Trei medii de 10 la Evaluarea Națională. Rezultate în județ

Holistic

Au fost afișate primele rezultate ale Evaluării Naţionale, elevii nemulţumiţi putând depune contestaţii până la ora 20.00. Rezultatele finale vor fi afişate sâmbătă 29 iunie.

La examenul de Evaluare Națională 2019 în județul Bistrița-Năsăud s-au înscris 2.502 elevi și au participat 2.387, reprezentând un procent de 95,40%. Niciun elev nu a fost eliminat pe durata probelor.

Trei eleve din Bistrița, două de la Școala Gimnazială ”Ștefan cel Mare” (Irina Ciubucă, Maya Alexandra Staicu) și una de la Școala Gimnazială ”Avram Iancu” (Daria Anamaria Marian) au obținut media 10.

Anul trecut au fost tot trei medii de 10 după primele rezultate, și încă una după contestații.

Alți 40 de elevi au luat note de 10, fie la Română, fie la Matematică.

696 de elevi au obținut medii sub 5, iar 114 elevi au absentat.

Potrivit Inspectoratului Școlar Județean, situația pe tranșe de medii este următoarea:

1-1,99 2-2,99 3-3,99 4-4,99 5-5,99 6-6,99 7-7,99 8-8,99 9-9,99 10
0 1 0 1 0 0 0 0 0 0
2 6 2 3 9 9 11 3 1 0
51 110 216 320 395 437 412 280 163 3

Au obținut note peste cinci 1.690 elevi, reprezentând un procent de 70,80%.

AICI REZULTATELE LA EVALUAREA NAȚIONALĂ ÎN BISTRIȚA-NĂSĂUD

Prima probă a avut loc marți 18 iunie, la disciplina Limba și literatura română, fiind urmată de Matematică, joi 20 iunie, și Limba și literatură maternă, vineri 21 iunie.

La admiterea la liceu, va conta în proporţie de 80 la sută media generală de la Evaluarea Naţională şi 20 la sută media generală de absolvire a claselor V-VIII.

Google Ads-sub articol

Comentarii

 1. Părinte

  Evaluarea națională=un mare rahat. În 30 de ani de ,,democrație autentică” nu s-a gasit o altă modalitate de înscriere a elevilor la liceu, decât prin același mod de examene comuniste, stresante și nerelevante. Cum reflectă acest examen cunoștințele acumulate de un elev în 8 ani, când elev de nota 10, ia 6 la matematică în examen? Cum?… Nu-i așa că acel elev e distrus? Unde este munca lui din cei 8 ani de școală? S-a dus pe apa sâmbetei… Sunt copii foarte buni care copleșiți de emoții se pierd. Și din cauza unui astfel de examen își pierd speranța uneori pentru mult timp sau poate pentru totdeauna. Dar cine să gândeasca pentru ei?…

  (-8)
  • Tinctura

   Si eu sunt parinte si imi pare rau pentru copil. Sincer. Dar asa am dat si eu examen acum 30 de ani si tot asa puteam sa fiu la un liceu sau altul. Nu aveam alta varianta. Nu are a face comunismul cu ghidarea copiilor in functie de munca lor sustinuta pe parcursul celor 8 ani si DAAA coroborata cu capacitate de decizie cu transpiratie in palme in conditii de examen.
   Oricum nu este ultimul examen al copilului.
   Daca sunteti un parinte intelept …. asa ii veti spune.
   Si se va echilibra emotional si o va lua de la capat indiferent in ce institutie de invatamant isi va definitiva liceul.

   (16)
  • Vasile

   Peste tot se afiseaza notele, la școli, olimpiade, etc. Ca să-i protejăm pe proști nu le dăm laurii cuceriți premianților?

   (22)
  • Părinte

   @Tinctura, în primul rând vreau să vă spun că nu vorbeam despre copilul meu, ci despre un alt copil pe care îl cunosc foarte bine și știu ce vorbesc. Voiam să scot în evidență faptul că un examen de acest gen nu pune deloc în valoare cunoștințele acumulate de elevi pe parcursul celor 8 ani de școală. Am spus-o și eu că sunt copii care se reabilitează pe parcurs, dar sunt și copii care intrând la un liceu mai slab, se pierd pe parcurs.
   În ceea ce privește ,,înțelepciunea” de părinte, vă asigur că știu să îmi încurajez copilul și să îl sprijin moral, însă gândiți-vă că sunt mulți copii care cresc fără părinți sau în tot felul de condiții, care nu au cu cine se sfătui la greu…acestora le e foarte greu în astfel de situații dificile. De aceea nu avem performanță. Pentru că la noi toate merg după anumite ,,șabloane” stabilite de tot felul de ,,înțelepți”, iar gândirea creativă a copilului este îngrădită total. De aceea ajung să ne stabilească destinul toți ,,piloșii”, în timp ce tinerii creativi sunt ținuți la o parte și îi pierdem prin toată lumea.

   (-2)
  • dirigintele

   la un popor de analfabeti si de tarani ce sa existe? acum banul e hartia, nu diploma. sti sa faci ceva te scoti si fara scoala. nu sti sa faci nimic cu diploma in mana, sugy…

   (6)
 2. Ana

  In nici un stat civilizat nu se afiseaza notele public… pt ca s-au facut studii care au demonstrat ca nu ajuta la nimic. In rest numai de bine!

  (-10)
  • Părinte

   No bine…la noi cum să nu știe Ionescu ,,ce o făcut Popescu?”…și viceversa… Cum să nu râdem unii de alții? Cum să nu comparăm copiii între ei, întrebându-i ,,cum ai luat tu notă așa mică, în comparație cu colegul x?” El de ce o putut și tu nu?…Astea toate pentru ,,încurajarea copilului…”
   Sper că m-ați înțeles ce am vrut să spun…

   (-4)
  • dottore

   pai cine zice ca Romania e un stat civilizat…?atata timp cat programele scolare sunt facute de fosile comuniste si de bisnitarii de manuale,nu vom avea rezultate deosebite…cu exceptiile de rigoare,adica acei copii exceptionali care ar reusi in orice conditii…

   (7)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

 • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
 • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
 • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
 • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
 • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.