Sute de bistriţeni au manifestat pe străzile oraşului! Vezi protestul în imagini!

Holistic
Aproximativ 400 de oameni au participat, duminică seara, la un marş de protest care a început la Spitalul Judeţean, a continuat la Prefectură, la sediul PDL şi apoi la Centrul Cultural Municipal.

O mână de oameni s-a adunat la ora 17.00 în faţa Spitalului Judeţean, printre ei tineri cu steaguri şi mai mulţi bătrâni. Pe măsură ce mulţimea a început să crească, au apărut şi forţele de ordine care le-au spus oamenilor că nu pot rămâne în faţa spitalului fiindcă ar bloca accesul ambulanţelor şi ar pune viaţa altor oameni în pericol.

Aşa că grupul, din ce în ce mai numeros, a pornit în marş, pe strada General Grigore Bălan, spre Prefectură. Pe drum oamenii au început să scandeze “Arafat!”, “Jos Băsescu!”, “Nu vă fie frică, că Băsescu pică!”, “Haideţi cu noi!”, “Unitate naţională!, “Jos Guvernul!”, “Nu staţi în balcoane, noi murim de foame!”, “Demisia!”, “Jos mafioţii!”, “V-am votat şi ne-aţi minţit!”, “Ruşine să vă fie!”.

Când au ajuns în faţa Prefecturii, mulţimea a început să strige: “Nu vrem comasate, vrem anticipate!”, “Ieşi afară, javră ordinară!”, ”Băsescu, nu uita, România nu te vrea!”, ”Un pitic şi cu un chior şi-au bătut joc de popor!”, ”Bucureşti, nu uita, Bistriţa-i de partea ta!”, ”Ultima soluţie, înc-o revoluţie!”, dar şi lozinci împotriva preşedintelui PDL Bistriţa-Năsăud, Ioan Oltean, şi a preşedintelui Curţii Constituţionale, Augustin Zegrean. Tot acolo, s-a intonat şi Imnul Naţional şi au fost fluturate steaguri tricolore.

De la Prefectură, mulţimea s-a îndreptat spre centru, la sediul PDL, unde au început să iasă la lumină tot felul de bannere: “Bă, se sculară şi românii!”, Băsescu ia-ţi urmaşii şi pleacă!”, “Băsescu, marş!”, dar şi “Facebook, mai puternic decât Traian Băsescu!”. Oamenii au ţipat acuzând guvernanţii că se ascund în spatele uşilor unui partid care, spuneau ei, nici siglă nu mai are fiindcă se teme de popor (sediul PDL fiind în renovare-n.r).

La un moment dat, cineva a spus că Ioan Oltean ar fi la sediul Centrului Cultural Municipal la o gală a culturii cu ocazia Zilei Culturii Naţionale, aşa că toată lumea s-a îndreptat spre CCM, în ciuda eforturilor făcute de jandarmi să îi oprească.

La faţa locului, un reprezentant al mulţimii a fost trimis în incintă să se convingă să Ioan Oltean nu este acolo, iar manifestanţii au fost ţinuţi în parcarea din faţa CCM.

După alte lozinci strigate, grupul, de data aceasta, mai puţin numeros, s-a întors spre pietonal, unii oprindu-se în faţa sediului PDL. O ninsoare puternică i-a făcut pe mulţi să plece acasă. Cu toate acestea, e clar că Bistriţa s-a trezit!

Puteţi vedea galerii foto de la mitingul de duminică accesând pagina de facebook a ziarului Timp Online. Click pe cuvintele marcate cu roşu!

           

Cristiana Sabău

A absolvit Universitatea "Babeş-Bolyai" Cluj-Napoca, Facultatea de Litere, secţia română-franceză. În 1996 a debutat în mass-media. A colaborat de-a lungul timpului cu mai multe instituţii de presă printre care Ziua, România Liberă, Europa FM, Radio 21,Radio România, Mediafax, NewsIn, Realitatea TV. În 2011, anul în care a fondat publicaţia Timp Online, a primit distincţia "Jurnalistul bunei guvernări", decernat de Asociaţia pentru o Românie Curată pentru investigaţia care a dus la demisia unui ministru din Guvernul României.
Cristiana Sabău

Google Ads-sub articol

Comentarii

  1. dan

    eu am fost aseara. am fost pentru ca merita sa misti impotriva lui basescu. dar daca vine omu lu’ nastase, ponta, hrebenciuc, iliescu, etc. eu nu mai ies. pe base vreau sa-l dam jos dar pe astia nu-i vreau sus.

    (0)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

  • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
  • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
  • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
  • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
  • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.