Tibi Uşeriu a trecut de jumătatea cursei. Imagini cu liderul maratonului 6633 Arctic Ultra

Holistic

ACTUALIZARE „Video cu Tibi, înainte de a ajunge în al 5-lea punct de control, Aklavik, aflat la 340 de kilometri de start. Mulțumim prietenului Mircea Gherase, care îl însoțește pe Tibi Uşeriu la 6633 Arctic Ultra! Go Tibi!”, a scris Tăşuleasa Social pe Facebook.

Veştile bune continuă să sosească de la Cercul Polar, unde Tibi Uşeriu este liderul cursei 6633 Arctic Ultra cu un avans considerabil faţă de urmăritorul său, Patrick O’Toole. El a străbătut mai bine de jumătate din traseu, fotografia postată luni dimineaţa la ora 6.00, ora României, fiind de la kilometrul 339, Aklavik.

Iată raportul de cursă din ziua a treia postat de Tăşuleasa Social:

„Tibi ajunge la CP4 dimineaţă pe la ora locală 18 (4 dimineaţa la noi), punct situat la kilometrul 260 de la start. Şi-ar fi dorit să doarmă aici, dar nu a reuşit.

Aici a avut loc o întâmplare hazlie.

Cameramanul Mircea Gherase, întrebat de către Tibi la ce distanţă de el e irlandezul, îi zice că e la 4km în spatele lui. Gherase, dacă îl duci acum la notar, dă în scris ca l-am trimis pe Marte, nu pe Terra, atât de bulversat este de condiţiile meteo de acolo.

Ei bine, Tibi pleacă din CP4, ne sună şi ne întreabă la ce distanţă e irlandezul în spatele lui, iar când îi zicem că are un avans de 7 ore faţă de irlandey, exclamă:

„Aha, deci voi mă minţiţi ca să mă protejaţi!” după care o ia la goană, să nu îl ajungă irlandezul.

Cei care aţi urmărit cursa şi anul trecut, poate mai ţineţi minte cum Tibi a fugit jumătate de cursă de un canadian care nu exista … Degeaba i-am tot zis că nu e nici un canadian în urma lui, nu avrut să creadă şi a tot fugit de el. Uite aşa se câştigă cursele.

Aşa că Tibi a luat-o la goană, fuge de irlandez.

Noaptea a fost cumplit de geroasă, -30 -37 grade, atât de frig încât nu a putut să mănânce nimic. A fost nevoit să se oprească şi să doarmă pe marginea drumului, aşa a reuşit sa mănânce ceva şi şi-a „reparat” picioarele. La telefon ne-a spus ca are picioarele praf şi că un deget e degerat, dar că l-a reparat el. Nu am avut curajul să întrebăm cum anume, cred că e mai bine să nu ştim.

Avansul dintre el si irlandez a tot crescut pe parcursul zilei. În acest moment Tibi are 11 ore avans.

Seara ne-a sunat de două ori, iar a doua oară am reuşit să îl înregistrăm – înregistrarea o găsiţi pe pagina Tăşuleasa.

Odată cu răsăritul soarelui i-a revenit buna dispoziţie si energia, aşa că la 73 ore de la startul cursei ajunsese la kilometrul 300, adică fix 100km pe zi, aşa cum intenţiona.

Planul este să ajunga la Aklavik luni dimineaţă pe la ora 8 (ora RO), şi să doarmă mai mult.
Funcţie de cum se mişcă până acolo, vom decide dacă îl punem sau nu pe Gherase să-i spună că irlandezul s-a apropiat de el. Oameni dragi, oameni frumoşi, vă mulţumim că staţi aproape de Tibi ! O zi frumoasă să aveţi”, a scris Tăşuleasa Social pe Facebook.

Cristiana Sabău

Cristiana Sabău

A absolvit Universitatea "Babeş-Bolyai" Cluj-Napoca, Facultatea de Litere, secţia română-franceză. În 1996 a debutat în mass-media. A colaborat de-a lungul timpului cu mai multe instituţii de presă printre care Ziua, România Liberă, Europa FM, Radio 21,Radio România, Mediafax, NewsIn, Realitatea TV. În 2011, anul în care a fondat publicaţia Timp Online, a primit distincţia "Jurnalistul bunei guvernări", decernat de Asociaţia pentru o Românie Curată pentru investigaţia care a dus la demisia unui ministru din Guvernul României.
Cristiana Sabău

Google Ads

Comentarii

 1. Frigurel Alaska

  Bravo pt acest baiat!
  Dar care este premiul? Ce castiga? Sau numai asa umbla el prin frig sa apara la TV?

  (4)
 2. Alex

  Cine-i Gherase asta? Cum e langa Tibi mereu? cu ce deplaseaza ? hai sa dezlegam acest mister!!! E posibil sa-l lase Tibi pe acest Gherase ,sa castige cursa cu 1 metru inainte!Totul e posibil!…Ori cum ar fi, …,FELICITARI TIBI!!!

  (1)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

 • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
 • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
 • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
 • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
 • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.