Târgul Mare al Bistriței, sub semnul Centenarului. Ovidiu Crețu despre manifestări

Holistic

”Acțiunile Târgului Mare al Bistriței sunt dedicate Centenarului Marii Uniri. Începem în 24 august, de ziua Sf. Bartolomeu, așa cum a început târgul în 1353. Atunci ținea două săptămâni, noi îl ținem numai zece zile. Acel târg a determinat o dezvoltare excepțională a localității, care a devenit un centru important, târgul respectiv fiind motorul principal al acelei dezvoltări”, a declarat primarul Ovidiu Crețu într-o conferință de presă.

Delegații din orașele înfrățite

”Până acum am invitat o delegație sau două. Acum am invitat toate orașele înfrățite și au confirmat prezența Herzogenrath, Besancon, Wiehl, Wels, Zielona Gora și Rehovot. Ca de obicei, Columbus din SUA nu participă, iar din L’Aquila nu avem nicio informație, acolo s-a schimbat administrația. Dar avem cele șase delegații în 24-25 august și cu care vom avea și un moment important, o festivitate în Parcul Eroilor în 25 august”

Deschiderea festivă

”Va fi la Palatul Culturii, cu această ocazie vom decerna titlul de Cetățean de onoare sportivei Bernadette Szocs, multipla campioană la tenis de masă. Va fi deschisă o expoziție foto ”Bistrița 100 de ani”

Expoziții de Centenar

”Pe parcursul Târgului vor fi deschise mai multe expoziții de artă, la Galeria Arcade 24 de gravură, la Centrul Comunitar pentru Tineret – filatelică, la Casa Argintarului – de grafică, la Galeria Concentric – de pictură. Pe panourile din Piața Centrală va fi o expoziție documentară ”Centenarul Unirii”, realizată de Complexul Muzeal”. În Pasajul Artelor va fi un târg al artelor, experimente artistice ale Liceului de Arte. Expozițiile vor fi vizitate și de delegațiile străine. Cele șapte expoziții se referă la Centenar, sunt activități cu cetățeni de onoare, lansări de carte, simpozion, mese rotunde dedicate Centenarului”

Concerte

”În fiecare seară, atât în Heidenfeld cât și în zona centrală, vor avea loc evenimente culturale. În Heidenfeld va fi folclor. Pentru prima dată, ”Cununa de pe Someș” va avea un spectacol complet ca ansamblu profesionist. În septembrie ansamblul va merge în turneu în orașele înfrățite Besancon, Herzogenrath, Wels, Wiehl, dar și la Nurnberg, repertoriul muzical urmând să fie prezentat și la Târgul Mare. Pe scena din centru, capetele de afiș vor fi Alina Eremia, Liviu Teodorescu, Lidia Buble, Andreea Bălan, Cargo, Ștefan Bănică, Delia. În 25 august, pe pietonal va fi un concert colaj simfonic ABBA cu Noua Orchestră Transilvană, iar în 30 august în Biserica Evanghelică va fi un concert extraordinar Ștefan Pop & Friends. Pentru cetățenii de onoare în special, în 31 august avem un program Cafe Concert susținut de Orchestra Centrului Cultural Municipal și de Cătălin Crișan”

Susținerea financiară

”Din 2009, Târgul Mare își scoate banii. Plătim tot din încasările pe care le facem din Heidenfeld. Cei care vor ocupa o zonă din Piața Centrală, mă refer la meșteri artizani, nu vor plăti taxă, dar sunt puțini. Cei mai mulți vor fi în Heidenfeld și plătesc o taxă care ne acoperă toate cheltuielile. În acest an, Consiliul Județean, pentru că este un an dificil financiar, a spus că renunță la a participa alături de noi la finanțare, urmând să așteptăm vremuri mai bune”.

Aici programul complet al Târgului Mare al Bistriței 2018

Eugen Gheorghe

A absolvit Facultatea de Litere, Secția Română-Engleză, a Universității București. A debutat în presă în 1996 la publicația Steaua Sport Magazin. A lucrat, de-a lungul timpului, la ziarul ProSport, postul de radio Europa FM, agenția de presă Mediafax, dar și la clubul de fotbal Gloria Bistrița, unde a fost purtător de cuvânt. Din 2011 scrie la Timp Online.
Eugen Gheorghe

Google Ads

Comentarii

 1. Balan Marius - contribuabil

  Ne vom lua pe noi TRICOAIE noi si vom sarbatori in targul de vaci din Heidenfeldul lu premariu.

  (0)
 2. Bunica

  Pai domnule Balan, decat pasaje pline de feclae si urina mai bine la targ. Romanul este asa mai salbatec si nu prea cunoaste civilizatia. Plus ca politia locala nu ii poate amenda pe toti care si ar face treburile in pasaje , pe dupa porti si alte locuri umbrite. La roman conteaza doar burta plina si de aici vin si restul rautatilor…..lenea , mandria, barfa…si anumite boli

  (0)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

 • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
 • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
 • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
 • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
 • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.