Topul liceelor din Bistrița-Năsăud după rata de promovare la Bac. Media județeană, 75,35%

Transmixt

Din totalul de 2.045 elevi înscriși la examenul de Bacalaureat în județul Bistrița-Năsăud, s-au prezentat 1.947, reprezentând un procent de 95,20%.

Cea mai mare pondere a mediilor s-a înregistrat în tranșa 8-8,99 – 479 elevi. Urmează apoi tranșele 9-9,99 – 386 elevi, 7-7,99 – 346 elevi și 6-6,99 – 253 elevi. Niciun elev nu a obținut media 10, cea mai mare medie fiind 9,96, trecută în dreptul a trei absolvente, după cum puteți vedea AICI.

Media județeană de promovabilitate înainte de contestații este 75,35%, peste media națională de 71,4%. Anul trecut, rata de promovare la Bac în județ a fost de 69,9%.

Clasamentul primelor cinci licee din Bistrița-Năsăud în funcție de procentul de promovabilitate este următorul, potrivit Inspectoratului Școlar Județean:

1. Liceul Creștin Logos Bistrița – 100%

2. Colegiul Național ”Liviu Rebreanu” Bistrița – 98,12%

3. Colegiul Național ”George Coșbuc” Năsăud – 96,51%

4. Colegiul Național ”Andrei Mureșanu” Bistrița – 95,69%

5. Liceul ”Radu Petrescu” Prundu Bârgăului – 95,59%

   

AICI puteți vedea rezultatele obținute în Bistrița-Năsăud la Bacalaureat.

Rezultatele finale, după contestații, vor fi anunțate în 10 iulie. 430 de contestații au fost depuse în Bistrița-Năsud după afișarea rezultatelor. Cele mai multe, 168, sunt la Română, 107 fiind la Matematică.

Google Ads

Comentarii

 1. ABC

  Wow, am auzit ca Liceul Creștin Logos nu este doar liceu si are scoala gimnaziala,inclusiv gradinita de la anul viitor.Cred ca am sa imi dau copilul acolo sigur isi ia bacul , si e privat de anturaje rele.

  (16)
  • BAC

   Te costă ceva bănuți. Și convertirea la neoprotestantism, dacă ne ești încă!

   (-2)
  • O mama responsabila

   Nu te obliga nimeni sa- ti dai copilul acolo unde este invatat o conduita morala buna ,da-l acolo unde vrei unde poate face ce vrea!

   (3)
  • raul adrian

   ptr mama responsabila; ia incearca sa-ti dai copilul la acel liceu stiind ca nu esti pocaita . inceara . te risti ??? eu nu ma mai risc.

   (-2)
 2. Mihai

  Felicitări pentru rezultat numai ca la Logos doar o clasa a susținut examenul fata de celelalte instituții de învățământ,cu 6-7.Plus ca profilul real are un examen mai greu fata de uman.

  (8)
 3. logos

  Pentru mama responsabila…. Se invata morala si conduita buna???? Cred ca va inselati daca vorbiti de conduita morala… De ce? Pentru ca daca ai alta religie esti marginalizat, iar un crestin nu trebuie sa faca diferenta intre religii. Am patit-o pe pielea mea, totul era ok si cand am zis ca nu sunt penticostal mi s-a intors spatele, deci unde este respectul fata de aproape si unde este conduita morala buna????? Daca vrei sa fi respectat intr-o firma unde sunt mai multi pocaiti trebuie sa te faci frate cu ei (sa te lepezi de religia pe care o ai si sa te botezi in biserica inventata). Cum ar fi fost ca pe vremea comunistilor ortodocsi sa-i fi dat pe toti pocaitii afara din servici???? Nu ar fi fost corect (dar ar fi meritat sa vada si ei cum e) pt ca toti suntem oameni. Nu o spun ca sa arunc cu noroi dar asta e realitatea, se arunca singuri in mocirla individualitatii.

  (4)
 4. parere

  Nu am nimic impotriva celor care considera ca Liceul Crestin Logos ar fi mai bun decat altele prin prisma faptului ca acolo ai asa-zisa *educatie morala pe care in alte licee nu o ai*. In primul rand , educatia morala trebuie primita de la parinti nu de la scoala . Sintagma populara *cei 7 ani de acasa* reprezinta pana la urma ceva .Ciclul liceal si orice alt ciclu scolar pana la cel superior au rolul de a cultiva mintile elevilor cu o anumita cultura generala si de a le da o baza de pregatire pentru viitoarea etapa din invatamantul superior unde se specializeaza intr-un anumit domeniu. In ceea ce priveste problema penticostala mie personal in totdeauna mi-a placut sa am puterea sa aleg, sa nu imi fie bagat pe gat de cand sunt mic anumite lucruri . Ori mediul penticostal si in general cel cu tendinte accentuate religioase ma fac sa ma simt inchis intr-un cod de legi morale fortate si nu suport acest lucru . Iar in privinta procentajelor prezentate , era corect si de bun simt pentru statistica sa prezentati procentajul de promovabilitate din numarul total de elevi din unitatea de invatamant care a sustinut bacalaureatul. Asa poti foarte bine sa crezi ca Logos-ul e cel mai bun liceu din tara dupa statistici daca nu stii ca acolo au sustinut proba de bacalureat un numar de 30 poate 50 maxim de elevi fata de 200 in alte unitati de invatamant.

  (3)
  • Florry Curelusa

   Domnul sa va ajute pe dumneavoastră si toată casa dumneavoastră sa ajungeți sa va pocăiți după porunca Domnului Isus .
   Poate va ajunge legat si atunci va veți aduce aminte de vorba rostita cu prea multă ușurintă !
   Sunt multe mărturii printre noi despre multi care au ajuns sa fie legati la propiu ( in închisoare ) sau spiritual ( in tot felul de vicii si patimi grele de care numai Dumnezeu poate dezlega .
   De legarea pe care o face Dumnezeu este cel mai mare cistig , cea mai mare binecuvintare , spun asta din propria mea viața !!!
   Si eu i am desconsiderat pe pocăiți cindva in viața mea ,,, dar Dumnezeu m a condus la pocăință si a trebuit sa ma smeresc si sa accept bunăvoința si îndurarea lui Dumnezeu !
   Dumnezeu ne iubește pe toți !
   Ioan 3:16 … ” atit de mult a iubit Dumnezeu lumea ca a dat pe singurul sa Fiu , ca ORICINE CREDE IN EL SA NU PIARĂ CI SA AIBĂ VIAȚA VEȘNICA !!
   Fiți binecuvintat dumneavoastră si toată casa dumneavoastră cu Salvare veșnica in numele Domnului Isus Cristos , Mielul de Jertfa pentru păcatele omenirii întregi , deci pentru ale mele si ale dumneavoastră … nu este nimeni exclus — doar ca se cere credința din inima si mărturisire cu gura !!!
   Cred ca a-ti rostit
   Cuvint profetic peste copilul dumneavoastră !
   Vorbele rostite au putere !!

   (-2)
  • Florry

   Aveți tot dreptul la propria opinie , aveți dreptul liberei alegeri … dar nu uitați ca toate au importantă majora in viețile noastre … opiniile noastre decizii, iar deciziile generează acțiuni , iar de absolut toate dar absolut influentează direcția spre care ne îndreptam si Stația la care vom ajunge !!!
   Succes!!!

   (0)
  • parere

   Sa ajute acest domn al dumneavoastra ca altceva nu are de facut oricum . Si cred cu tarie scumpa doamna ca daca domnului ii pasa mai mult de faptul ca eu nu ii aduc ” slava ” si nu il laud zi de zi si nu ii reamintesc zilnic cat e el de mare si de tare, decat de milioanele de copii loviti de razboi si de foame, care mor la sanul mamelor atunci eu cred ca un asemenea Dumnezeu nu merita nici un pic de slava si lauda :). Eu ca om simplu si neinsemnat in imensitatea universului pot sa ajut pe cineva fara sa astept recunostinta fara sa astept lauda si sa nu sa il judec dupa acest lucru. Oare un dumnezeu atotputernic sa fie mai prejos in gandire in iubire si rationament decat mine omul? Nu cred 🙂 Faptele bune iti inveselesc sufletul , faptele schimba lumea si asa au facut de la inceputul omenirii nu rugaciunile . Roaga-te sa fi concentrat la bac sa fi atent sa folosesti bine informatia acumulata nu te ruga sa *stii la bac* fara ca tu sa misti un deget. Banuiesc ca stiti si singura rezultatul dintre cele doua :). Si cred ca faptele mele , educatia etica, morala, sunt indeajuns sa ma fereasca din punctul asta de vedere de a fi *inchis* daca ati trecut direct la sensul propriu 🙂 . Prin simplul fapt ca eu cred ca si calea dumneavoastra si calea mea sunt bune pentru a aduce un bine omenirii reiese ca am gandire deschisa, nu incerc sa ii atrag pe altii spre modul meu de gandire pentru ca vezi doamne numai al meu ar fi bun si oricum ai face altcumva nu ar fi bine, sau ar fi bine dar i-ar lipsi ceva. Nu doamna. Important e scopul , nu mijloacele . Nu ma simt inchis in ceva , eu vad pe toata lumea pe un camp deschis plin de diversitate, nu ma vad pe mine in interiorul unei cetati pe ziduri inalte si pe restul in camp pe cai ratacite. Sper ca mi-ati apreciat replica intr-un mod corespunzator si ati inteles de ce prefer acest mod de gandire :). O zi buna

   (0)
 5. cc

  Ceva nu e normal la Liceul Logos și nici la celelalte licee
  Promovabilitate aproape de 100%?
  Statistic vorbind, nu e normal.
  Iar statistica nu înșeală.
  Orice populație normală(chiar și cei care au de trecut un examen de bacalaureat) are o distribuție gaussiană.
  Să ai procentaj de 100% denotă în opinia mea probleme.
  O ipoteză ar fi că supravegherea a fost deficitară și copiii au fost ajutați să reușească creștinește vorbind, de către profesori, s-au uitat unii la ceilalți.
  Mai sunt camerele dlui Funeriu funcționale?
  Nu de alta dar condiții egale de desfășurare a unui examen ar trebui să fie baza justiției sociale. Dacă unii trișează, nu e bine.

  PS
  Oops. E posibil.
  Uitasem un lucru.
  PSD-ul e la conducerea politică a educației.
  Iar e cu chete, pentru comisii, prăjiturele, subiecte dezvăluite și rezolvate.
  S-a făcut lumină dintr-o dată peste țară, plouă cu deștepți .
  Și examenele adaptate spre media de jos, desigur.
  *Săracii* copii care au prins vremea dlui Funeriu..

  (0)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

 • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
 • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
 • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
 • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
 • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.