Tășuleasa Social: Cele 60 de tone de PET-uri, ridicate de colectori. Urmează reciclarea

Holistic

”Cei 30.000 de saci au fost ridicați de colectori, urmează să fie reciclați, iar plopul și spațiul din jur au fost ˝eliberați˝. Cu o floare nu se face primăvară, dar ˝Ziua Bună! – Ziua Voluntarilor Mici˝ a fost un exercițiu care să ne facă pe toți mai responsabili și conștienți vizavi de cât plastic consumăm. Sacii de plastic au fost colectați în perioada sărbătorilor de Paște, cu deșeuri din casa fiecărui participant și adunați la școală după vacanță. Greutatea fiecărui sac plin nu a depășit 2,5 kg, astfel că cei mai dornici dintre elevi și părinți au putut ajuta la încărcarea camionului acolo unde a fost nevoie”, a precizat Aasociația Tășuleasa Social.

23.000 de elevi din 174 de școli din cinci județe au colectat, în doar câteva zile, 30.000 de saci (60 de tone) de deșeuri din plastic. Acțiunea „Ziua Bună” este continuarea proiectului „Camionul de Crăciun”: copiii care au primit cadouri dau ceva înapoi, făcând bine pentru comunitatea în care trăiesc.

Elevi și profesori au adunat în timpul vacanței de Paști deșeurile din plastic, provocare lansată în urma unei caravane de informare și de conștientizare asupra efectelor negative ale deșeurilor din mase plastice atunci când acestea nu sunt reciclate. În 14 aprilie, 30 de camioane au plecat dis-de-dimineață, împreună cu voluntarii Tășu, pe rute din cinci județe, ca să colecteze deșeurile din plastic. În județul Bistrița-Năsăud au participat la Ziua Voluntarilor Mici 10.197 elevi și profesori din 42 de școli.

Eugen Gheorghe

A absolvit Facultatea de Litere, Secția Română-Engleză, a Universității București. A debutat în presă în 1996 la publicația Steaua Sport Magazin. A lucrat, de-a lungul timpului, la ziarul ProSport, postul de radio Europa FM, agenția de presă Mediafax, dar și la clubul de fotbal Gloria Bistrița, unde a fost purtător de cuvânt. Din 2011 scrie la Timp Online.
Eugen Gheorghe

Google Ads-sub articol

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

  • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
  • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
  • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
  • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
  • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.