Trei elevi din Bistrița-Năsăud au obținut media 10 la Evaluarea Națională. Rezultate în județ

Holistic

2.467 de absolvenți ai clasei a VIII-a din Bistrița-Năsăud (restul până la 2.562 de înscriși fiind absenți) au susținut, în 77 de unități de învățământ din județ, examenul de Evaluare Națională la limba română (11 iunie), matematică (13 iunie) și limba maternă (14 iunie). Prezența la cele trei probe a fost de peste 96%.

Ministerul Educației Naționale a anunțat primele rezultate. Contestațiile pot fi depuse marți 19 iunie, între orele 14.00-19.00. Soluţionarea contestaţiilor este programată între 20 şi 22 iunie, iar rezultatele finale vor fi afişate în 23 iunie.

Dacă în 2017 șase elevi din Bistrița-Năsăud (patru din Bistrița și câte unul din Maieru și Romuli) au luat media 10, anul acesta au obținut media maximă trei elevi: Ruxandra Georgiana Barna (Școala Gimnazială ”Ștefan cel Mare” Bistrița), Alexandra Maria Chindriș (Liceul Tehnologic Târlișua) și Noemi Kulcsar (Școala Gimnazială ”Grigore Silași”) Beclean.

Opt elevi au luat minim 9,90, cel mai aproape de perfecțiune fiind primul băiat din top, elev la Școala Gimnazială nr. 1 Bistrița: Mario Robert Sima cu 9,97.

Pe discipline, statistica notelor de 10 este următoarea: 6 note la matematică și 56 la limba și literatura română.

1.870 de elevi au obținut minim media 5 (promovabilitate 75,86%, peste media națională, după ce anul trecut a fost 78,7%). La nivel național, rata de promovare este 73,5%.

Aici rezultatele complete la Evaluarea Națională în Bistrița-Năsăud.

Elevii au avut la dispoziţie modele de subiecte elaborate de Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare şi care, potrivit Ministerului Educaţiei, au fost construite în funcţie de trei cerinţe: formulare clară, precisă şi în strictă concordanţă cu programele de examen, nivel mediu de dificultate şi posibilitatea de a fi rezolvate în 120 de minute.

La admiterea la liceu, va conta în proporţie de 80 la sută media generală de la Evaluarea Naţională şi 20 la sută media generală de absolvire a claselor V – VIII.

Google Ads-sub articol

Comentarii

 1. Domnul Trandafir

  Bravo lor!!
  Sa le spuna cineva sa se poarte frumos cu aia care au luat note mici de tot…ca or ajunge politicien, sa conduca tara si apoi sa vezi…

  (0)
 2. tic

  TR 56.8%…este cumva judetul cu pricina? Ministrii si oamenii politici sunt de acolo? Si tara merge asa cum merge….la asa procent este de inteles…Trist ca nu au sanse sa ajunga in politica dintre cei 56,8% ci numai restul pana la 100%…Gresesc in ce spun?

  (0)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

 • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
 • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
 • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
 • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
 • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.