Tânăr reținut pentru furturi, un altul poate fi arestat. Ce amenzi au dat polițiștii și ce au confiscat

Holistic

În perioada 9-11 februarie, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au desfășurat acțiuni preventive pentru combaterea fenomenelor ilicite din domeniile traficului și comerțului cu țigarete și produse din tutun, precum și producerii și comercializării alcoolului și băuturilor alcoolice, informează IPJ Bistrița-Năsăud.

Astfel, cu ocazia activităților desfășurate, polițiștii au făcut controale și verificări de specialitate la unități comerciale de pe raza județului, în urma cărora au fost constatate și aplicate 22 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 75.000 lei, toate prevăzute de Legea 12/1990 și a fost confiscat numerar în sumă de 108 lei.

De asemenea, în cadrul acțiunii polițiștii s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunii de punere în circulație a unui produs purtând o marca identică sau similară cu o marca înregistrată. În urma verificărilor, s-a constatat faptul că un bărbat de 33 ani din județul Ialomița ar fi pus în circulaţie, deţinut, folosit şi expus spre vânzare parfumuri, pe raza municipiului Bistrița, cunoscând că acestea provin din săvârşirea de infracţiuni. Produsele poartă reprezentări grafice ce indică mărci notorii identice sau similare cu mărcile larg cunoscute în România și au fost ridicate în vederea confiscării.

Tânăr de 24 ani bănuit de comiterea unei agresiuni fizice, identificat de polițiști

La data de 9 februarie, în cadrul cercetărilor efectuate într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de lovirea sau alte violențe, faptă înregistrată inițial cu autor necunoscut, polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Bistrița au identificat un tânăr de 24 ani din Tiha Bârgăului, bănuit de comiterea faptei. Tânărul este cercetat pentru faptul că, la data de 19 ianuarie, ar fi agresat fizic o persoană pe raza localității Orheiu Bistriței. Polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de lovirea sau alte violențe.

Un tânăr aflat sub control judiciar a încălcat obligațiile stabilite de organele judiciare

În noaptea de 9/10 februarie, polițiștii de la ordine publică au oprit pentru control în trafic un tânăr de 23 ani din Teaca, în timp ce conducea un autoturism pe raza municipiului Bistrița. În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că tânărul de 23 ani se afla sub control judiciar, începând cu data de 29 decembrie 2017. Astfel, polițiștii de la supravegheri judiciare au stabilit că tânărul în cauză a încălcat cu rea credință măsura controlului judiciar, întrucât avea interdicția de a părăsi comuna Teaca.

De asemenea, polițiștii Biroului Supravegheri Judiciare au sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Reghin, în vederea efectuării demersurilor necesare către Judecătoria Reghin pentru înlocuirea măsurii controlului judiciar cu măsura preventivă a arestului la domiciliu sau arestării preventive.

Tânăr de 26 ani bănuit de comiterea mai multor furturi din locuințe, identificat de polițiștii de la investigații criminale

La aceeași dată, în cadrul cercetărilor efectuate în mai multe dosare de furt, înregistrate cu autor necunoscut, polițiștii Biroului de Investigații Criminale au identifica un tânăr de 26 ani din Bistrița, bănuit de comiterea faptelor. Acesta este cercetat pentru faptul că, în perioada august-decembrie 2017 ar fi comis mai multe furturi din locuințe, cauzând un prejudiciu de aproximativ 29.000 lei. Față de tânărul de 26 ani a fost luată măsura reținerii pentru 24 ore, ulterior fiind prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistrița, care a dispus arestarea preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Acțiuni pentru combaterea delictelor silvice pe Valea Ilvelor

La data de 10 februarie, polițiștii Serviciului de Ordine Publică – Biroul pentru combaterea delictelor silvice au acționat pe Valea Ilvelor, acțiunea având scopul de a preveni și a combate delictele silvice.

Astfel, în urma controalelor efectuate în trafic, polițiștii au oprit pentru control o autoutilitară, aparținând unei societăți comerciale de pe raza localității Lunca Ilvei, care transporta cantitatea de 2,4 mc de material lemnos, în valoare de 1.288 lei. În urma verificărilor de specialitate efectuate, s-a constatat că societatea în cauză a transportat material lemnos în mod repetat în baza aceluiași aviz de însoțire. Societatea comercială a fost sancționată contravențional conform Legii 171/2010 cu amendă în valoare de 10.000 lei. Totodată, cantitatea de 2,4 mc de material lemnos, respectiv autoutilitara folosită la săvârșirea contravenției au fost confiscate.

De asemenea, în cadrul aceleiași acțiuni, polițiștii au depistat în trafic un tânăr de 22 ani din Leșu, în timp ce transporta cu o autoutilitară cantitatea de 2 mc de material lemnos, fără documente de proveniență legală, acesta fiind sancționat contravențional. Astfel, cu ocazia verificărilor efectuate, s-a stabilit că avizul prezentat pentru control de către tânărul din Leșu a fost emis în fals de către un bărbat de 46 ani, având calitatea de pădurar. Cercetările continuă sub aspectul comiterii infracțiunii de fals intelectual.

În urma acestei acțiuni au fost aplicate 5 contravenții, în valoare totală de 10290 lei, din care 2 conform Legii 171/2010, a fost constatată o infracțiune de fals intelectual și au fost confiscate cantitatea de 4,4 mc de material lemnos, în valoare totală de peste 1.500 lei, respectiv o autoutilitară folosită la comiterea unei contravenții silvice.

Eugen Gheorghe

Eugen Gheorghe

A absolvit Facultatea de Litere, Secția Română-Engleză, a Universității București. A debutat în presă în 1996 la publicația Steaua Sport Magazin. A lucrat, de-a lungul timpului, la ziarul ProSport, postul de radio Europa FM, agenția de presă Mediafax, dar și la clubul de fotbal Gloria Bistrița, unde a fost purtător de cuvânt. Din 2011 scrie la Timp Online.
Eugen Gheorghe

Google Ads

Comentarii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

  • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
  • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
  • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
  • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
  • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.