Spitalul Judeţean de Urgenţă Bistriţa a intrat în carantină din cauza gripei

Holistic

„Având în vedere numărul mare al cazurilor de gripă la nivel național, ca urmare a recomandărilor făcute de către Ministerul Sănătății și medicul epidemiolog al spitalului, au fost luate următoarele măsuri: reducerea programului de vizitare a pacienților în secțiile cu regim normal; interzicerea accesului în secțiile cu risc. Vă mulțumim pentru înțelegere”, a anunţat managerul Spitalului Județean de Urgență Bistrița, Gabriel Lazany, printr-o postare pe Facebook.

Potrivit ultimelor informaţii date publicităţii de Direcţia de Sănătate Publică, în ultima perioadă au fost diagnosticate 20 de cazuri de gripă, circa 350 de cazuri de pneumonie şi peste 3.500 de cazuri de infecţii respiratorii acute.

Iarna aceasta, două persoane care sufereau şi de alte boli au murit din cauza gripei. Medicii sfătuiesc populaţia să se vaccineze antigripal.

Cristiana Sabău

Cristiana Sabău

A absolvit Universitatea "Babeş-Bolyai" Cluj-Napoca, Facultatea de Litere, secţia română-franceză. În 1996 a debutat în mass-media. A colaborat de-a lungul timpului cu mai multe instituţii de presă printre care Ziua, România Liberă, Europa FM, Radio 21,Radio România, Mediafax, NewsIn, Realitatea TV. În 2011, anul în care a fondat publicaţia Timp Online, a primit distincţia "Jurnalistul bunei guvernări", decernat de Asociaţia pentru o Românie Curată pentru investigaţia care a dus la demisia unui ministru din Guvernul României.
Cristiana Sabău

Google Ads

Comentarii

 1. Ania

  Am aflat informarea de la anuta din feldru 🙂 care posteaza orice pe facebook, desi mi se pare caraghios dar no, fiecare ce si cum le stie.

  (0)
 2. Irina

  Bineinteles ca multitudinea de cazuri cu streptococ betahemolitic in gradinitele din Bistrita nu ingrijoreaza Directia de Sanatate Publica. Asteptam zeci de cazuri cu scarlatina si apoi probabil vor declara ca este epidemie.

  (0)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

 • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
 • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
 • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
 • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
 • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.