Trei gospodării inundate la Urmeniş. Pompieri din judeţul Mureş au sărit în ajutorul localnicilor

Holistic

(FOTO-VIDEO) Ploile abundente au dus, luni, la inundarea a trei gospodării din comuna Urmeniş, în ajutorul localnicilor intervenind pompierii voluntari din localitate, dar şi un echipaj din Sărmaşu, judeţul Mureş.

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bistriţa-Năsăud, apa din gospodării a fost evacuată cu pompe, iar încet aceasta a început să se retragă.

 

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Bistriţa-Năsăud, Marius Rus, pompierii bistriţeni au fost chemaţi să vină în ajutorul colegilor din Sibiu, judeţ care se confruntă cu probleme mult mai grave.

„Din cadrul ISU BN se deplasează în sprijin, în zona de competenţă a ISU Sibiu, următoarele forţe şi mijloace: un ofiţer, 15 subofiţeri, un microbuz, 1 ACI, o motopompă de capacitate mare şi patru motopompe transportabile”, a spus Marius Rus.

Peste 300 de pompieri dotaţi cu 13 motopompe intervin în localitățile Apoldu de Jos, Apoldu de Sus, Ocna Sibiului, Cristian și Sibiu, iar pe mai multe râuri din județ s-au creat diguri de protecție, scrie presa locală.

Potrivit unui comunicat al Prefecturii Sibiu, transmis luni după-amiază, ministrul Apelor, Ioan Deneş, va ajunge la Cristian, unde se află deja ministrul secretar de stat Raed Arafat, prefectul Adela Muntean, șefii structurilor de intervenție, precum și directorul Serviciului de Gospădărire a Apelor.

Prefectul de Sibiu a declarat luni că nu este exclusă posibilitatea evacuarii populației în Mărginimea Sibiului, urmare a ploilor torențiale din ultimele zile și a prognozei.

Sibiul se află sub cod portocaliu de ploi până marţi la ora 21.00. Peste 50 de locuințe au fost afectate de inundații, iar ISU a cerut suplimentare de forțe și mijloace din judeţele Hunedoara, Vâlcea, Alba, Arad, Bihor, Cluj și Bistrița-Năsăud.

Cristiana Sabău

A absolvit Universitatea "Babeş-Bolyai" Cluj-Napoca, Facultatea de Litere, secţia română-franceză. În 1996 a debutat în mass-media. A colaborat de-a lungul timpului cu mai multe instituţii de presă printre care Ziua, România Liberă, Europa FM, Radio 21,Radio România, Mediafax, NewsIn, Realitatea TV. În 2011, anul în care a fondat publicaţia Timp Online, a primit distincţia "Jurnalistul bunei guvernări", decernat de Asociaţia pentru o Românie Curată pentru investigaţia care a dus la demisia unui ministru din Guvernul României.
Cristiana Sabău

Google Ads-sub articol

Comentarii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

  • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
  • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
  • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
  • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
  • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.