Teraplast se extinde în Ungaria

Holistic

Grupul Teraplast Bistrița a înființat o societate cu răspundere limitată în Ungaria, ca parte a strategiei de majorare a exporturilor. Consiliul de Administrație al procesatorului de PVC Teraplast Bistrița a decis fondarea unei societăți cu răspundere limitată în Ungaria, având un capital social de 3 milioane forinți (puțin peste 9.700 de euro). Acționar unic va fi Teraplast, iar entitatea este creată ca parte a strategiei grupului de a crește valoarea exporturilor, informează compania într-un comunicat remis pieței prin intermediul Bursei de Valori București unde societatea este listată.

În prima jumătate a acestui an, grupul Teraplast și-a majorat cu 52,22% profitul net, la 19,06 milioane lei, de la 12,52 milioane lei în S1 2015. Performanța s-a ameliorat pe fondul unei creșteri cu 17,46% a veniturilor operaționale consolidate la 192,76 milioane lei, de la 164,11 milioane lei.

La BVB, pe ultima valoare de tranzacționare de 0,4700 lei/acțiune, grupul Teraplast are o capitalizare bursieră de 266,22 milioane lei (59,79 milioane euro).

Grupul Teraplast își continua dezvoltarea, pentru acest an fiind bugetate investiții de aproape 23 milioane lei. În perioada 2007-2015. Grupul Teraplast a investit peste 260 de milioane de lei în modernizare și dezvoltare.

Grupul Teraplast include compania Teraplast, subsidiara Plastsistem, subsidiara Teraglass (începând cu aprilie 2015, anterior activitatea Teraglass fiind organizată că o linie de business a companiei Teraplast), subsidiara Teraplast Moldova şi Politub (entitate controlată în comun).

Grupul Teraplast – care activează pe piețele de instalații și amenajări, profile tâmplărie, panouri sandwich și structuri metalice zincate, tâmplărie termoizolantă și granule PVC deţinând poziții de top pe o mare parte din aceste piețe – a obţinut, la jumătatea anului, un profit net de peste 19 milioane lei și raportează o cifră de afaceri în creștere cu aproape 18%, față de perioada similară din 2015.

Compania-mamă Teraplast este lider de piață pe segmentele de canalizări exterioare, granule și lambriuri, și este al doilea jucător de pe piață de canalizări interioare. Subsidiara Plastsistem este între primii trei jucători de pe piață de panouri sandwich și, începând de anul trecut, este liderul pieței de structuri metalice zincate.

Cristiana Sabău

A absolvit Universitatea "Babeş-Bolyai" Cluj-Napoca, Facultatea de Litere, secţia română-franceză. În 1996 a debutat în mass-media. A colaborat de-a lungul timpului cu mai multe instituţii de presă printre care Ziua, România Liberă, Europa FM, Radio 21,Radio România, Mediafax, NewsIn, Realitatea TV. În 2011, anul în care a fondat publicaţia Timp Online, a primit distincţia "Jurnalistul bunei guvernări", decernat de Asociaţia pentru o Românie Curată pentru investigaţia care a dus la demisia unui ministru din Guvernul României.
Cristiana Sabău

Google Ads-sub articol

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

  • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
  • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
  • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
  • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
  • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.