Tinerii social-democraţi, la şcoala de vară. Bogdan Ivan: Ne pregătim intens pentru anul 2020

Holistic

ACTUALIZARE Școala de pregătire politică TSD Bistrița-Năsăud a avut loc Prundu Bârgăului în prezența președintelui PSD BN și al CJ Radu Moldovan și ministrului Apelor și Pădurilor, Doina Pană.

Au avut loc work-shop-uri de administrație publică locală, comunicare politică, leadership politic, imaginea pe scena politică și strategie politică.

”Viitorii lideri într-un partid nu apar din neant. Ei trebuiesc crescuți cu grijă. Oricât de profesionist ar fi pe domeniul lui un tânăr, pentru a răzbi și în politică are nevoie de pregătire. Școlile de vară pentru tineri au o lungă și benefică tradiție în PSD. A fost o mare bucurie pentru mine să răspund invitației TSD BN la școala de pregătire politică 2017. O echipă de tineri minunați care aduc deja plusvaloare partidului și care, sunt convinsă, va genera viitoarea generație de lideri”, a menționat Doina Pană.

ă

ȘTIREA INIȚIALĂ Preşedintele TSD şi totodată ministrul Consultării Publice și Dialogului Social, Gabriel Petrea, dar şi secretarul general al organizaţiei, Adrian Rîndunică, participă, sâmbătă, la Şcoala de vară a TSD Bistriţa-Năsăud care are loc la Prundu Bârgăului. Peste 120 de tineri social-democraţi vor învăţa să devină profesionişti în domeniul politicii.

„Avem bucuria să-i avem alături de noi pe domnul preşedinte Gabriel Petrea şi pe secretarul organizaţiei, Adrian Rîndunică – secretar de stat în Ministerul Muncii. Am avut deja o întâlnire de lucru cu tinerii aleşi locali – primari, viceprimari, consilieri judeţeni şi locali – iar sâmbătă avem patru work-shop-uri în care discutăm cu peste 120 de tineri despre comunicare politică, despre cum să-ţi construieşti o imagine politică, cum e profilul politicianului din secolul XXI. Mai discutăm şi despre modul în care se construieşte o strategie politică. Facem aceste lucruri pentru că ne dorim ca zona politică să devină din ce în ce mai profesionistă, iar acei oameni care vin din diferite sectoare de activitate să devină cei mai buni, urmând ca expertiza pe care deja o deţin să o pună în practică atât în zona politică, cât şi în cadrul administraţiei locale şi judeţene. Ne pregătim intens pentru anul 2020”, a spus Bogdan Ivan.

La rândul lui, liderul naţional Gabriel Petrea a amintit că, în 2016, TSD a avut cele mai bune rezultate ca organizaţie de tineret: „Avem peste 3000 de tineri aleşi locali în toată ţara, avem peste 40 de tineri parlamentari sub 40 dea ni şi a fost pentru prima dată când PSD a câştigat votul tinerilor pe toate categoriile de vârstă. Aceste şcoli politice de vară şi toatea cţiunile pe care le vom face în perioada următoare vin să pregătească echipa în aşa fel încât rezultatul alegerilor din 2019 şi din 2020 să păstreze trendul început în 2016. Vrem să demonstrăm că ce am câştigat în 2016, poziţiile tinerilor în administraţia locală şi centrală, au fost meritate, vrem să profesionalizăm echipa şi vrem să majorăm diferenţele faţă de celelalte partide pentru categoria de vârstă şi pentru generaţia pe care noi o reprezentăm. Vor fi multea cţiuni de pregătire a tinerilor din partid şi de recrutare pentru că ne dorim alături de noi orice tânăr care are un proiect, o idee şi vrea să contribuie la un proiect naţional de transformare a României într-o ţară în care tinerii să-şi dorească să rămână, să se dezvolte, să facă o cariueră şi să-şi întemeieze o familie. Lucrul acesta îl putem face doar dacă suntem uniţi şi toţi din generaţia noastră contribuim la acest proiect”.

Astăzi, la Prundu Bârgăului le vor vorbi tinerilor preşedintele PSD Radu Moldovan şi parlamentarii judeţului în calitate de invitaţi, iar consultanţi din Bucureşti şi Cluj – specialişti în comunicare, comunicare politică şi strategie politică – vor susţine work-shop-urile.

Cristiana Sabău

A absolvit Universitatea "Babeş-Bolyai" Cluj-Napoca, Facultatea de Litere, secţia română-franceză. În 1996 a debutat în mass-media. A colaborat de-a lungul timpului cu mai multe instituţii de presă printre care Ziua, România Liberă, Europa FM, Radio 21,Radio România, Mediafax, NewsIn, Realitatea TV. În 2011, anul în care a fondat publicaţia Timp Online, a primit distincţia "Jurnalistul bunei guvernări", decernat de Asociaţia pentru o Românie Curată pentru investigaţia care a dus la demisia unui ministru din Guvernul României.
Cristiana Sabău

Google Ads-sub articol

Comentarii

 1. Valentin

  Doamne iarta-i ca nu stiu in ce au intrat….cum sa fi membru PSD….?! Astia nu stiu pe ce lume traiesc….Jos cu CIUMA ROSIE !

  (0)
 2. Leon

  Fratele Solcan s-a ratacit? Sau resapam si noi ceva?
  Pe cand fratele Dolha? … sau Bindea?
  Cat e PSDeu-n floare…

  (0)
 3. Cetățean

  2020? Cred ca glumiți. O fi vara dar ținutele domnițelor lăsa de dorit. Prima data ar avea nevoie de lecții de eticheta. Apoi de politica. Politica înseamnă in primul rand sobrietate pe lângă multe altele. Un viitor om politic ar tb sa fie atent la toate aspectele. Concursuri,, de miss ,,avem destule la tv. Ma bucur ca nu fac parte din nici un partid si pot analiza la rece fotografiile prezentate, dar ce vad acum nu ma convinge nici o tabara politica sa ies la vot.

  (0)
 4. Safriuc V

  Politica văzută ca meserie ca o sursă de venit, nimic rău în asta. Dar oameni ce ieri ne prezentau politica ca ideal, doctrina ca soluție optimă, îi vedem azi la noul job. Convingerile nu țin de foame, PSD are masa bogată, fraieri să rămână cu idealurile, noi vrem burțile pline.
  Succes Adrian Solcan.

  (0)
  • pablo

   oare asta e socialism? romanesc stil taliban
   partidele de stanga din vest anglia danemarca franta sunt mai aproape de socialismul real

   (0)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

 • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
 • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
 • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
 • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
 • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.