Strada Dumitrei Vechi, măturată doar la insistenţele cetăţenilor. Ce regulă săsească ar vrea oamenii

Holistic
Strada Dumitrei Vechi a fost măturată de praf şi nisip abia după ce un cetăţean care locuieşte în zonă a reclamat situaţia Primăriei Bistriţa. El a ameninţat municipalitatea că nu va mai plăti impozite câtă vreme strada pe care locuieşte nu e măturată niciodată. "Nu suntem emigranţi sau infractori", a spus el.

Un bărbat care se semnează Traian Moldovan a formulat în 17 aprilie a.c. următoarea sesizare pe care a postat-o pe site-ul domnuleprimar.ro: „Aş vrea să vă întreb dacă oamenii care locuiesc pe strada Dumitrei Vechi sunt scutiţi de impozite sau le plătesc în procent de 10%? Altfel nu îmi explic de ce pe această stradă nu se poate trimite măcar la strada Dumitrei Vechi 2două luni un măturător de străzi. Personal mi-am curăţat în faţa casei şi la vecinii alăturaţi, însă nu o să îmi pot permite să mătur toată strada. Măturând aşa aşa mă gândeam la ce naiba plătesc impozit? M-am hotărât ca atunci când o să văd şi strada asta băgată în seamă să mai trec pe la taxe şi impozite, până atunci nu am pentru ce, sincer. Am ajuns să strâng un metru cub de praf din faţă a trei case şi aş fi vrut să fiu abordat de Poliţia Locală la containerul de pe Colibitei… Ahhhhh ca să nu spun mai multe…”.

În data de 23 aprilie, el a revenit cu un mesaj de mulţumire. „Vreau să vă mulţumesc pentru că am avut ocazia să văd cum se mătură strada Drumul Dumitrei Vechi. Şi pentru că am făcut sesizare în acest sens, revin acum pentru a vă arată cam ce a fost pe stradă. Vreau să vă mai spun că în satele săseşti în fiecare sâmbătă, proprietarul mătura în faţa casei şi eu am procedat la fel, însă nu pot impune vecinilor să facă asta şi aşa degeaba îmi mătur eu că după prima maşină trecută în viteză situaţia să fie identică. Şi în altă ordine de idei dacă sunt străzi care sunt în programul de măturat, nu văd ce împiedică să fie inclusă şi Drumul Dumitrei Vechi, atâta timp cât şi aceşti locatari plătesc impozit, nu suntem emigranţi, nu suntem infractori sau mai bine spus suntem oameni cât toţi ceilalţi”, a scris el ataşând două fotografii din care reiese cât praf a fost pe strada respectivă pe care probabil că nu a curăţat-o nimeni din toamnă.

Sursa foto: domnuleprimar.ro

Cristiana Sabău

A absolvit Universitatea "Babeş-Bolyai" Cluj-Napoca, Facultatea de Litere, secţia română-franceză. În 1996 a debutat în mass-media. A colaborat de-a lungul timpului cu mai multe instituţii de presă printre care Ziua, România Liberă, Europa FM, Radio 21,Radio România, Mediafax, NewsIn, Realitatea TV. În 2011, anul în care a fondat publicaţia Timp Online, a primit distincţia "Jurnalistul bunei guvernări", decernat de Asociaţia pentru o Românie Curată pentru investigaţia care a dus la demisia unui ministru din Guvernul României.
Cristiana Sabău

Google Ads-sub articol

Comentarii

 1. I. Alexa

  Iniţiativa curajoasă a dlui Traian MOLDOVAN este de APRECIAT public, precum şi tradiţia saşilor (dar şi a românilor adevăraţi!) de a face curat în ograda şi în faţa casei la sfârşit de săptămână, la venirea primăverii sau în preajma marilor sărbători), în timpuri când NU existau Servicii de salubritate. A păstra curat sau a face curăţenie este un mod civilizat de a EXISTA sănătos, comportamente care aparţin în egală măsură cetăţeanului de rând dar şi serviciilor publice specializate. Nu-i aşa?!

  (0)
 2. Balan Marius- ecologist B-ta

  Felicitari pt. atitudine stimate bistritean TRAIAN MOLDOVAN. Ar fi bine ca toata strada sa puneti de o greva fiscala sa inteleaga administratia ca bataia de joc a contribuabilului are niste limite. Fara simt civic degeaba speram la mai bine.

  (0)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

 • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
 • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
 • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
 • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
 • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.