”Am transmis un mesaj clar președintelui. Nu trebuie să mai așteptăm”

Holistic

Deputatul Ionuț Simionca, vicepreședinte PMP, a făcut parte din delegația partidului la consultările de la Cotroceni cu președintele României Klaus Iohannis pe tema legilor Justiției.

”Am acceptat invitaţia preşedintelui şi am transmis un mesaj clar că actualul Guvern trebuie demis printr-o moţiune de cenzură. România nu-şi mai permite greşelile Guvernului Dăncilă şi noi trebuie să găsim un Guvern care să se pregătească pentru preşedinţia Consiliului Uniunii Europene. Cel mai important mesaj care trebuia transmis şi pe care l-a transmis PMP a fost că este nevoie de moţiune de cenzură, deoarece cu PSD nu se poate negocia. Singurul lor plan începând din 2016 este să mutileze legile Justiției. Singurul lucru care se poate face este o moţiune de cenzură, noi considerăm că este necesară. Nu mai trebuie aşteptat, mai ales că acum vedem disensiunile din PSD şi faptul că nu mai sunt la fel de uniţi şi la fel de puternici, sunt divizați. Am văzut şi la votul din această săptămână din Parlament, unde s-a votat de câte ori a fost nevoie pentru a trece legea, un lucru inacceptabil, și unde PSD a fost, să nu zic şantajat, boicotat de către pesedişti. Este cel mai potrivit moment pentru o moțiune de cenzură”, a spus Ionuț Simionca într-o conferință de presă

El a afirmat că pentru prima dată de când este parlamentar nu a votat o moțiune împotriva unui ministru PSD, mai exact cea inițiată de PNL împotriva ministrului Apelor și Pădurilor, Ioan Deneș: ”Cea mai mare problemă a domnului Deneş este că a căzut la mijloc în hora guvernării PSD-ALDE, oarecum nevinovat. Nu ai cum să aştepţi de la un ministru să producă rezultate tot la şase luni, e greu să ai pretenţia asta. Eu am fost bucuros să văd că domnul ministru a girat rezolvarea problemei lemnului de foc, care la noi în judeţ este încă o problemă de actualitate. Ne-a asigurat că a deblocat 6 milioane mc de lemn de foc. Nu am votat această moţiune și pentru că domnul ministru Deneş este bistriţean, este un politician din judeţul nostru. Eu consider că tot Guvernul trebuie să plece şi undeva pe lista Guvernului domnul Deneş ar fi pe ultimele locuri dintre cei care trebuie să plece. Nu a avut timp suficient să facă nimic, în șase luni abia înțelegi cum funcționează mecanismul. Celelalte moțiuni le-am votat pentru că se vede că miniștrii respectivi erau incapabili, dar când spui că se deblochează 6 milioane mc de lemn, și sper să nu mintă, am considerat că aşa trebuie făcut”.

Ionuț Simionca a menționat că este unul dintre cei doi deputați care au votat împotriva Legii offshore: ”Ceilalți colegi de la PMP nu au votat. Vrem o strategie pentru români, vrem ca statul român să câștige din orice exploatare de resurse naturale. Să câștigi 30% din valoarea de exploatare este mult prea puțin pentru România. Noi vrem un proiect de dezvoltare a rețelelor de gaz, în condițiile în care doar 32% din locuințe sunt încălzite cu gaz natural”.

Foto: Administrația Prezidențială

Google Ads-sub articol

Comentarii

 1. 51-10 operativ

  Bă ești nebun !? Colonelul turcescu e la masă cu robotul werner !!! Acolo e întâlnirea acoperiților SRI promoția 2009. Acum se întâlnesc la cotroceni, nu se mai ascund în sufrageriile din K2, K4 și T14.

  (0)
 2. Alex

  Cum să votezi tu moțiunea împotriva ministrului PSD Deneș când tu ai făcut campanie pentru referendum cot la cot cu dl. ministru. PSD=PNL=PMP! Politică de cumetrie. Asta faceți! Dacă PSD sau PNL te pun pe liste în 2020 sunt foarte buni! De aia nu vrei să-i superi! Vezi cum faceți cu moțiunea de cenzură! Să reiasă din ea ca se votează împotriva guvernului, mai puțin a ministrului Deneș care trebuie să rămână moștenire pentru viitorul guvern, să aibă județul Bistrița-Năsăud un cui în care să-și aghețe basca când are treabă la București. Așa ca s-o poți vota și dumneata fără să-ți superi tovarășii de politichie!

  (0)
 3. Veniți după mine

  Veniți după mine ai codrului fii,
  Ministrul Pădurilor e bine să fii.
  U-u-u! face lupul ce urlă pesemne,
  Ori poate Scufița Roșie taie lemne,
  Ori poate mistrețul și cu Hârjoabă,
  Desfac porumbul boabă cu boabă.
  U-u-u! suflă vântul și ploaia tirană
  Iar spală pământul precum o rană.
  Veniți după mine ai codrului fii,
  Ministrul Pădurilor e bine să fii.

  (0)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

 • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
 • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
 • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
 • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
 • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.