O structură „comunistoidă”, cu sute de angajaţi va apărea şi în Bistriţa-Năsăud

Holistic

O structură „comunistoidă”, cu „sute de angajaţi care nu vor face nimic” va apărea şi în Bistriţa-Năsăud, a atras atenţia deputatul PNL Adrian Oros, vicepreşedintele Comisiei pentru agricultură din Camera Deputaţilor. Potrivit acestuia, de profesie medic veterinar şi cadru didactric la USAMF din Cluj, reforma administrativă promisă de ministrul Agriculturii Petre Daea va avea consecinţe grave.

„Ultima bombă: refacerea acelor structuri comunistoide, vetuste şi fără niciun rost, Direcţiile Generale pentru Agricultură. Toată activitatea din agricultură este făcută de către mediul privat. Să refaci astăzi o instituţie publică care şi-a pierduit demult obiectul muncii doar ca să-i dirijeze pe cei care lucrează în privat mi se pare total anacronic atâta timp cât există structuri care îşi au rostul: APIA, AFIR, DSVSA, Direcţiile Fitosanitare. Toate acestea au structuri corespondente la Bruxelles. Şi acum vor să umfle aceste Direcţii Generale pentru Agricultură şi nu să dea drumul la acele Camere Agricole care există în toată Europa şi care reprezintă interesele legitime ale celor care lucrează în agricultură. Neputând controla aceste Camere Agricole au zis să le blocheze şi să refacă structurile acestor Direcţii Generale pentru Agricultură. Proiectul e depus, e în proces legislativ şi, cu siguranţă, va trece cu votul majorităţii PSD-ALDE-UDMR. Ne vom trezi cu nişte structuri cu sute de oameni care nu vor face nimic, doar nişte statistici pentru ceea ce a muncit mediul privat din agricultură”, a spus Adrian Oros.

Deputatul a adăugat că un alt aspect al „reformei administrative” a ministrului Daea este acela că Ministerul Agriculturii are acum şase secretari de stat faţă de trei câţi erau în guvernul anterior şi care „se calcă pe picioare” neavând ce se facă. Unul dintre ei este chiar bistriţeanul Sorin Roşu Mareş de la ALDE care şi-a păstrat mandatul în ciuda deselor schimbări ale componenţei Guvernului.

Într-o conferinţă de presă de la sfârşitul anului trecut, şeful Direcţiei Agricole Bistriţa, Ioan Nuţu Tabără a spus: „La ceea ce suntem acum, vor mai veni câteva instituţii, Oficiul Fitosanitar care a mai funcţionat la noi, cei de la Oficiul Judeţean pentru Zootehnie, fostul UARZ, cei de la Calitatea Seminţelor, Agenţia Domeniilor Statului şi va fi o Direcţie Generală. Am înţeles că a mai fost această structură. Nu ştiu detalii, dar va fi o structură mai mare cu un director general, doi directori adjuncţi şi probabil ceva şefi de servicii şi, oricum, personalul care se va prelua de la aceste instituţii nu va fi disponibilizat. Se va prelua cu active, cu pasive, cu personal. Ne vom regăsi într-o structură mai mare, cu toate cele subordonate alături de APIA, DSVSA şi OJFIR. Într-un fel e bine, ca să poţi face politica agricolă a judeţului”.

Cristiana Sabău

Cristiana Sabău

A absolvit Universitatea "Babeş-Bolyai" Cluj-Napoca, Facultatea de Litere, secţia română-franceză. În 1996 a debutat în mass-media. A colaborat de-a lungul timpului cu mai multe instituţii de presă printre care Ziua, România Liberă, Europa FM, Radio 21,Radio România, Mediafax, NewsIn, Realitatea TV. În 2011, anul în care a fondat publicaţia Timp Online, a primit distincţia "Jurnalistul bunei guvernări", decernat de Asociaţia pentru o Românie Curată pentru investigaţia care a dus la demisia unui ministru din Guvernul României.
Cristiana Sabău

Google Ads

Comentarii

 1. Argatu

  Care politică agricolă bre ? Politica kkatului ?
  Care-i rolul statului în agricultură, înafară de a plăti subvenții din banii de la UE pentru a stimula ne-munca și a deveni importatori.
  Ministerul agriculturii ar trebui desființat din temelii , vorba unui mare înțelept din PSD (unul din cei mulți).
  Cu politică de doi bani n-ai nevoie de dușmani.

  (0)
 2. Ion

  Ionuț, iarăși te-au tăiat de la cină și vorbești sigur ?
  Cată-te băiatului până esti asigurat, că-i gratis.
  Și renunță la erezia cu gura de aur, că presupun că ști citi și ai auzit cine-a fost tizul.
  României nu-i trebuie numai 2-3 din ăștia (dar are, din păcate, mii) și s-a învins singură.
  Schimbă-te pe Napoleon, că ți se potrivește mai bine.
  Doamne mare-i grădina ta !

  (0)
 3. schnapi

  Sa adune cat mai multi ca tot nu vor face nimic.Sunt multi care habar nu au de agricultura pe acolo deja.Sa va dau un exemplu:
  – directia agricola trebuia sa coordoneze si sa realizeze la nivel de judet amenajamentele silvo-pastorale pentru UAT.Credeti ca au realizat macar unul?Nimic au tot umblat cu abureli cu firme private si cu alte smecherii desi era treaba lor nu a celor din privat.Noroc ca au schimbat guvernantii termenul de depunere pana in 2019 altfel era dezastru.Dar tot nu le vor face vor umbla iar cu abureli cu firme private in special domnul F.D deoarece sunt pasta nu cunosc procedura de realizare a acestor lucrari.

  (0)
 4. INSTITUTII UNDE SE MANCA GRATIS IN ZIUA DE SALAR

  INSTITUTII CARE TREBUIE RESTRUCTURATE PRIN CONCEDIERI IN CARE SA RAMANA PAZNICUL/DIRECTORUL SI FEMEIA DE SERVICI
  AGRICULTURA
  CFR
  DRUMURILE NATIONALE
  DRUMURILE JUDETENE
  ANIF-care e degeba
  OCOLUL SILVIC

  (0)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

 • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
 • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
 • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
 • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
 • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.