Cu toată viteza pe lumea cealaltă. Ultimul drum al lui Andrei Pintican, în zgomot de motoare turate şi fum

Holistic

(FOTO-VIDEO) Inginerul Andrei Pintican, supranumit „tatăl dieselurilor”, a fost condus sâmbătă pe ultimul drum de o mulţime de tineri care au avut aceeaşi pasiune ca şi el: maşinile. De altfel, începând cu ora 10.00, pe strada Tărpiului unde se află capela municipală, nu s-a mai putut circula decât cu mare dificultate din cauza numărului mare de maşini BMW cu fotografia lui lipită pe parbrize.

 

Multe dintre aceste maşini au fost pornite pe toată durata oficierii slujbei de înmormântare de către preoţii Emanuel Vidican de la Biserica Protopopiatului Bistriţa, Grigore Conea de la Biserica „Sfânta Ana” şi Ioan Creţa din Şieu, naşul de cununie al lui Andrei.

După ce s-au rugat pentru odihna sufletului lui Andrei, doi dintre preoţi au transmis şi mesaje, preotul din Şieu fiind prea îndurerat de pierderea finului său.

„Dragi tineri, ne-am adunat la acest eveniment pentru a medita la ce este viaţa. Să luăm exemplele din cartea sfântă ca să vedem ce trebuie să ne preocupe pe noi, credincioşii, şi pe noi, tinerii. Un tânăr vine la Mântuitorul şi îl întreabă ce să facă ca să moşteanească viaţa veşnică, iar Mântuitorul îi răspunde: ţine poruncile! Dacă reuşim să ţinem aceste porunci, cine ne garantează că, la 27 de ani, la 30 de ani, 80 de ani nu vom gusta din acel potir amar al despărţirii? Nicolae Iorga  spunea foarte frumos că moartea este un musafir neplăcut care vine mult prea repede pentru mulţi dintre noi. Acest eveniment trebuie să ne pună pe toţi să medităm la ce este viaţa. Un om s-a plâns lui Dumnezeu că are o cruce prea greu de dus, că are probleme la serviciu, acasă. Şi atunci Dumnezeu îi dă şansa să aleagă dintr-o încăpere altă cruce. O ia pe cea mai mică şi mai prăfuită, dar care, de fapt, era chiar a lui. Tinerilor, să preţuim viaţa! E darul suprem de la Dumnezeu. Să încercăm să ştim ce este plăcut înaintea lui Dumnezeu şi a oamenilor. Orice necaz, orice suferinţă avem, dacă avem credinţă în Dumnezeu, vom putea trece peste ele. Iată că şi comunitatea noastră din Bistriţa îl plânge pe robul lui Dumnezeu Andrei care mult prea repede a plecat dintre noi. Ori dacă suntem tineri, ori în vârstă, toţi vom gusta din potirul amar al despărţirii. (…) Tineri, vouă vă zic: treziţi-vă! Luaţi viaţa cu bune şi cu rele, să ne agăţăm de poala hainei lui Hristos şi aşa vom ajunge la acea mântuire pe care toţi o dorim”, a spus preotul Emanuel Vidican.

Preotul Grigore Conea a spus: „Andrei Marius era un om onest şi blând, plin de viaţă, un suflet bun care dăruia mai mult decât avea. Acest lucru v-a adus astăzi, aici, această apropiere de acest tânăr frumos şi extrem de priceput în slujba lui, de o bunătate şi de o blândeţe şi de o rapiditate în a vă rezolva problemele cum nimeni nu o făcea din apropiere. A fost un copil vesel, un om politicos. De mic a fost pasionat de maşini şi nu se despărţea de maşinuţa lui, era curios să ştie cum merge fiecare componentă, iar curiozitatea l-a dus la excelenţă în meseria aceasta, de a cunoaşte şi de a repara maşinile”.

El a amintit că Andrei Pintican s-a născut la 23 noiembrie 1991 din părinţii Ioan şi Ilişca. A urmat cursurile Şcolii Gimnaziale nr. 1 Bistriţa, ale Colegiului Tehnic InfoEl şi ale Universităţii Tehnice din Cluj, Extensia Bistriţa. În 2012, s-a angajat la ATP Extodus, iar după trei ani a plecat la Biami Auto unde, în urma performanţelor sale, după doi ani, a fost numit inginer şef la această companie.

„Era un cunoscător al motoarelor, mai ales al BMW-urilor, un mare cunoscător şi un iubitor de viteză, dar cărui copil nu îi place viteza şi nu îi place zmomotul? Tuturor copiilor le place asta. De la câţiva cai putere, era în stare să ajungă să modeleze un motor până la sute de cai putere. El putea să facă asta, avea o astfel de minte. A iubit şi repectat pe toată lumea care i-a trecut pragul. Chiar şi când nu avea timp, el nu lăsa pe cineva să plece nemulţumit de la el. Îi plăcea să vadă oamenii bucuroşi de munca lui. I se umplea inima de bucurie când oamenii îl apreciau. Era onest şi blând, plin de viaţă şi bun la suflet, atât de bun încât era în stare să dăruiască mai mult decât avea. A oferit timpul cunoştinţele, veselia şi dragostea, fără să ceară ceva în schimb. Cât de mulţi sunteţi cei care aţi fost ajutaţi de Andrei şi încă nu i-aţi plătit?”, a întrebat retoric părintele Conea.

Preotul a amintit că, în mai 2017, Andrei s-a căsătorit cu „fetiţa frumoasă Iustina cu care a avut o nuntă mare, ca în poveşti, plină de voioşie, la care au luat parte toţi cei dragi lor”.

„Şi-a iubit soţia mai mult decât pe sine însuşi, a respectat-o şi a îndrăgit-o fără încetare până în ultima clipă, însă tinerii căsătoriţi nu au apucat prea mult să se bucure de căsnicia lor, pentru că în 4 decembrie 2018, a avut loc acel accident cumplit în urma căruia Andrei şi-a lăsat soţia singură. Acum, la această despărţire, îşi ia rămas bun de la soţia Iustina: Tinuca dragă, iartă-mă că am fost nevoit să plec şi să te las aşa devreme singură. Să nu uiţi niciodată cât de mult te-am iubit şi te-am respectat. Dacă ţi-am greşit cu ceva, de rog să mă ierţi”, a spus preotul în numele lui Andrei.

După ce a rostit şi restul cererilor de iertare adresate rudelor, preotul Conea a mai adăugat că, în opinia lui, nu doar cel decedat trebuie să-şi ceară iertare, ci şi cei rămaşi în urma lui: „După ce am spus aceste lucruri în numele lui, în numele meu vă rog să spunem toţi să ne ierte Andrei dacă i-am greşit noi cu ceva într-un fel sau altul. Pentru că slujba înmormântării e una în care oamenii îşi cer iertare unii de la alţii. Cel ce pleacă îşi ia iertare, dar ar fi bine, cred eu, să ne luăm şi noi iertare de la cel care pleacă. De aceea, închei cu aceste cuvinte: Andrei Marius, copilul acesta, tânărul acesta, era un om cinstit, onest şi blând, plin de viaţă, un suflet bun care dăruia mai mult decât avea. Vreţi ceva mai mult? Nu există! Numai Dumnezeu dă mai mult decât are, iar Andrei, prin bunătatea şi dărnicia lui, a dovedit că era omul lui Dumnezeu. Drum bun cu viteza cu care vrei tu, Andrei, spre cer! Noi te vom simţi mereu în sufletele noastre. Dumnezeu să-l ierte şi să-l odihnească în pace!”.

În momentul în care s-a încheiat slujba, tinerii cu BMW-urile parcate în faţa capelei au început să tureze motoarele până nu s-a mai văzut nimic din cauza fumului.

Apoi, cu o coroană mare pe care au scris cu flori „BMW BN 46 AND (numărul maşinii pe care o conducea -n.r.), flori pentru tine, lacrimi pentru noi” l-au condus la cimitir, mulţimea reuşind cu greu să ajungă până la groapa în care îşi va dormi somnul de veci.

Cristiana Sabău

A absolvit Universitatea "Babeş-Bolyai" Cluj-Napoca, Facultatea de Litere, secţia română-franceză. În 1996 a debutat în mass-media. A colaborat de-a lungul timpului cu mai multe instituţii de presă printre care Ziua, România Liberă, Europa FM, Radio 21,Radio România, Mediafax, NewsIn, Realitatea TV. În 2011, anul în care a fondat publicaţia Timp Online, a primit distincţia "Jurnalistul bunei guvernări", decernat de Asociaţia pentru o Românie Curată pentru investigaţia care a dus la demisia unui ministru din Guvernul României.
Cristiana Sabău

Google Ads-sub articol

Comentarii

 1. Despre

  Un adevărat erou al firmei BMW…Parcă e actorul acela din seria Fast and Furios…O adevărată pierdere pentru Bistrița…Rest in peace vitezomanule….

  (0)
  • Ionci

   Fiecare dintre frustrații ăștia se crede un „Schumacher”,numai că ei nu sunt conștienți de faptul că sunt doar niste șoferi amatori, conform licenței pe care o posedă.

   (0)
  • MARC

   Cea mai buna masina este Toyota,cu siguranta este si cea mai sigura. Se poate observa si din imaginile prezentate cum „BMW-isti” sunt condusi pe ultimul drum cu o Toyota Tacuma,asta ca sa fie siguri ca ajung la destinatie. Ce ati vazut vreo Toyota stricata? De bmw-uri defecte sunt pline toate service-urile.

   (0)
  • Am scris şi pe Facebook, dar nu toţi ne urmăriţi acolo, aşa că reiau şi pentru restul:
   Ştiu că vor urma întrebări şi acuze din categoria: de ce scrieţi despre asta? Scriem pentru că zilele acestea, Timp Online a fost urmărit de 30.000 până la 40.000 de cititori/zi şi credem că avem o datorie faţă de ei să încheiem ceea ce am început să le spunem încă din 4 decembrie 2018.
   Vă informez pe această cale că nu-mi face plăcere să scriu despre astfel de întâmplări, nici să stau vineri seara şi sâmbăta cu orele la capelă, nici să fac poze la înmormântări. Traficul nu ne aduce niciun leu în plus, doar ne suprasolicită serverele şi asta presupune costuri mai mari pentru noi.
   Poate reuşiţi, dacă nu vă interesează acest subiect, să citiţi altceva şi să-i lăsaţi pe cei interesaţi să o facă. Vă mulţumesc pentru înţelegere.
   Condoleanţe familiei îndoliate şi gânduri bune pentru băieţii care şi-au arătat prietenia până în ultima secundă. Sper să înveţe ceva din această tristă întâmplare şi să se gândească de două ori înainte să apese pedala de acceleraţie. A fost mâna lui Dumnezeu că nu era nimeni pe strada Industriei când Andrei nu s-a gândit.

   (0)
  • Ema

   Doamna Sabău e cel mai bun jurnalist,editorialele sale sunt adevărate lecții pentru viață.Sa ii urmăm îndemnul.O iubesc din tot sufletul pentru că nu și-a compromis statura morală și nu s-a dat cu homosexualii,cum a făcut matroana produsă în România.Tineti steagul sus doamna Sabău.

   (0)
 2. Liana

  Cândva, ai scris un articol extrem de ofensator la adresa preoților care iau „iertãciuni” în numele familie. Acum, ai redat mot-à-mot ce-a zis preotul. Cine mai poate înțelege ceva?! De fapt, înțelegem, dar na!

  (0)
 3. Familie

  Multumim Cristiana pentru prezenta!Cei care comentati cu răutate,rusine pentru lipsa de compasiune pentru o familie greu incercata.Sa va păzească D-zeu sa treceti prin asa incercare.

  (0)
 4. Sabina

  No ați gătat cu circul asta??? Într-adevăr a fost un bun județean, național și internațional! Circul ala cu motoare și fum a fost de o penibilitate maxima!!! Sunt curioasa daca ar fi ucis pe cineva in accidentul-sinucidere pe cineva, dacă posesorii de BMW ar fi participat la înmormântare celor uciși cu tot atâta aplomb!!!! Dacă ai BMW in Bistrita devi clar subiect de presa! Deci hai sa turam motoarele la maxim ca ajungem in ziar!! Sa ne scrie numele pe stâlpi!Sa se odihneasca in pace, dar ce circ s-a făcut…….încurajați in continuare acest tip de comportament! Doar suntem provincia!!!!

  (0)
  • Kalapa

   Probabil ca vorbesti asa conita draga de frustrata ce esti ca probabil nu ai banutzi nici sa umblii cu 2-ul…ai in familie o singura daciuca care o conduceti toti pe rand Duminica si in sarbatori legale…nu ai cum sa intelegi ce s-a intamplat acolo pentru ca probabil nu stii cine era Andrei, cu ce se ocupa si cine erau prietenii lui…ar fi indicat sa te abtii, sa iei sa citesti o carte…poate iti aduce mosul 2 litri de benzina sa te poti plimba si tu…

   (0)
 5. Diana Popa

  Nu il stiam personal pe Andrei,dar cand am citit despre accident am avut un mare gol in suflet,am urmarit toate articolele postate de voi ce aveau legatura cu Andrei!Multumim timponline…Codoleante familiei indurerate…Drum lin catre cer Andrei!!!

  (0)
 6. pensionar

  Iar noi cei normali la cap si care stam linistiti in case, si mai iesim si noi pe trotuare si sosele sa ne ferim de multi cei prezenti acolo. Stiti la ce fac referire ? La sicriile lor pe patru roti ! Doamne fereste-ne !

  (0)
  • Pt umbrele pamantului

   Voi intregi la cap? Oameni de nimic cumparati de 1l de ulei si 1 de zahar, pt voi sunt sicrie pe roti dar v-ati dori si voi invidiosilor. Tineti umbra la pamant degeaba

   (0)
  • MPOWER

   Ma tatae ,, un sicriu” de ala poate valora poate chiar mai mult decat garsoniera ta .Asa stai linistit ,si asteapta-ti pensia ,uita-te la acces direct ,si nu mai comenta aiurea peste tot …

   (0)
 7. Andreea mureșan

  Nici nu trebuia sa isi ia iertaciuni de la c…A de (…) ! Ea in seara accidentului era la Somesana cu amantul! Si acum face pe victima si văduva??? Mare nesimțit! Eu tot ce ii doresc este ca sa il aiba pe constiinta toata viata ! Andrei, sa te odihnești in pace ! Toata lumea te-a iubit! comentariu editat

  (0)
  • ....

   Incet incet se leaga daca a vazut-o pe geam la casa someseana a luat-o in jos pe industriei la blana pana a dat de pod. Eu intram inauntru si le rupeam capu la amandoi.

   (0)
  • amantul misterios

   amantul a fost (…), care ulterior șia închis Facebook ul.. un băgător de seama. orice femeie vedea, se baga în seama cu ea

   (0)
  • va vindeți pe bani!

   Alooo doamna care deține ziarul online, cât dravu va plătește (…)? am scris într-un comentariu numele lui întreg! și dece nu îl postați? sa va fie rușine doamna draga, ca pentru bani te vinzi ca o zdreanta de la marginea străzii.
   Rușine rusine rușine!
   cu cine naiba tineri? cu politia? cu boratura de țigan?
   dece nu ii postați numele?
   dece îmi cenzurați comentariu? nu am folosit nici un cuvânt jignitor, doar iam scris numele și dvs îmi scrieți în locul numelui „…”
   rușine încă odată

   (0)
  • Dacă aveţi răfuieli, mergeţi la cei în cauză şi discuţi cu ei. Acest ziar nu vă va oferi ocazia să faceţi acest gen de justiţie. Cu ocazia aceasta întrebaţi-ţi şi cu cât ne plătesc.

   (0)
 8. CitizenX

  Ziaristă desăvârșită într-adevăr,mă repet….este o acțiune și-un articol ce se ridică exact la nivelul urbei din care faceți parte….un articol prin care ați demonstrat din plin nivelul de pregătire jurnalistică dobândit…. și bine scria cineva mai sus vis a vis de redarea completă a ceea ce a debitat acel popă… noaptea minții… fără rea voință și lipsă de compasiune dar ați mediatizat drama bietei familii într-un mod grotesc…. ați provocat și întreținut comentarii ce au dus până la grobian….somnul rațiunii naște monștrii….cu adevărat…. călătorie ușoară celui decedat….

  (0)
  • Vă informez că am cerut acordul familiei şi l-am primit. Este înregistrat pe reportofon ca să nu avem discuţii. De câtă rea sau bunăvoinţă am dat dovadă cred că nu este de competenţa dumneavoastră să evaluaţi. Nivelul de înţelegere al dumneavoastră pare-se că nu e îndeajuns de ridicat ca să pricepeţi că doar am prezentat ce s-a întâmplat, fără să mă fi implicat în niciun fel.
   Pe de altă parte, acest site are sute sau chiar mii de articole despre lansări de carte, concerte şi simpozioane aşa că vă invităm să citiţi ce se potriveşte nivelului dvs. intelectual şi cultural cu menţiunea că, în acest caz, „moştri” se scrie cu un singur „i”.

   (0)
 9. BHH

  Cam mult circ, iar pâinea-i tot mai scumpă !
  Ar trebui să venim și să plecăm mai discret din această lume, neavând niciun merit în cele două evenimente.

  (0)
 10. CitizenX

  Mda…. mulțumesc pentru corectură….mai adaug doar că în cazul de față rolul celuilalt părinte v-a revenit d-voastră…. stimabilă jurnalistă

  (0)
 11. Gaby

  Dute sami sugi (…) cu liniutele .lasa oameni sa transmita gandurile lor nu liniutele tale ,boschetarule comentariu editat

  (0)
  • Nea Nelu

   Bă, voi ăștia cu mașinile tunate, mai bine faceți ceva util și studiați gramatica elementară. Filmul The Fast&furious e o prostie, la fel și ce-i în capul vostru.

   (0)
  • Blind Guardian

   John Doe, la ce te așteptai de la un posesor de bmw? să fie profesor universitar? sau doctorand în fizică nucleară? sau critic de artă?

   (0)
 12. BMW din 2001 cu kilometrajul dat înapoi.

  Doamne câte cazane germane chinuite și câte europubele hidos tunate erau prezente acolo !

  (0)
 13. Bogdan

  Asteptam si un articol la fel de amplu si de bine dezvoltat si despre tembelul ala de pe Imparatul Traian. Se face atata mediatizare pt.nimic. Asta e jurnalismul facut „la botul calului”, profitati si ridicati la rang de „eroi” pe cine nu trebuie, iar subiectele cu adevarat importante sunt lasate in derizoriu.

  (0)
  • Nu-mi amintesc să vă fi obligat pe careva dintre dvs. să citiţi acest ziar, nici să vă fi luat bani pentru că intraţi pe acest site. Ca urmare, mergeţi şi citiţi ce vă interesează pentru că, har Domnului, aveţi ce. Sunt mii de site-uri cu tot felul de informaţii, dar dacă nu sunt cele care credeţi că ar trebui să fie, creaţi-le, lucraţi pentru ele. În ce ne priveşte, am tratat toate subiectele pe care le-am aflat şi ne-am străduit să o facem corect. Dacă puteţi face mai bine decât noi, vă rog să nu ezitaţi. E valabil îndemnul şi pentru cei care nu au pe cine vota: candidaţi şi votaţi-vă pe voi.
   Vă mai informez, pe de altă parte, că subiecte de interes public gen haosul din imobiliare au câte o mie de vizualizări după trei zile şi comentează un singur personaj cu mai multe pseudonime. Asta în condiţiile în care trăim toţi în acest oraş urât şi cu imobile ridicate aiurea. Aşadar ce mai aveţi de adăugat?
   Încă ceva: de ce aţi deschis o ştire care nu vă interesează? Ca să ne arătaţi că sunteţi un ipocrit?

   (0)
  • Brebenel

   Era inginer mecanic a terminat facultatea de mecanica si liceul cu profil mate- INFO . Era bun in diagnoza , mecanica si făcea resoftari la toată gama diesel . Era printre primii 50 pe țara ( concursul sa ținut la cluj ) . Fii sigur ca era bun .

   (0)
  • brebenel

   daca era inginer mecanic nu era inginer electronist
   si eu am terminat liceul zootehnic si stiintele politice SI NU SUNT CONSILIERUL ANIMALELEOR

   (0)
 14. vand bmw din 92

  fara dou roti si volan
  acum e pe post de cusca pentru caini
  miroase urat dar e bun
  nu are volan dar e bun
  nu are vopsea dar se vede ca e bun
  vand bmw
  pret pe masura
  are un mare avantaj
  nu prinde 220 doar daca-l bagi in priza!

  (0)
 15. Nobody

  Cat de bolnavi pot sa fie unii(mintal) ,majoritatea care au comentat tampenii ,habar nu aveti cine era ,ce fel de om era ,citez din articol ,,chiar si cand nu avea timp nu lasa pe nimeni sa plece nemultumit de la el”.Persoane ca el rar se mai nasc ,un om care era solidar cu ceilalti.V-ati pus intrebarea de ce a venit atata lume ? De ce atata lume il plange ? PENTRU CA A OFERIT UN BINE SOCIETATII,spre deosebire de voi care cand o sa crepati(sper cat mai repede) nu o sa va planga nimeni,poate neamurile dar si alea dupa 3 zile va uita.
  Ajuta pe toata lumea ,vorba popii,, cati ii sunteti datori si nu i-ati platit?” Si exemple sunt multe ,si eu asa l-am cunoscut ,ma ajutat desi nu ma cunostea!
  Asa ca astia ce sunteti niste ratati ai societatii,faceti doar umbra pamantului degeaba ,mai bine vedeti-va de treaba voastra ,uitati-va la altceva ,sunt destule articole .

  (0)
  • Sabina

   Ce bine a făcut el așa de important???? Fata de alți muritori? A murit! Asta a ales! Sa suportam noi toate văicărelile unora cu BMW care cred ca ne este ciuda ca suntem invidioși??? Pe bune? Ca ei dacă fac fumuri și liniuțe cred ca sunt smardoi? Trebuia sa îl lăsați in pace sa plece dincolo in liniște nu untr-un circ mediatic!!!mai bine cu 1kg de faina și un litru de ulei decât intr-un stâlp!!!

   (0)
 16. @pt umbrele...

  vezi ca uleiul e bine cum ai scris se vinde la litru dar zaharul stii cum se vinde?
  stii care e diferenta dintre un 1l si 1kg?

  (0)
 17. bistritean

  Bmw -isti ; puneti mana si cititi o poezie. De cand nu ati mai citit o carte ? tunati si fulgerati in comentarii de doi bani ,dar de fapt prostia este o virtute pentru voi.Tremura parintii vostri pana sositi acasa.

  (0)
  • MPOWER

   @bistritean,@sabina,se pare ca nu ati inteles nimic ,dar ce conteaza ,atata puteti ,aici nici o secunda nu a fost vorba de masini,sau de marca BMW .A fost vorba de el ca OM, asa ii de greu de inteles .?! Lumea o sa planga dupa tine daca ai lasat o amprenta in viata oricaruia ,cum multi o sa muriti ca niste anonimi ,din simplu fapt ca rautatea ,prostia si invidia va depaseste .

   (0)
  • Anonim

   La ce! Nu l-a interesat viu…. cu atât mai mult acum. Are alte ocupații. De „învățătoare”…. de ce? (oare ce-i învață pe copii!) Păcat acestui tânăr că nu i-a mai dat vieții o șansă. Multă putere părinților.

   (0)
 18. Cosmin Moldovan

  Intr-un oras gri si monoton ca Bistrita parca imi doresc sa existe si oameni ca Andrei.
  Sunt prea multi cei cu 1 l de ulei, sau 1 Kg de zahar.

  (0)
 19. Sictir

  Masini ieftine,circ ieftin,oameni ieftini,cu apucaturi de neanderthal.Si pentru ce,pentru un sinucigas care si-a rupt gatul pentru o femeie,adica un laș.Pacat de familia lui care sufera acum pentru un teribilist de ăsta,un trist egoist care nu a dat doi bani pe ce lasa in urma lui.Ce e cu apucaturile alea de epoca de lemn, conducatori de sicrie?Va simtiti mai barbati cand va folositi sfertul de neuron apasand ca idiotii pedalele de acceleratie?Nu mai poate iesi lumea pe drum de frica sa nu il omoare un neanderthal de ăsta ,,bărbătos,, cu apucaturi de cimpanzeu în călduri.Si acum,cand va apucati de injurat,grija la carcasa,sa nu faceti atac cerebral de la efort

  (0)
  • Ionuț Mihalca

   Sictirule , care pe tine te descrie pur si simplu numele , daca esti sictirit , ce cauti pe aici ?
   Stii ca e o vorba italiana “You have a problem” si una ungureasca “daca te pui cu prostu’ , te ia, ca are experiența”. Egal pe care o alegi , in fiecare te regăsești perfect .
   Ti-as cere un minim de respect pentru un om care nu a facut rau la nimeni , sau daca nu , macar pentru parintii si familia lui, dar răutatea din tine nu te lasa.
   Ajunge cu atata judecată si ura , lasa-l sa se odihneasca in pace .
   Daca ti s-ar pune o piatra in mana sa arunci in cel vinovat si ti s-ar spune “daca nu esti vinovat , arunca in el”, ai arunca ?
   La câta rautate simt in tine tind sa cred ca nu ai ezita .

   (0)
 20. Nu aveti somn ?

  @sictir ,nu te injura nimeni ca nu meriti ,injuraturile sunt lucruri prea blande pentru un specimen ca tine .
  Ai mai putin de un sfert de neuron ,ca sa faci burnout iti mai trebuie ceva inafar de acceleratie ,te lasam in suspans poate faci atac cerebral gandindu-te si scapam de inca un frustrat care are scenarii in cap si trage singur concluzii bazandu-se pe propriile lui principii de om trist ….

  (0)
 21. bistritean

  PREOTII MINT ENORIASII, ANDREI nu poate fi iertat sau sa ierte! Este dus in neefiinta, ce scrieti minciuni? De ce nu scrieti ca ceea ce zic preotii legat de sufletul sau si unde e acum sufletul sau nu i nicidecum raiul,nu piate minti BIBLIA, cine isi ia viata este un las, merge direct in iad.. f trist.. cine nu traieste viata in ascultare de Dumnezeu si moare in pacate, in faradelegi nu mai poate fi trimis in cer de nici un preot, ce e asa greu sa peicepeti? Multi chemati, putini alesi.. acest adevar este BIBLIC, alte pareri, convingeri nu s valabile, in fata judecatii lui Dumnezeu vom sta cu totii.. conteaza tu ce pastor ai avut in viata.. ce ai ales sa faci zilnic… BINELE sau RAUL? Multe mangaieri familiei indoliate

  (0)
  • penticostalul moral

   bistritean, tu esti penticostal de ala frustrat ce nu traieste nimic din ceea ce spune si caruia ii place sa mantuiasca el si nu Dumnzeu, hai dute aduna ti prietenii si barfeste cum o faci de obicei!

   (0)
  • Blind Guardian

   Te-ai uitat în calendar? Suntem în 2018. Evul mediu s-a terminat de ceva vreme.

   (0)
  • Alin

   Iar marmota invelea ciocolata in staniol. Daca tot ce scrie in biblie e adevarat prefer sa ma duc la dracu.

   (0)
 22. Banul

  Cum de acesti preoti fac rugaciuni la o persoana care si-a luat viata intentionat, la fel ca la o persoana care merge la biserica si are o moarte naturala??? Banile vorbeste??? Este clar ca el s-a sinucis, nu poti merge cu viteza mare cand sti si vezi ca urmeaza o curba. Noroc ca nu au fost alte masini in zona aceea…

  (0)
  • Donut

   Nu au fost mașini dar au fost pietoni care au avut mare noroc…
   Acest băiat a știut ce face si i-a iesit exact ce si-a dorit ! Nu merită atâtea scuze , atâtea alibiiuri…sinucidere clasica !
   Din fericire a mers singur , putea să fie o tragedie mult mai mare !

   (0)
 23. bistritean

  Baiul mare vine ca nu mai este obligatoriu serviciu militar. Astfel multi oligofreni dupa ce si-ar fi consumat adrenalina pe campurile de instructie cu siguranta ar fi privit altfel lumea la sosirea lor acasa. A se vedea ce fac acuma tinerii din Franta. Cata violenta in jur au murdarit pana si Arcul de Triumf.

  (0)
  • Cosmin

   Ei vor schimbare, in bine pentru ei. Noua ne place sa traim in saracie sa o duca bine politicienii nostrii si prietenii lor care prind licitatii si fac bani din avutul public. As vrea sa fim la fel ca si francezii dar noi suntem slabi

   (0)
 24. Cosmin

  Mulți tâmpiți si frustrați mai sunt intr-un oras asa mic. Cand vb despre BMW-uri, habar n-aveți, nici un fel de cunoștințe despre acest tip de mașini. Care e problema voastră cum a decurs aceasta înmormântare? Vedeți-vă de înmormântările voastre

  (0)
 25. Raul

  Nu mai judecati pe nevastasa ca nu stiti ce a fost intre ei!Si parerea mea e ca neamul Pintican,iubesc mai cu patima ca imi aduc aminte si de varul lui Andrei,Adi si el suferea rau din dragoste.

  (0)
 26. Kalapa

  Probabil ca vorbesti asa conita draga de frustrata ce esti ca probabil nu ai banutzi nici sa umblii cu 2-ul…ai in familie o singura daciuca care o conduceti toti pe rand Duminica si in sarbatori legale…nu ai cum sa intelegi ce s-a intamplat acolo pentru ca probabil nu stii cine era Andrei, cu ce se ocupa si cine erau prietenii lui…ar fi indicat sa te abtii, sa iei sa citesti o carte…poate iti aduce mosul 2 litri de benzina sa te poti plimba si tu…

  (0)
 27. Echim Ioana

  pt KALAPA
  ma da raut esti tu in spatele tastaturii….
  despre morti se spune ca NUMAI DE BINE
  restul e despre multi multi cocalari
  articolele sunt scrise pt a lua aminte sa nu mai faca asa ceva nimeni, dar voi vedeti altceva scris in ele, asa cum a fost si cu cantareata aia de e in scaunul cu rotile acuma…..si asa mai departe

  (0)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

 • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
 • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
 • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
 • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
 • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.