CJ: Sprijin financiar pentru biserici

Holistic

Consiliul Județean Bistrița-Năsăud repartizează în ședința din 30 mai, în baza bugetului aprobat luna trecută, sume pentru unităţile de cult aparţinând cultelor religioase recunoscute din România, prin unitățile centrale de cult, reprezentând sprijin financiar pentru anul 2019.

Suma totală alocată este de 1 milion de lei, după cum urmează:

Conform prevederilor legale și pe baza documentelor transmise de unitățile centrale de cult, ”sprijinul financiar se poate acorda pentru completarea fondurilor proprii ale unităţilor de cult destinate pentru întreţinerea şi funcţionarea unităţilor de cult, construirea, în condiţiile aprobării documentaţiilor tehnico-economice potrivit reglementărilor în vigoare, precum şi repararea lăcaşurilor de cult, conservarea şi întreţinerea bunurilor de patrimoniu aparţinâd cultelor religioase, desfăşurarea unor activităţi de asistenţă socială şi medicală ale unităţilor de cult, amenajarea şi întreţinerea muzeelor cultural-religioase, construirea, amenajarea şi repararea clădirilor având destinaţia de aşezăminte de asistenţă socială şi medicală ale unităţilor de cult, construirea şi repararea sediilor administrative ale eparhiilor sau ale centrelor de cult, construirea şi repararea sediilor unităţilor de învăţământ teologic, proprietate a cultelor recunoscute”.

Alocările se fac în urma solicitărilor depuse de unitățile centrale de cult pentru unitățile locale de cult din județul Bistrița-Năsăud, având în vedere prevederile Ordonanţei Guvernului nr. 82/2001 privind stabilirea unor forme de sprijin financiar pentru unităţile de cult aparţinând cultelor religioase recunoscute din România, republicată, a Hotărârii Guvernului României nr. 1470/2002 privind aprobarea Normelor metodologice pentru aplicarea prevederilor Ordonanţei Guvernului nr. 82/2001, a Anexei nr. 1 din Legea nr. 489/2006 privind libertatea religioasă şi regimul general al cultelor, cu modificările şi completările ulterioare.

Eugen Gheorghe

A absolvit Facultatea de Litere, Secția Română-Engleză, a Universității București. A debutat în presă în 1996 la publicația Steaua Sport Magazin. A lucrat, de-a lungul timpului, la ziarul ProSport, postul de radio Europa FM, agenția de presă Mediafax, dar și la clubul de fotbal Gloria Bistrița, unde a fost purtător de cuvânt. Din 2011 scrie la Timp Online.
Eugen Gheorghe

Google Ads-sub articol

Comentarii

 1. Zorro

  Asta e prioritatea!!! bani la Biserici – pentru canalizare apa, drumuri nu au cadrul legal de a cheltui banii…pentru biserici oricand, oriunde si din orice pozitie!!!
  Doar popii le iarta pacatele… si au nevoie har Domnului… si unii si altii!!!!
  Sti cum zicea Base aseara? Cand Dumnezeu vrea sa isi bata joc de tine… iti ia mintile!!!

  (9)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

 • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
 • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
 • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
 • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
 • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.