Tribunalul a decis ca judecătoarea Corina Iacob să fie înlocuită din completele de judecată

Holistic
Judecătoarea Corina Iacob, acuzată de fapte de corupţie, a fost înlocuită din mai multe complete de judecată, dosarele ei urmând să fie preluate de alţi judecători. Conducerea Tribunalului Bistriţa-Năsăud a luat decizia cu votul unanim al Colegiului de Conducere din care fac parte şapte magistraţi.

Potrivit extrasului din Hotărârea nr. 2/28 ianuarie a Colegiului de Conducere a Tribunalului Bistriţa-Năsăud, judecătoarea Corina Iacob, acuzată de DNA de fapte de corupţie, a fost înlocuită din completele de judecată aferente zilei de 29 ianuarie a.c., în locul său fiind desemnat să intre judecătorul Marius Bulea.

De asemenea, Colegiul de Conducere al Tribunalului a mai decis ca, în data de 5 februarie a.c., când Corina Iacob trebuia să apară, din nou în faţa justiţiabilor, de data aceasta într-o cauză în materie de minori şi familie, în locul domniei sale să intre alt judecător, aflat pe planificarea de permanenţă, respectiv Ildiko Simionescu.

Acelaşi Colegiu de Conducere a mai hotărât ca dosarele Corinei Iacob aflate în procedură prealabilă stabilirii primului termen de judecată să revină altor judecători.

Deciziile au fost luate cu votul unanim al magistraţilor: Liliana Preda – preşedintele Tribunalului Bistriţa-Năsăud, Ildiko Simionescu, Cristina Frenţiu, Alexandru Petrişor, Ilie Ursu, Adina Găurean şi Diana Linul.

Reamintim că judecătoarea Corina Iacob, magistrat la Secţia Civilă a Tribunalului Bistriţa-Năsăud, este urmărită penal de DNA pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită. „Suspectei Iacob Corina i s-a adus la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţiile, în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală”, a anunţat DNA.

Corina Iacob este acuzată că a dat o soluţie favorabilă în dosarul Alinei Puţura pentru ca Ovidiu Puţura să-l ajute pe fiul ei, Titus, să ajungă notar pe şest. Ea este căsătorită cu un procuror şi au împreună o avere considerabilă.

Cristiana Sabău

A absolvit Universitatea "Babeş-Bolyai" Cluj-Napoca, Facultatea de Litere, secţia română-franceză. În 1996 a debutat în mass-media. A colaborat de-a lungul timpului cu mai multe instituţii de presă printre care Ziua, România Liberă, Europa FM, Radio 21,Radio România, Mediafax, NewsIn, Realitatea TV. În 2011, anul în care a fondat publicaţia Timp Online, a primit distincţia "Jurnalistul bunei guvernări", decernat de Asociaţia pentru o Românie Curată pentru investigaţia care a dus la demisia unui ministru din Guvernul României.
Cristiana Sabău

Google Ads-sub articol

Comentarii

 1. cocor

  Cum pot fi inlocuiti toti coruptii?Coruptia exista in toate unitatile statului, in primarii, consilii, inspectorate, directii, in palate, parlament, justitie, parchet chiar si in presa.

  (0)
  • miha

   TE SALUT COCOR.Asa este dar spune concret si clar si in POLITIE ca unii nu stiu prescurtat cum spui tu.

   (0)
  • cocor

   Te salut Miha!Sunt cavaler si spun concret, coruptie exista si in politie si spun clar ,coruptia e intinsa si bine ar fi curatenia sa inceapa de la coada la cap.Si stii ce ma ingrijoreaza miha draga, abateri morale de la cinste si datorie nu sunt numai la politicieni, la politisti…etc. Aceasta coruptie exista si la cei neinregimentati in sistem intr-o forma sau alta.Uita-te la protestatarii care ies cu pancarde si striga pe bani ce li se spune.La juranlistii care primesc bani de la politicieni. La Bistrita s-a dat foc si la biserica din centru.Si mi-e sila de jocul murdar in care Udrea e implicata, ea nu reprezinta nici 1% din coruptia din tara. Nu stiu cui serveste DNA si nu-s convins de lucrul bine facut al lui Iohannis.Si daca vor fi condamnati cei din dosarul cu mineriadele, poate ar fi o sansa reala sa dispara aceasta clasa politica, iliescu, nastase, roman, ponta cu acolitii lor din psd si din celelalte partide, antonescu, tariceanu, videanu, toate guvernele din decembrie 89 sa plateasca pentru jaful din tara… si toti udemerestii care au protectie mai ales in Ungaria.Cine va mai reda Romania romanilor?

   (0)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

 • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
 • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
 • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
 • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
 • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.