Ce spune Mitropolitul Andrei despre Cristian Pomohaci. ”Asta ar fi trebuit să facă”

Merigo

IPS Arhiepiscop și Mitropolit Andrei Andreicuț a vorbit despre fostul preot Cristian Pomohaci, originar din Rebrișoara, recent caterisit de Biserica Ortodoxă.

”Suntem împotriva sodomiei. Biserica strigă asta cât poate de tare. Noi am rămas cu acea dorință de a schimba articolul din Constituție care spune că „Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimțită între soți” cu formula mult mai potrivită: „Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimțită dintre un bărbat și o femeie”, pentru care au semnat peste trei milioane de români. Unii spun că din această cauză s-au căutat exemple de preoți care au căzut în păcat pentru ca apoi să spună: „Vedeți? Și voi aveți problemele voastre!”. Pomohaci nu a fost călugăr, a fost preot de mir. Doar călugării, care se retrag din această lume, fac jurământul sărăciei. Preoții trăiesc în lume. Când este vorba de un om obișnuit, îți vine greu să aplici o pedeapsă. Totuși, pentru fapta de care a fost acuzat el nu a adus nici o probă în ajutorul său și a fost caterisit. Dacă este adevărat ce se spune, lucrul acela, atunci rău a făcut. Se spune că era vorba despre un copil. Probabil că, dacă este așa, justiția își va spune cuvântul… Dar este o palmă pe obrazul Bisericii. Sodomia este un păcat de moarte”, a declarat Mitropolitul Clujului într-un interviu pentru evz.ro.

Ierarhul a afirmat că dacă preotul Cristian Pomohaci era preot în Mitropolia Clujului, Vadului și Feleacului, și el l-ar fi caterisit. ”Același lucru îl făceam: îl cateriseam. Pus în fața evidenței, ce mai poți să spui? Arhiepiscopul de Alba Iulia, PS Irineu, a trebuit să ia măsura. Ar fi trebuit să aibă puterea să facă pocăință. Dacă eram eu, aș fi mers în fața oamenilor și le-aș fi spus că am păcătuit, că îmi pare rău în fața lui Dumnezeu și că v-am smintit și pe voi…”.

Preotul Cristian Pomohaci, este cercetat de Parchetul instanţei supreme pentru că ar fi încercat să corupă sexual un adolescent de 17 ani, a fost caterisit, a decis definitiv Consistoriul Eparhial al Arhiepiscopiei Ortodoxe de Alba Iulia. Parohia sa era la Moșuni, în județul Mureș.

Jidvei

Google Ads

Comentarii

 1. Iustinian

  Du-te dracu nenorocitule , cu sodoma și gomora ta , omul ie bolnav și trebuie tratat ca atare , păcat de el ca ie talentat , părerea mea ie ca trebuie lăsat sa cânte mai departe ca are talent ortodox ca și ceilalți preoți ortodocși .

  (-7)
  • Cornel

   Învață să scrii corect și apoi dă-ți părerea cum e cu boala lui Homohaci. Până atunci să îți faci și tu un consult ca să vă puteți interna eventual împreună!

   (6)
 2. spovedania in BOR e doar de fatada?

  Pomohaci zicea ca duhovnicul lui e mitropolitul Andreicut.Oare ce-i spunea la spovedanie?Oare spovedania in BOR e doar de fatada ?Sa nu uitam ca tot Andreicut este cel care l-a numit in parohia Mosuni atunci cand era episcop de Alba si tot el l-a lasat sa slujeasca in continuare dupa ce a divortat.

  (3)
 3. MARIA

  IMI PARE RAU CA ASA UN MARE CANTARET TREBUIE SA INDURE ASA CEVA, NU CRED CA A FACUT CE SE SVONESTE. OMULULUI PE CHIP I SE REFLECTA BUNATATEA, IAR POMOHACI PARE A FI UN OM BUN LA SUFLET SI CU FRICA DE DUMNEZEU.

  (-1)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

 • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
 • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
 • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
 • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
 • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.