Societatea de protecție și pază LDP Security își schimbă numele

Holistic

Consiliul Județean Bistrița-Năsăud aprobă în ședința 25 iulie un proiect prin care se acordă mandat special reprezentanților instituției la LDP Security SRL pentru schimbarea denumirii societății.

Astfel, LDP Security SRL, societate condusă de Ioan Viorel Ința, va deveni Protecție și Pază Bistrița-Năsăud SRL.

”Luând în considerare că denumirea LDP Security este un acronim provenit din numele SC Lucrări Drumuri și Poduri, cea care a înființat societatea de protecție și pază și care acum nu mai deține niciun control asupra LDP Security, se propune schimbarea denumirii societății”, se arată în proiect.

Luna trecută CJ, care este acționar unic la LDP Security, a aprobat bugetul societății pe 2018: venituri de 6.061.000 lei și cheltuieli de 5.941.000 lei. Cheltuielile pentru investiții estimate în anul 2018 sunt de 293.000 lei. Sursele de finanţare a investiţiilor sunt: surse proprii – 50.000 lei ṣi alte surse (excedent an anterior) –  243.000 lei. Investiţiile propuse a se realiza constau în achiziţionarea a două autoturisme de patrulare şi înfiinţarea unui dispecerat. În acest an vor fi angajați agenți noi.

Fundamentarea fondului de salarii pe anul 2018 are la bază un calcul realizat în funcţie de numărul salariaţilor (203 angajaţi) ṣi grila de salarizare aplicabilă prin care este stabilit salariul de bază pentru fiecare categorie de personal. De asemenea, s-a ţinut cont și de creṣterea numărului de salariaţi ca urmare a încheierii de noi contracte și de evoluția salariului minim pe economie. În ceea ce priveṣte structura personalului, s-a avut în vedere un număr de 193 de agenţi de pază, la care se adaugă personalul TESA cu un număr de 10 persoane, dintre care 4 persoane cu normă parţială de lucru.

Cheltuielile cu personalul se preconizează a înregistra o creştere de 8,5% faţă de nivelul realizat în anul 2017. În estimarea cheltuielilor cu personalul au fost cuprinse: cheltuieli cu salariile de bază de 4.534.000 lei; cheltuieli cu sporuri, prime ṣi alte bonificaţii de 804.000 lei (angajaţii Societăţii LDP Security SRL beneficiază de diferite sporuri (spor de noapte, spor de weekend, spor de port-armă), cheltuieli sociale de 70.000 lei (angajaţii societăţii primesc tichete cadou de sărbători sau în alte ocazii potrivit legii).

Eugen Gheorghe

A absolvit Facultatea de Litere, Secția Română-Engleză, a Universității București. A debutat în presă în 1996 la publicația Steaua Sport Magazin. A lucrat, de-a lungul timpului, la ziarul ProSport, postul de radio Europa FM, agenția de presă Mediafax, dar și la clubul de fotbal Gloria Bistrița, unde a fost purtător de cuvânt. Din 2011 scrie la Timp Online.
Eugen Gheorghe

Google Ads

Comentarii

 1. Secury strul

  Inființarea de către o instituție publică cum este CJ BN a unei societăți comerciale în scopul prestării de servicii pentru terți ( deci dinafara structurilor subordonate CJ) și având ca scop obținerea de profit (aspect de esența unei SRL), încalcă fundamental principiile legii , care consacră pentru instituții publice principiul ”specialității capacității de folosință”.
  ”Persoanele juridice fără scop lucrativ – (ex. CJ, n.n.) pot avea doar acele drepturi și obligații care sunt necesare pentru realizarea scopului stabilit prin lege, actul de constituire sau statut”.
  Atenție: dispoziția legală citată , art. 206 alin. 2 cod civil , vizează CJ, iar nu SRL…
  Poate se va găsi cineva să ceară dizolvarea- anularea ca nelegală a LDP security, cu actualul obiect de activitate etc.
  Fiscul ce păzește , întrucât sunt încălcate prevederi legale , iar el este reprezentantul statului ?
  Nu cumva o astfel de activitate aduce atingere liberei concurențe, distorsionând piața ? ce face Consiliul Concurenței ?

  (0)
  • Nea Ion

   Prietene sunt sigur ca reprezinti una din firmele de paza a fostilor securisti care angajeza cu 2 ore pe zi ,cu salariul minim pe economie si mai mult nici acela nu-l platiti.Oamenii pleaca acolo unde sunt respectati si platiti corespunzator.Din cauza politrucilor si a fostilor securisti am ramas fara forta de munca in Romania.
   PAREREA MEA!

   (0)
 2. Sile

  Traim cum traim pentru ca sunt prea multi nea Ion (si atat) pentru care legea e facultativa.
  Cinste lor,cinste lor, cinste securistilor care s-au adaptat la economia de piata si nu stau cu mana intinsa la putere.
  Dar voi, guvernantior ce faceti pentru a combate fenomenul sugerat de nenea ionica cu capu destupat ?

  (0)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

 • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
 • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
 • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
 • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
 • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.