În acordurile Imnului Europei, tricolorul a fost urcat în turnul Bisericii Evanghelice, unde a fost din nou desfășurat, în aplauzele celor aflați în Piața Centrală.

”Caravana a început în septembrie în Mehedinți și se încheie la Alba Iulia. Tricolorul străbate întreaga țară, a ajuns sau va ajunge în fiecare municipiu reședință de județ. În 1 Decembrie ne va aștepta pe toți la Alba Iulia, pentru a retrăi momentul Marii Uniri”, a spus președintele TNL Bistrița-Năsăud, consilierul județean Florin Moldovan.

”Anul acesta sărbătorim 100 de ani de la Marea Unire, 100 de ani de la momentul în care drumul României s-a schimbat definitiv prin efortul admirabil al unei generații de oameni politici extraordinari, adevărate modele de urmat. Printre aceștia s-au numărat liderii liberali în frunte cu Ion I.C. Brătianu, personalitate politică incontestabilă, negociator remarcabil al intereselor României și factorul principal în recunoașterea Marii Uniri în 1919-1920, la Paris. 1 decembrie 2018 ne va găsi împreună, la Alba Iulia, sărbătorind cea mai importantă și fericită zi din istoria poporului român. Suntem datori să recunoaștem și să celebrăm efortul înaintașilor noștri în crearea statului național unitar, zi de zi, dar cu atât mai mult la 100 de ani de la Marea Unire – cel mai semnificativ și emoționant moment din istoria noastră”, precizează TNL.

       

Cristiana Sabău

A absolvit Universitatea "Babeş-Bolyai" Cluj-Napoca, Facultatea de Litere, secţia română-franceză. În 1996 a debutat în mass-media. A colaborat de-a lungul timpului cu mai multe instituţii de presă printre care Ziua, România Liberă, Europa FM, Radio 21,Radio România, Mediafax, NewsIn, Realitatea TV. În 2011, anul în care a fondat publicaţia Timp Online, a primit distincţia "Jurnalistul bunei guvernări", decernat de Asociaţia pentru o Românie Curată pentru investigaţia care a dus la demisia unui ministru din Guvernul României.
Cristiana Sabău

Google Ads-sub articol

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

  • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
  • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
  • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
  • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
  • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.