Ce îi solicită Ioan Turc șefului CJ Radu Moldovan: ”Ar fi o modalitate palidă de a-și cere scuze”

Merigo

”Ați observat că se realizează lucrări de tratament la carosabilul DN 17, un lucru foarte bun. Acest drum a fost realizat în perioada 2007-2008, în timpul guvernării liberale, un drum foarte bine făcut ca dovadă că a rezistat atât de bine în timp. În calitate de viceprimar al Bistriței, am solicitat Ministerului Transporturilor în 2007 ca DN 17 care traversează Bistrița în intravilan să fie prins în reabilitare. Ludovic Orban, care era atunci ministrul Transporturilor, a acceptat acest lucru, proiectul a fost modificat, suma a fost suplimentată cu 250 de miliarde de lei vechi și în acest fel principalele străzi și bulevarde din Bistrița, care arătau ca după războiul din Kosovo, au fost reabilitate capital. În timp, drumul a suferit deprecieri ca urmare a diferitelor intervenții fără a aduce carosabilul la starea inițială. În acest context, îi solicit domnului Radu Moldovan să intervină pe lângă Guvernul PSD-ALDE pentru ca tratamentul care se realizează la carosabil pe traseul DN 17 să fie realizat și în Bistrița, asigurându-i astfel o perioadă de viață mai mare”, a declarat într-o conferință de presă președintele PNL Bistrița-Năsăud, Ioan Turc.

El a adăugat: ”Cred că ar fi o modalitate destul de palidă de a-și cere scuze pentru vocabularul de maidan pe care l-a folosit cu privire la 90% dintre cetățenii Bistriței care nu au fost de acord cu realizarea unei variante ocolitoare prin Pădurea Codrișor. Nu că n-au fost de acord cu realizarea unei centuri, așa cum se spune nejustificat. Îi amintesc domnului Radu Moldovan că în septembrie 2013 PSD a organizat un referendum în care oamenii au fost întrebați dacă sunt de acord cu realizarea centurii prin Pădurea Codrișor. S-a dorit la acel referendum ca întrebarea să sune simplu, dacă oamenii sunt de acord cu realizarea variantei ocolitoare Bistrița Sud, însă consilierul municipal Sorin Hangan a solicitat ca în întrebare să fie precizat și traseul centurii. Bistrițenii s-au prezentat la vot într-o pondere de 13 și ceva la sută, iar scorul a fost foarte strâns între cei care au spus da și cei care au spus ba. În aceste consiții îi spun domnului Radu Moldovan că i-a jignit pe aproximativ 90% dintre bistrițenii cu drept de vot. În urma acelei consultări, deci referendumul nu a avut caracter decizional, primarul Crețu a spus că va continua diligențele pentru realizarea pe fonduri europene a centurii. N-au putut, au avut atâta timp la dispoziție să facă o centură, fie pe nord, fie pe sud, fie să reabiliteze centura pe care o avem și care cu bani puțini ar putea fi mult recalibrată pentru a face față nevoilor de trafic. Măcar atât, dar nu au putut”.

Ioan Turc a menționat că ”această sintagmă (n.r. – nenorociți) folosită la plural lasă loc de orice fel de interpretare, să fim serioși”.

Președintele CJ Radu Moldovan a spus la Conferința de alegeri a Organizației Municipale PSD că ”astăzi Bistrița este blocată din punctul de vedere al circulației din cauza unor nenorociți care au blocat prin diferite tertipuri realizarea unei centuri”. Detalii aici.

Eugen Gheorghe

Eugen Gheorghe

A absolvit Facultatea de Litere, Secția Română-Engleză, a Universității București. A debutat în presă în 1996 la publicația Steaua Sport Magazin. A lucrat, de-a lungul timpului, la ziarul ProSport, postul de radio Europa FM, agenția de presă Mediafax, dar și la clubul de fotbal Gloria Bistrița, unde a fost purtător de cuvânt. Din 2011 scrie la Timp Online.
Eugen Gheorghe

Google Ads

Comentarii

  • Mihai

   Dl Turc, de câte ori ați candidat la primărie ??? De doua ?? Oameni cred ca au ales… din păcate pt D-voastră Cretu deja de 3 ori… eu zic ca in viața trebuie sa sti și când sa renunți!! Ce va face sa credeți ca a treia e cu noroc???

   (-2)
  • Mister

   Turc s-a trezit să-l certe pe Radu Moldovan pentru limbajul sau fix cand si colegul său de partid înjură scandalos:))))))

   (1)
  • Ecologistul

   Domnule Turc, esti total pe langa subiect deaoarece cei ce nu sau prezentat la referendum nu sunt impotriva construirii Variantei Ocolitoare Sud, acestia au lasat pe ceilalti care au mers la vot sa decida asupra Variantei Ocolitoare. Poate nu ati aflat inca, dac nu ati aflat va spun eu acum ca construirea variantei ocolitoare sa decis deja la referendum.
   Turcule trebuie sa realizezi si tu ca cei care au fost impotriva construiri Variantei Ocolitoare Sud au fost primi care au venit la referendum, ei fiind cei mai interesati sa spuna NU, si sa dovedit ca numarul lor este foarte mic. Asta este mai gandestete si tu inainte sa vorbesti.
   Am totusi o nedumerire: Cum va venit idea sa candidati la primaria? Cum credeti ca veti castiga alegerile daca nu aveti minima decenta sa respectati vointa bistritenilor?

   (3)
  • De la un microbist

   Mingea este acum la Radu Moldovan numai de el depinde cum joacă. Poate marca decisiv ca şi Hagi prin construirea Variantei Ocolitoare Sud şi atunci va rămîne ‘Rege’ sau va rămîne doar la stadiu de vorbe similar la fotbal cu Bănel Nicoliță care alerga frumos dar degeaba. Pînă în momentul de față Radul Moldovan nu a produs niciun lucru nou de care să îşi poată lega numele, toate au fost modernizări sau reabilitări a unor lucruri vechi.

   Despre Turc nu am multe lucruri de spus , la felul cum joacă este doar copil de mingi.

   (6)
  • Un părinte

   Domnule Turc, Străzile de pe traseul fostei centuri nu se mai pot extinde.
   Acolo sunt acum cartiere rezidențiale de case. Pe străzile de pe fosta centură este nevoie să se constuiască trotuare, piste de biciclete și treceri de pietoni pe care copii noștri să meargă și să se întoarcă în siguranță de la școală.

   (6)
 1. Ovidiu Florean

  În urmă cu ceva timp îl făceam ” nenorocit ” pe domnul preşedinte Radu Moldovan , pe Facebook şi pe alte postări , pe bună dreptate . Eu folosesc de foarte mult timp acest termen când mă refer la guvernarea de stânga . Dânsul nu a înțeles sensul peiorativ al termenului , ba chiar i-a plăcut şi acuma îl lansează în spațiul public ca papagalul , urcându-şi opinia publică în cap . Unde dai şi unde crapă !

  (-5)
 2. Balan Marius - contribuabil

  Atentiune, atentiune ; cine mai da si cate un plus primeste o bere, da nu pe pietonal ci la crasma in gara ca acolo is faine povestile.NO !

  (-7)
  • Zorro

   Ești frustrat ca Primești doar minusuri??? Pai dacă doar de minus comentezi… și pana la urma PSD-Ist-o comunist ești si tu…. vrei sa câștigi voturi cu bere!!!
   Lasă da-i lui Răducu berea… eu mi-o cumpăr din bani mei cinstiti!!!

   (3)
 3. Votantul

  Cum ie turcu aşa şi pistolul. Mă Turcu-le tu nu ai nici măcar un minim de LOGICĂ, FAPTUL CĂ NUMAI O PARTE DIN LOCUITORII BISTRIȚEI AU FOST LA REFERENDUM înseamnă că ceilalți care nu sau prezentat sunt înpotriva Variantei Ocolitoare Sud. Nu este de mirare că pierdeți toate alegerile. ÎN ORICE DEMOCRAȚIE MAJORITATEA DECIDE CEI CE NU PARTICIPĂ NU SUNT INTERESEȚI DE PROBLEMĂ. BISTRIȚENI AU DECIS DEJA PE UNDE VOR SĂ TREACĂ VARIANTA OCOLITOARE!

  (0)
  • Zorro

   Bistrițenii.. vai…vai… au decis activiștii și romii!!! Oamenii normali sunt scârbiți!!!! De voi toți!!!!

   (-8)
  • Votantul

   Pentru Zorro, Asta este democrația cine votează decide. Dacă mari ‘intelectuali’ din PNL , ABC, Bălan, Săcărea după ce au dus o campanie furibundă să convingă oameni să voteze înpotrivă la referendum, le-au tras țeapă alegătorilor şi nici măcar nu au mers la vot, este numai şi numai problema lor, decizia privind varianta acolitoare sa luat în lipsa lor. Aceasta este democrația ce vrea să facă Turc fără să țină seama ce vor oamenii se numeste dictatură.

   (2)
  • Zorro

   Eu nu-l susțin pe Turc!!! Dar nu poți sa spui ca reprezentativi sunt 16% dintre bistrițeni!!! Doar ca au fost la vot!
   Restul??? 84%?? De ce nu se întreabă nimeni ce vor… cu siguranța nu vor centura ocolitoare!!! Da’ e mai ușor și mai ieftin sa demobilizezi SI sa te axezi pe câțiva oameni, decât sa încerci sa fii corect și sa te adresezi și sa-i mobilizezi pe toți!!!
   Ar trebui modificata Legea cu prag minim de participare la alegeri de 45%, altfel respectivul proiect sa fie blocat!!! In acest fel, sa vezi cum așa-zișii aleși care ne conduc… or sa știe sa prețuiască cetățeanul!!! Altfel ne sfidează cu votul a 11%!!!

   (-7)
  • Votantul

   Măi Zorro cum poți să zici că cei ce nu sau prezentat la referendum sunt înpotriva construiri Variantei Ocolitoare, aici tu încalci grav orice logică. Singura concluzie logică este că cei ce nu sau prezentat la vot nu sunt destul de interesați de această problemă şi au lăsat în seama celorlați decizia. Asta este democrația vrem nu vrem cei ce se prezintă la vot decid. Iar referendunul este cea mai pură formă de democrație.

   (5)
 4. eu

  Străzile de pe fosta centură nu se mai pot estinde fiindcă acolo nu mai este spațiu pentru aşa ceva. Turc acum văd că tu ți neapărat să pierzi şi alegerile viitoare. La alegerile trecute numai doi candidați au avut nesăbuița să propună extinderea străzilor de pe fosta centure şi anume Liviu Rus şi Petrică Sigartău care au fost votați doar de familile lor. Dacă ai ceva între urechi atunci bagă la cap.

  (3)
 5. Balan Marius - contribuabil

  Bistritene; frustrat la ce ? Ca nu sunt in locul lor ? Te las pe tine daca ai ceva idei bune de transpus in favoarea noastra. Sunt super de liber si chiar nu am nici un fel de angajament si competitie de organizat fata de nimeni. Pe banii si timpul meu , si conform dreptului de a avea opinii pur si simplu le fac cunostinta celor care imi consuma banii , cu lehamitea si mistocareala mea. Doar atata mai merita asa zisa administratie romaneasca.

  (-6)
 6. luca

  Ideea e ca la ce trafic infernal s-a ajuns in acest oras cochet si frumos….ar trebui autoritatile sa faca ce considera ele mai bun pentru a salva situatia in care ne aflam. Avem incredere ca cei ce ne reprezinta vor lua cele mai bune decizii in folosul nostru, al cetatenilor.

  (1)
 7. Balan Marius - contribuabil

  Bine IUCA. Sa ai incredere ca estia se pricep de minune la tocat bani, si tu si altii plini de incredere va veti catara pe pasarele de fier suspendate pt. ca b-dul Independentei sa fie unul de viteza pt. masini. Edilii uita numai si nesocotesc ca tocmai pe acolo se vor intampla accidente teribile. Mai discutam !

  (-5)
 8. Balan Marius - contribuabil

  Aaaaasa ! Sa nu uitam si sa mai spunem una. Oare cine si de ce a creat acest haos in trafic cu masinile. ? Oare nu guvernarea Psd +Alde vor avea pe constiinta deprecierea MEDIULUI si vietile si suferintele a mii si mii de romani ? De ce s-a scos taxa de mediu si s-a lasat frau liber la a se aduce toate harburile pe patru roti in Romania ? Asta nu este o politica de oameni constienti ! Iata dramele pe care le vedem in fiecare seara la TV -uri. Toti netotii si nenorocitii acestei tari conduc. Numai ca de fapt nu conduc, ci se urca la volan numai ca sa nu umble pe jos.Nu trebuie sa fie razboaie in Romania. Ne omoram singuri, inconstienti pe soselele patriei. Va place ?

  (-5)
 9. Rocco

  Domnule Turc va rog sa va păstrați comentariile… Președintele Consiliului Județean Emil Radu Moldovan știe ce are de făcut și a demonstrat asta destul de bine în ultimii ani! Nu va lăudați cu ce ați făcut în timpul guvernării voastre!!Din pacate nu s a observat nimic…

  (-1)
 10. Matunga

  Apropo de centura,va place in fiecare zi ORE INTREGI cum se blocheaza traficul din cauza ca autocarele care transporta muncitorii la o fabrica mare de pe str. Tarpiului traverseaza fix 25 de metri pe o sosea oricum sufocata de alte mii si mii de masini SI NIMENI NU IA VREO MASURA?”NEA CAISA SEFU SEFILOR” macar o data daca ai astepta aiurea 25 de minute in toiul zilei ca sa parcurgi 25 de metri poate te-ai gandi sa impui totusi rute alternative,unora,nu tuturor,daca tot nu mai se face alta centura.Pe centura Bucuresti se circula mai bine,muuuuult mai bine,deci totusi suntem tari,mai tari cu Bucurestiul …..tare bahh….tare …cat despre DN 17 mai usor cu laudele,daca mergeti pe a Somesului Vale sa aveti la dvs urmatoarele: ROVIGNETA NEAPARAT,telescoape,arcuri,bucse,tirantzi,pivotzi,rotule,o caseta de directie de nevoie,planetare,puntzi fata spate,anvelope,nervi tari si….tolerantza!!!gropi gigant,terasament aproape inexistent,drum fara marcaje,covor de ciment de pe vremea lui Ceasca si lista poate continua la nesfarsit.Sau din Nasaud in sus nu mai e judetul Bistrita?Rusine

  (-5)
  • Ecologistul

   Nu vad niciun inpediment in a se construi o noua Varianta Ocolitoare la Bistrita deoarece acum PSD nu mai are nici-o piedica fiindca are o majoritate absoluta la toate nivelurile.
   Poate, numai daca PSD-isti vor sa piarda urmatoarele alegeri de la nivelul judetului si de la nivelul orasului ?!! Sau poate numai gura este de ei si in realitate nu sunt in stare de nimic.

   (5)
 11. Cititor

  Apropo de bere.Cei mai multi politicieni se cearta de ochii lumii in presa si se impaca la o bere.Coruptie si dezinteres pentru tara sa fie.

  (0)
 12. O analiză

  Radu Moldovan va fi cel mai afectat dacă nu se va construi Varianta Ocolitoare Sud fiindcă oameni o să îl considere un incapabil şi o să înceapă să nu-l mai voteze. Odată ce a plecat pe panta descendentă în alegeri scaunul lui în partid va începe să scîrție rău şi vor fi mulți care se vor lupta să îi ia locul.

  Crețu a spus că nu mai doreşte să candideze pentru alt mandat se va retrage cu blazonul mult şifonat dar bănuesc că va putea trăi în continuare cu asta.

  Turc nu a contat niciodată în matematica alegerilor pentru primar Bistrița, oricum dacă vrea să aibă ceva şanse măcar teoretice se va suci în favoarea construiri Variantei Ocolitoare Sud, pentu a putea atrage voturile celor din Bistrița, este un lucru fregvent în PNL să se schimbe la 180 de grade.

  (4)
 13. DRDP Cluj

  ”DN 17 care traverseaza Bistrita in intravilan”, respectiv sectorul de drum cuprins intre km 59+292 – 64+500, se afla in administrarea Consiliului Local al Municipiului Bistrița, conform Protocol de predare-primire nr. 7919/31.01.2012.

  (3)
 14. Matunga

  Domnule de la DRDP Cluj,despre DN17D NASAUD-RODNA cam pe cand preconizati ca va fi „reabilitat” (poate construit din temelii,altfel nu e nicio reabilitare)???platesc anual rovigneta pentru mai multe masini pe care le am in propietate,folosesc acel sector de drum extrem de frecvent si nu trec 2-3 luni fara interventii serioase la sistemul de rulare al masinilor.Va rog faceti ceva!!!

  (0)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

 • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
 • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
 • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
 • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
 • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.