Actualitate

TeraPlast primește 6,8 milioane de euro ajutor de stat

Grupul TeraPlast, unul dintre cei mai importanți producători de materiale pentru piața construcțiilor, va demara implementarea a trei proiecte de investiții în valoare totală de 15 milioane de euro, depuse prin Schema de ajutor de stat, după ce Ministerul de Finanțe a aprobat finanțarea lor. Implementarea celor trei proiecte depuse de TeraPlast, Depaco și TeraGlass va începe imediat, anunță compania.

”Mă bucur să văd că statul își respectă angajamentul de a susține companiile românești. În 2016 am mai depus un proiect pentru ajutor de stat pentru TeraPlast SA și, în contextul în care nu a fost aprobat, am putut să implementăm doar parțial proiectul, din fonduri proprii. Impactul proiectelor de investiții va fi vizibil atât la nivel național, cât și internațional, iar principalii beneficiari vor fi clienții și partenerii noștri, către care ne respectăm promisiunea de a oferi soluții de calitate. Un alt efect al implementării lor în această formă va fi crearea a 159 de locuri de muncă în cadrul celor trei companii din Grupul TeraPlast”, a declarat Dorel Goia, președintele Consiliului de Administrație TeraPlast.


Investiția de 6,2 milioane de euro a TeraPlast SA are scopul de a aduce o inovație pe piața granulelor din PVC din România prin producția de granule fără halogen, rezistente la foc, și extinderea capacității de producție a țevilor de canalizare interioară din polipropilenă, o alternativă superioară calitativ sistemelor din PVC. Deșeurile de polipropilenă rezultate din procesul tehnologic vor fi reciclate și reprocesate.

Cele 5,2 milioane de euro aferente proiectului Depaco vor fi utilizate pentru deschiderea unei noi unități de fabricație în Băicoi (Prahova), care, la o capacitate de producție de peste 10 milioane de metri pătrați de țiglă, va asigura fluxuri optime de logistică și depozitare.

Proiectul TeraGlass, în valoare de 3,5 milioane de euro, vizează crearea unui nou flux, complet automatizat, pentru producția ferestrelor și ușilor din PVC, proces ce va contribui atât la creșterea capacității de producție și a productivității muncii, cât și la suplinirea cererii aflate pe un trend ascendent.

Schema prin care cele trei companii din TeraPlast Group au solicitat ajutor de stat este H.G. 807/2014, care are ca obiectiv stimularea investițiilor cu impact major în economie și dezvoltare regională.

4 comentarii

  • Într-un context aş fi zis bravo.
    Dar fără garanții solide ca şi
    1. înghețarea salariilor şi încasărilor pe profit a acţionarilor principali pe un timp în care suma respectivă va fi 120% real returnată în contul impozitelor locale şi a masei salariale.
    2. Evitarea concedierilor masive în următorii ani.
    Au învățat formula marile companii.
    Profită de ajutoare de la stat ca să investească pentru acționarii-directorii mari iar în 2-3 ani concedieri masive, iar anagajații respectivi sunt trimişi pe şomaj. Plătit la capăt de linie…tot de cei care plătesc ajutoarele de stat azi.
    Contribuabilii simplii care sunt hărțuiți de ANAF.
    Şi asta cu complicitatea politicienilor mituți şi prezintă ideea ca şi”dezvoltare”.
    Uitând să spună , pentru câteva familii fortuite.
    E un mod de a parazita bugetul mai subtil.
    Dar nu se găsesc câteva amărâte de mii de euro pentru instalații sanitare decente pt copii de peste gardul Teraplast la iarnă.
    Hai, sictir.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS