Social-democraţii bistriţeni, la mitingul pentru „apărarea democraţiei şi statului de drept”

Holistic

(FOTO-VIDEO) Aproximativ 150.000 de persoane au participat la mitingul PSD „împotriva abuzurilor” organizat în Piaţa Victoriei din Capitală, care desfășoară sub sloganul ”Vrem prosperitate, nu Securitate!”. Filialele partidului au primit instrucţiuni ca participanţii – care sunt aduşi din toată ţara – să vină îmbrăcaţi în bluze albe sau în costume populare, cu steguleţe tricolore și lanterne mici sau telefoane mobile cu lanternă.

”Am fost întrebat de ce am ales culoarea alb pentru protestul nostru. Pentru că albul simbolizează curăţenia, oameni buni, şi noi asta facem, curăţăm ţara de mizeria împrăştiată de aceşti şobolani. Mi-a zis cineva că parcă am fi Brigăzile Albe. E bine şi aşa, sutem şi Brigăzile Albe dacă este cazul, pentru că este o luptă intensă. Noi luptăm pentru dreptate şi democraţie. Ei luptă pentru poziţii şi supravieţuire. Noi luptăm pentru drepturile şi libertăţile omului. Ei luptă pentru a-şi ascunde nelegiuirile, furturile şi abuzurile”, a spus președintele PSD Liviu Dragnea la miting.

Social-democraţii bistriţeni s-au conformat, mai puţin preşedintele organizaţiei judeţene, Radu Moldovan, care a fost îmbrăcat în negru.

 

Alături de Radu Moldovan, coloana social-democraţilor bistriţeni a fost deschisă de primarul din Lechinţa, Romeo Florian, secretarul general al partidului, de deputatul Daniel Suciu, lider de grup PSD în Camera Deputaţilor, ministrul Apelor şi Pădurilor, Ioan Deneş, şeful TSD, Bogdan Ivan, dar şi de primarul din Monor, Ioan Cira.

”Am arătat încă o dată că suntem și rămânem uniți în ceea ce credem! PSD este o forță, PSD este pentru oameni, PSD este alături de oameni! Democrația este libertate de exprimare și acceptarea opiniilor tuturor membrilor comunității, precum și respectarea rezultatului unui vot democratic și corect! Azi, alături de prietenii și colegii mei din PSD, am exprimat dorința noastră de a stopa abuzurile, de a trăi intr-o lume în care dreptatea este respectată iar valorile democrației se află în siguranță ”, a scris pe Facebook viceprimarul Bistriței Cristian Niculae.

”Esența democrației stă în vot și în dreptul oamenilor de a-și exprima opiniile. Sute de mii de români au militat pentru respectarea votului democratic și pentru o justiție corectă. Ai încălcat legea, trebuie să plătești! Indiferent cine ești și cum te cheamă! Dar de aici și până la a implica justiția în jocurile politice e prea mult și e inadmisibil! Sunt convins că cea mai mare parte dintre magistrați sunt oameni onești care nu merită să fie în aceeași categorie cu cei puțini care au uitat respectul pentru lege. Eu și prietenii mei tineri credem într-o Românie în care legea e egală pentru toată lumea și votul e respectat! Într-o țară de acest gen vrem să ne construim viitorul!”, a postat Bogdan Ivan pe Facebook.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, nu a venit însoţit de ceilalţi lideri ai coaliţiei, făcându-şi apariţia ultimul. Oamenii prezenţi la miting poartă cămăşi şi tricouri albe şi au pancarte pe care sunt afişate mesaje precum „Vrem securitate socială, nu securişti în societate” sau „Run, Coduţa, Run”. De asemenea, manifestanţii au steagurile României şi Uniunii Europene şi pancarte cu numele judeţelor din care provin, scandând împotriva preşedintelui Klaus Iohannis şi a procurorului-şef al DNA.

Liderii PSD, alături de preşedintele ALDE, au venit la miting din sediul Guvernului şi au făcut o baie de mulţime pe ritmuri de muzică hip-hop, în timp ce oamenii strigau judeţele din care provin. Viorica Dăncilă a condus grupul oficialilor care s-au deplasat spre scenă printre oameni. Cu puţin timp înainte să ajungă la scenă, din boxe s-a auzit imnul Uniunii Europene. Liderul PSD, Liviu Dragnea, a ajuns ultimul, în jurul orei 20.15. El şi-a făcut intrarea în Piaţa Victoriei pe Oda Bucuriei, venind împreună cu Marian Neacşu şi oprindu-se printre oameni, cu care a dat mâna. Pe ecranele din piaţă au fost prezentate cazuri de „victime ale sistemului”, printre care Călin Popescu Tăriceanu, Olguta Vasilescu, Vlad Cosma şi Toni Greblă. Totodată, a fost pus în boxe şi mesajul preşedintelui Klaus Iohannis în care îi cerea demisia premierului Viorica Dăncilă.

Mitingul a avut ca temă ”apărarea democraţiei şi a statului de drept”.

 

”Vocea poporului trebuie auzită în afară propagandei securiste, care vrea să ne facă să credem că suntem puţini. V-aţi asumat cu demnitate dreptul la libertăţi şi democraţie, iar pentru asta meritaţi aplauzele tuturor. Îi salut, de asemenea, dar de data asta cu milă, pe toţi trimişii în piaţă ai statului paralel. Civili sau nu, la ordin sau din curiozitate, va rog să îi salutaţi, suntem mulţi astăzi, mai mulţi decât se aşteptau cei care credeau, care ne insultau, dar ce să nu uite niciodata statul paralel este că noi suntem foarte mulţi, suntem voinţa populară exprimată de lege şi Constituţie. Statul paralel este un sistem care foloseşte instituţiile statului într-un mod nelegitim şi paralel cu drepturile şi libertăţile. Au trecut trei ani şi jumătate de când regimul Băsescu a plecat, dar instrumentele lui au rămas, dragii mei. Care sunt instrumentele? Procurorii corupţi au rămas, i-aţi văzut la televizor fabricând dosare, falsificând probe. Şefa DNA, aţi auzit-o cerând procurorilor capete mari, cerând să facă dosar premierului, a anchetat Guvernul doar pentru că guvernează. Aţi văzut umilind zeci de oameni care au fost apoi achitaţi. Generalii au rămas, ei vorbesc astăzi prin gura opoziţiei. Ei acţionează prin reţeaua lor de probagandă securistă, prin ONG-uri finanţate ilegal. Magistraţii sub acoperire au rămas. Pe ei nu-i vedeţi, dar vă doresc din toată inima să nu ajungeţi să-i cunoaşteţi. A mai rămas obiceiul de a folosi serviciile secrete şi justiţia în scopuri politice, adică să-i pună preşedintelui la picioare capetele adversarilor politici”, le-a spus liviu Dragnea oamenilor adunaţi în Piaţa Victoriei.

 

Liviu Dragnea a afirmat că statul paralel este „o frăţie josnică, periculoasă, care vrea să scoată democraţia din joc” şi că beneficiarii acestuia sunt politicienii care pierd alegerile la urne, în acest context liderul PSD spunând că preşedintele Klaus Iohannis şi liderul liberal Ludovic Orban nu sunt de invidiat: „E o frăţie josnică, periculoasă, un contract care de fapt vrea să scoată democraţia din joc.

Acesta este portretul statului paralel”: ”Această boală ne-a adus mai rău ca pe vremea vechii securităţi şi astea nu sunt vorbe propagandistice, astea sunt realităţi de zi cu zi cu care ne confruntăm fiecare dintre noi. Stalinişti şi securişti vor să ne transforme într-un popor de denunţători, să ne denunţăm, să ne acuzăm, să ne învinuim între noi pentru lucruri pe care nu le-am făcut. Când într-o ţară delaţiunea ajunge să ţină loc de probe, iar denunţul ajunge să fie prefaţa unei condamnări, atunci întreaga societate devine prizoniera terorii. Toţi am fost sau suntem sau am putea fi sau aţi putea fi la un moment dat atinşi de mâna lungă a acestui stat paralel, a acestor securişti. Sunt şase milioane de oameni care au fost interceptaţi, urmăriţi, filaţi, monitorizaţi, înregistraţi şi supravegheaţi de statul paralel. Este mai mult decât ne-am fi putut închipui vreodată. Este posibil să fii chiar tu printre cei şase milioane de români cărora le-au fost călcate în picioare drepturile şi libertăţile. Este inacceptabil, este intolerabil şi nici măcar nu contează dacă eşti vinovat sau nu. Trebuie doar să fii ascultat, pentru că nu trebuie să fii suspect sau inculpat pentru a fi monitorizat sau interceptat. Important este ca statul paralel să ştie ce vorbeşti, ce gândeşti, ce simţi și ce-ţi doreşti. Pentru că cu cât ştie mai mult cu atât devine mai puternic şi mai represiv, iar noi toţi devenim mai vulnerabili şi mai expuşi abuzurilor de orice fel. Absolut tot ceea ce spui vor folosi într-o zi împotriva ta sau a altcuiva. De asta înregistrează tot şi vă rog să nu vă faceţi iluzii că sunteţi în afara mizei, că nu contaţi. Fiecare contează pentru ei. Toţi putem deveni ţinte la un moment dat”.

 

Mitingul s-a încheiat după mai bine de două ore, iar la finalul discursului lui Liviu Dragnea manifestanţii au cântat împreună imnul, cu lanternele aprinse. Pe Oda Bucuriei, reprezentanţii PSD le-au făcut cu mâna de pe scenă celor din piață.

 

Sursa foto: Facebook 

Cristiana Sabău

Cristiana Sabău

A absolvit Universitatea "Babeş-Bolyai" Cluj-Napoca, Facultatea de Litere, secţia română-franceză. În 1996 a debutat în mass-media. A colaborat de-a lungul timpului cu mai multe instituţii de presă printre care Ziua, România Liberă, Europa FM, Radio 21,Radio România, Mediafax, NewsIn, Realitatea TV. În 2011, anul în care a fondat publicaţia Timp Online, a primit distincţia "Jurnalistul bunei guvernări", decernat de Asociaţia pentru o Românie Curată pentru investigaţia care a dus la demisia unui ministru din Guvernul României.
Cristiana Sabău

Google Ads

Comentarii

 1. Rareș

  Ăștia sunt chiar penibili. Fac miting împotriva ideilor care chiar ei le susțin, ca să dea bine la oameni și din păcate reușesc.

  (0)
  • Radu

   Cum sa mergi la un miting pe banii unui partid?
   Oameni, unde va e demnitatea?

   (0)
  • Statul paralel ?

   Dragnea e disperat !
   Nu-l mai cheama statul paralel la partide de tenis . I se apropie sfarsitul .
   Avere de milioane de euro , milioane de motive .

   (0)
 2. Bistritean

  Care stat de drept? Hai sa zicem ca Dragnea nu este penal, dar Iliescu? Deci este un miting pentru a inchide dinozaurii FSN? Si este doar un mic exemplu. Nu mai inteleg nimic. Rog explicatii. Ei militeaza pentru ce? Dupa acest miting o sa aflam si noi unde sunt padurile Romaniei, cum s-au facut marile privatizari pe șustache, cu acordul cui se exploateaza gazele, petrolul si minereul din Romania, pe ce s-au dus banii imprumutati de la FMI si BM, etc.? Poate aflam ce vor sa mai privatizeze cei ce ne conduc. Apropo cine este presedintele Romaniei, dar cine conduce Camera Deputatilor, dar Senatul, cine are majoritate in Parlament, dar Guvernul? Este monarhie si regele decide tot? Sau este legea martiala instaurata?

  (0)
 3. Cantarea romaniei in varianta psd-ista

  Marsul burtosilor la Cantarea Romaniei.. excursie la bucuresti pe banii partidului… tot tovarasi ati ramas

  (0)
 4. Din sufragerie, LA PUȘCĂRIE !

  Aviz pârțarilor statului paralel ! Cu cât jigniți mai urât, cu atât o să vă ardem mai tare la alegeri !

  (0)
 5. Rabinul

  Ma da’ ce va mai sta Codruta in gât! Nu-mi vine sa cred ca la varsta pe care o am traiesc sa vad ceea ce văd acum! Si totusi am o intrebare pentru toti PSD-istii: unde sunt aia un milion de oameni?

  (0)
 6. Mircea

  La cat s-au scremut toata saptamana, cati bani si organizare au bagat, si cat au urlat ca aduc sute de mii.. milionul.. Nu mai e nici PSDul ce-a fost..
  .
  O excursie plictisitoate pt bujetari pe banii partidului.. (Pardon, banii statului, ca se descurca ei cu decontarile, doar au la pix toate institutiile din Romania)
  .
  A iesit in final o poza cu oameni plictisiti, plecand grabiti spre autocar sa-si insface punga cu sandvichul si bauturica de la tatuc.
  .
  Nici nu vreau sa ma gandesc cati oameni aduna PSD daca nu le plateste transpot, papa si bauturica :))
  .
  Oare cati din sutele de mii de anul trecut, februarie, au primit papa bauturica, transport si mangaieri pe crestet, ca sa iasa in gerul iernii la protest? Si cati au fost adusi cu arcanul din toate fundaturile tarii?

  (0)
 7. cc

  Tipul de la stânga lui Radu Moldovan e haios.
  Poartă un tricou cu New Order.
  Nici că nu se putea mai inspirat.
  Al doilea album a celor de la New Order se intitulează
  *Power, corruption &Lies*
  Ceea ce mitingul PSD a fost la bază.
  Plus culmea culmilor.
  Grafica discului.
  Suprizăă …cu …trandafirii PSD
  După autorul coverului, florile reprezentau sugestiv modul cum Puterea, Corupția și Minciunile se infiltrează în viața cotidiană.
  Sunt seducătoare.

  (0)
 8. Ovidiu Florean

  PSD-u isi bate joc de oameni degeaba plimbandu-i prin Bucuresti in interesul personal al lui Liviu Dragnea . Omul vrea sa puna presiune pe justitie pentru sentinta care urmeaza sa fie pronuntata in 21 , pe Iohannis ca sa o revoce pe Kovesi si pe opozitie ca sa nu treaca motiunea de cenzura si sa nu aiba tradatori in partid . Dragnea se amageste , nimic din toate astea nu conteaza , ba dimpotriva actiunea asta se va intoarce impotriva lui . Luatul cu japca al oamenilor ( in bataie de joc ), sau pe maruntis , cheltuirea a catorva milioane de euro din resursele partidului , zapacirea circulatiei in tara si in Bucuresti si megalomania lui , au provocat revolta in randul electoratului , chiar si al celui de stanga .

  (0)
  • margelatu

   lasa ca miscarea a fost buna, ca se va intoarce impotriva lor la vot 😀

   (0)
 9. I. Alexa

  Evenimentul sportiv de la Paris – Roland Garros, 9 iun. 2018, în care tenismena Simona HALEP a câștigat trofeul, a ECLIPSAT pe cel politic al PSD, Mitingul „Cămășilor albe” din București – Piața Victoriei. Felicitări Simona! … Care dintre aceste doua evenimente, legate de Romania și contactul ei cu UE, vor ramâne prin urmări în memoria colectivă a contemporanilor?

  (0)
 10. Marionete

  Au mers sa se faca pionierii lui dragnea la bucuresti. Asa ne duceau pe vremea comunistilor cand ne faceau pionieri. Camasi albe si cravata rosie exact ca comunistii…. penibili oameni

  (0)
 11. margelatu

  Primarii au luat oamenii din subordine si asistatii social cu japca, ca nu degeaba colegii din parlamentul mafiot le-a aproobat cu 2 zile inainte pensiile speciale pentru mandatele avute!
  Aceste „indemizatii” pornesc de la 870 de lei lunar/pe viata pentru un singur mandat detinut, si cresc pana la 4700 lei!
  Deci, esti primar 4 ani, vei primi dupa expirarea mandatului 870 de lei lunar, toata viata, adica cat pensia unui muncitor care a lucrat 40 de ani!!!

  Ma, daca iubiti asa de mult statul de drept, lasati sa-l aperede DNA -ul, de ce vreti sa-l ingenunchiati?
  De ce va temeti de DNA ca dracul de tamaie?Eu de ce nu ma tem de DNA si ca imi este ascultat telefonul?

  (0)
 12. cc

  Strategic mișcarea PSD a fost proastă.
  Și-a irosit ocazia de a-și prezenta potențialul organizatoric pentru o cauză inexistentă(știm că mitingul a fost legat de sentința în cazul dlui Dragnea) și îi va fi greu, din ce în ce mai greu să justifice injustiția (dacă aceasta va fi prezentată de celelalte partide, factual și rațional) în fața propriilor alegători.
  Au intrat în capcana proprie.
  Cum vor putea de exemplu justifica un discurs-comunicat-judecată care va spune factual
  În perioada x-y, membrul PSD z, a încasat %, a fost prins în flagrant delict pentru mită, a aranjat concursul de angajare transmițând subiectele favoritului etc.
  Dacă mai apar și imagini video și capturi audio vor fi din ce în ce mai greu de înghițit *apărătorii justiției de genul ăsta*.
  Cel mai simpul pentru PSD ca și organizație dacă vroia întradevăr să evolueze și să asigure o continuitate, era 1)disocierea publică față de membrii acuzați penal, 2) stabilirea mecanismelor interne de promovare a numelor cu funcții de conducere fără probleme penale, 3)instituirea unui mecanism politic de colaborare și distribuire rațională a resurselor bugetare acolo unde e nevoie cu consensul celorlalți actori, dar suivind logica priorizării intereselor cetățenilor.
  Pe planul valorilor conservatoare, Coaliției Pentru Familie, doi oameni , un cuplu homosexual a dat o lovitură majoră dpdv legal gândirii intolerante, chiar dacă nu poți eradica intoleranța complet, iar votarea lui Emil Rengle ca și câștigător al emisiunii Românii au talent, bisexual arată că subiectul puritanismului sexual e secundar în opiniile multor dintre români.
  E o ironie în polarizarea discursului, riscă să fie atrași într-un gen de extremism chiar și membrii bineîntenționați PSD care se autopercep ca și modele de pozitivitate în societate. Sunt mulți care vor ca și lucrurile să avanseze în localitățile lor, iar PSD-ul a oferit inconsistent soluții prin alocare de resurse, pe măsura competențelor persoanelor implicate în proiecte. În cazuri excepționale a funcționat, în altele a revenit la același joc de-a comisionul *fă ceva să se vadă, ne aranjăm și noi de un mic procent pentru mine și partid*.

  (0)
 13. casian ordace

  Si eu cunosc doamna Didi, exempul pupincurista Bors Luminita sefa sindicatului di CJ, oare de ce o face? Sa nu fie data afara . Nu iti este rusine? Schimbat liderul nu are ce cauta la conducerea sinicatului. Daca ar face aceste lucruri din convingeri politice ale psd-ului OKdar motivul este de pupincurism. Cum va inconjursti de asfel de specimente dlMoldovan? Mai aveti cativa.

  (0)
 14. cc

  Alandala.
  Succint.
  Sunt la muncă.
  1.Minciuna privind huiduirea Simonei îți aparține în totalitate.
  Huiduită a fost Firea şi nu Simona.
  2. Afirmi că DNA n-a obținut o condamnare pentru corupție. Minciună din nou.
  3. Încurci voit aspecte. Dormitul la Parlament cu fapte de corupție. Nu nuanțezi -dormit ore prelungite de lucru.
  pe dosare vs dormit pentru a închiria .
  locuințele alocate pentru diurnă.
  4. Nu cunoşti mandatul DNA. Cadrul legal în care operează.
  5. Privind comparația de număr de manifestanți, Adevărul a publicat deja un articol pe temă .
  Caută-l.
  Dragnea a suflat păsărica 600000. Minciună din nou.
  6. Gradul de civilizație manifestat a celor din #rezist în cazul curăţeniei manifestațiilor e superior. Şi asta fără comandanți de detaşamnet , grupă.
  7. Da, unii au fost agresivi. Sunt video-uri cu organzatori care bruschează copii, cu Floricica dansând din cur.
  8. Informează-te mai mult despre Teldrum, colegi de facultate, ferme de porci strategice,afaceri în Brazilia.
  Eşti în PSD.
  Gurile rele spun că ai fi Bogdan Ivan.
  Un alt mincinos care declara multe că n-ar fi în politică că nu ar viza funcții.
  E o patologie în PSD de a favoriza personalitățile dedublante.
  In extremis aş putea face o analiză semantică pe termeni similari utilizați şi rândurile tale, sau să întrebăm adresa de IP a ta. Nu e treaba şi nici intenția mea ca să duc procesul de căutare a adevărului până la capăt.
  Dar am marcat: MINCINOS.
  Şi te tratez ca atare .
  0 credibilitate.

  (0)
  • Alan Dala

   1. Daca ati huiduit la evenimentul ei e ca si cum ati fi huiduit-o pe ea. Nu detaliez ca oricum voua va lipseste educatia si cei 7 ani de acasa, asa ca e aproape misiune imposibila sa intelegeti astfel de lucruri. Voi haituiti oamenii care nu va plac, vreti sa se inchida televiziunile care au alte idei decat ale voastre, vreti sa boicotati jediturile care publica ce nu va place, terfeliti orice eveniment daca participa cineva care nu va place, vrei sa ii bafgati pe toti adversarii la puscarie, cu probe sau faar probe, pentru voi nu conteaza.

   2. Ce condamnare pentru coruptie a otinut DNA in dosarele lui Dragnea?

   3. Am zis ca va faceati camapanie ca parlamentarii dorm in Parlament, iar acuma nu mai puteti face si nu va mai intereseaza ca se doarme. :p Sa stii ca si dormitul in Parlament pote fi incadrat la abuz in serviciu, cel putin inainte de a clarifica CCR limitele acelui articol.

   4. De unde stii ca nu cunosc?

   5. Acolo au fost cel mult 200 de mii, adr cel mai probabil in jur de 150 de mii. Abereaza rau de tot Dragnea. Cei de la rezist au fost cel mult 70 de mii la cel mai mare protest al lor. Compara si tu pozele si nu mai lua de buna ce zice propaganda, fosta Scânteia. 😉 Antena 3 zice altceva, deci pe cine sa credem? Pe niciunul, ca de aia avem cap, sa judecam si singuri. Daca tu vii cu argumente ca ce zice Adevarul, iti aduc si eu argumente cu ce zice A3. =))

   6. Da-o dracului de dubla masura! Umbli toata ziua cu ea. Cauta imagini din Germania, SUA, Franta si vei vedea ce mizerie ramane dupa orice mare masa de oameni, indiferent ca e protest, concert de opera, concert rock sau de manele. Si dupa rezist a ramas mizerie foarte mare, doar ca ei au ramas sa ii ajute pe cei de la salubritate, asta pentru ca era din planul propagandistic. Se perpeleau ei de mila gunoierilor, n-am ce zice. =)))
   Nu putem compara cele doua proteste sin punct de vedere al vivilizatiei, asta si pentru ca cei de la rezist ii alungau pe toti „suspectii” si toate televiziunile neprietene. La protestul PSD pputea sa mearg pana si Bot prin multime si nu il lua nimeni la bataie si la injuraturi, cum faceti voi daca vedeti un adversar.

   7. Da-mi un video unde agreseaza copii, ca sa nu zic ca esti nu numai mincinos, dar si propagandist josnic. Putea cineva sa o opreasca pe floricica dansatoarea? Era libera si ea sa participe. Ai fi preferat sa faca asa https://www.youtube.com/watch?v=zVV6VyD9vAk ca la marele miting al lui Klaus? Sa va fie rusine!

   8. Ce sa ma informez despre Teldrum? Voi luati de bune orice barfe despre adversari dar faceti ca trenul daca cineva face la fel cu ipocritii vostri. Voi ziceti ca la voi sunt doar coincidente. Daca au fatuit ceva sa ii ancheteze si sa ii condamne, doar nu apar eu pe nimeni daca sunt anchetati si condamnati pe bune. Niste oameni au o ferma de porci. E ilegal sa ai ferma de porci? Cine a fost condamnat in cazul existentei fermei de porci? Tu nu vezi ca procurorii se duc la vanatoare, ca pana la urma, cum zicea un amic ca tot ii gasesc ei ceva lui Dragnea pana la final. =))) I-am zis ca supa prea stalinist ca il vanam pana tot ii gasim ceva. Poate ma lamuresti tu si in legatura cu afacerile din Brazilia. =)) Nu au voie oamenii sa investeasca in strainatate? Toata „ancheta” se bazeaza pe ce spuneau 2-3 „localnici” intervievati pe plaja si ce spune telefonic un preuspus procuror, ca ei au aflat ca este un grup care a cumparat niste case cu 160 de mii de euro in acea statiu. =)). Pe bune ca poate sa creada cineva asa ceva? mai ales in tara in care cartelurile drogurilor au o putere foarte mare. Au depistat ei niste corupti care si-au luat niste locuinte de vacanta. Nu stiu daca nu erau chiar niste apartamente in vile. Si la gradinita daca le povestesti asa ceva, o sa rada copiiii de tine.
   Dar desre casele din meditatii nimic? Despre purtatul in judecata a doi batrani octogenari nimic? 15 ani i-a purtat Wener prin instante, pentru ca in final sa piarda Werner casa. Parca ara a saptea casa, cea pe care a pierdut-o prima data, si avea mai multe apartamente. Dar despre adoptiile ilegale despre care chiar Werner zice ca a fost doar sofer? Nimic? Nimic despre Burci, patronul de la adevarul, care apare intr-o filmare cum negocia vanzare de copii? Nimic? Stii ca traficul de persoane, mai ales cel de copii, este imprescriptibil? Dar werner cand returneaza banii castigati din chiriile pe o casa care instanta a zis ca nu a fost a lui? Sunt totusi 320 de mii de euro si el a zis ca ii da inapoi la stat. Nimic depre prietenul lui Werner, michale Schmidth? Contractele cu primaria, faptul ca i-a dat lu Werner un septar sa il foloseasca gratui. Faptul ca a primit terenuri de la primarie pentru Auto Bavaria, asta nu te deranjeaza? Nu vezi coincidente? Dar faptul ca Schmidt e cumnat cu celebrul Usatii, fost agent FSB si cel care a pus la cale asasinarea lui Gorbuntov? Despre astea nimic? Mai ales ca isi fac si sarbatori impreuna si a zis ca e cel mai bun prieten al lui, ba chiar i-a dat el apartament in bucuresti in timpul campaniei. Nimic, nimic? Nicio coincidenta? Aici nici nu trebuie sa mergi pe coincidente. in ce am prezentat sunt fapte, cu acte, cu declaratiile lor si cu probe suficiente. Numai sa vrei sa le citesti, Ti-am zis ca eu am citit anchetele despre Dragnea, am citit motivarea si m-am informat inainte de a-mi forma o opinie. Voi va lasati dusi de val, ce va zice prpaganda aia e. Eu cre ca voi nu aveti capacitatea emotional sa rezistati sa citit documente care va contrazic credintele. La voi e pe baza de credinta, de cese aude – fara sa va intereseze de unde se aude si cine a lansat.
   Mi s-au atribuit multe identitati,dar partea proasta e ca nu au nimerit si nici nu vor nimeri, dintr-un fapt simplu, ca nu sunt din PSD si nu sunt o persoana cunoscuta, asa ca degeaba va chinuiti sa demascati un necunoscut. mare realizare ar fi. =)))
   Esti prea partizan si prea radicalizat. De stalinisme stiu ca sunteti in stare, sa ii cautati pe cei care va contesta si sa ii agresati si sa ii haituiti.

   (0)
  • Alan Dala

   Condamn si gestul organiztiilor PSD de a face acel colaj de imagini cu Simona Halep si de a-l disribui. Este ceva incalificabil si prin asta au continuat sa o tarasca pe Simona prin mocirla politica. Acele organizatii ar trebui sa fie sanctionate si eventual conducerile demise. S-au coborat aproape la fel de jos ca si cei de la #rezist.
   Va deranjeaza foarte tare ca Firea a incercat sa isi faca imagine cu Simona (asa ziceti voi), sa profite de pe succesul ei. Dar sunteti din nou ipocriti, pentru ca voi uitati ca Iohannis, Ciolos si voi ati profitat de pe succesul incendiului de la Colectiv, v-ati urcat pe cadavre pentru a ajnge la putere. Dar cu toate astea, voi sunteti niste minunati ce n-am vazut. Totul a culminat cu declaratia lui Werner ca „A fost nevoie sa moara oameni ca aceasta demisie sa se produca”. Ipocritilor!

   Revin si referitor la faptul ca ai zis ca sunt din PSD. Eu cred ca PSD si-ar dori sa ma aiba la ei in partid. ii vad ca tac ca niste momâi si nu reactioneaza niciunul la nimic. Poate ca unii dintre ei reactioneaza, dar probabil ac se rezuma la a scrie cateva injuraturi si gata. Ca mai vad ca unii va mai iau si la injuraturi uneori, dar destul de rar.

   (0)
 15. cc

  1. Interacțiune pedagogică cu un copil, al unui organizator PSD
  http://www.aktual24.ro/salbaticie-imagini-de-necrezut-un-organizator-psd-agreseaza-un-copil-care-mergea-cu-trotineta-spre-piata-victoriei-galerie-foto/
  2.Dialog constructiv cu jurnaliștii al unui funcționar promovat de PSD în diferite funcții.
  https://www.g4media.ro/video-cine-sunt-pesedistii-care-l-au-agresat-verbal-pe-reporterul-recorder-ro-care-documenta-mobilizarea-pentru-marele-miting.html

  3. Să-ți aduci aminte de Colectiv
  https://www.youtube.com/watch?v=APQLbhk-rfY
  Așa s-a născut #Rezist. Păcat de tinerii ăia. Mare păcat. Au trebuit să moară inutil ca să se trezească lumea din letargia civică.

  4. Crescent
  https://www.riseproject.ro/articol/documente-adevarul-despre-crescent/
  Un alt documentar.
  https://youtu.be/080612B29NE
  Vezi unde înregistrată.
  În Cipru.
  https://efiling.drcor.mcit.gov.cy/DrcorPublic/SearchResults.aspx?name=%25&number=21820&searchtype=optStartMatch&index=1&lang=EN&tname=%25&sc=0
  Directorul Crescent, actual este Mihai Lazar.
  Tot un fost securist.
  Nimeni nu știe ai cui sunt banii.
  Dar dl Voiculescu a fost coleg cu Isărescu guvernatorul BNR și cel mai longeviv om din Statul Român care probabil cunoaște cel mai bine Sistemul și Statul Paralel.
  A supraviețuit toate regimurilor politice.
  Are expertiza necesară financiară.
  Dar când te uiți cine sunt oamenii numiți în jurul lui, Bogdan Olteanu(Ghisela Vass) îți dai seama că a existat o continuitate politică între rețelele politice de comuniști care au răsturnat regimul monarhic până azi la Parlamentul actual, când se răstoarnă politically-correct doar guverne.
  Aceiași Mărie cu Altă Pălărie.
  Nu ai cum să înțelegi.
  Iese cine trebuie de fiecare dată.
  Asta e o democrație deturnată.
  Oportunitățile sunt doar pentru unii.

  (0)
  • Alan Dala

   1. Pozele le-am vazut si eu, de aceea ceream film. Si eu rezolv niste poze netrucate ca ma bate domnul Balan, dca trebuie.

   2. Ingrozitor cat de tare l-au agresat verbal pe saracutul. =)) V-ati infiltrat peste tot, prinrte manifestanti, se vede ca aveti sange de securisti. Cand i-a dat basescu o stachie copilului ala, ati zis ca poate i-a zis femeii ceva, poate a injurat-o. Nu ati zis voi :p , a zis el, dar voi l-ati sustinut pana la pixelul albastru.

   3. Sa speram ca nu va mai fi nevoie sa moara oameni.

   4. da, niste materiale foarte convingatoare, nu mai am niciun dubiu =))) M-ai lamurit! =))

   (0)
 16. cc

  And yeah,
  Pe lângă Meleșcanu- șeful SIE coleg la Geneva cu Dan Ciobotea (Patriarhul Daniel) și Ilie Sârbu(socrul dlui Ponta și tatăl europarlamentarei Diana Sârbu) mai sunt câteva nume care au supraviețuit tot timpul în puful Parlamentului.
  Pentru a descâlci relațiile de rudenie și influență în politica românească trebuie cineva cu două doctorate, în istorie și în științe sociale…plus 2 ani de muncă zilnică , de documentare prin arhivele care sunt deținute tot de aceiași oameni.
  Ideea de bază.
  O țară care se conduce în spiritul unei moșteniri ereditare a funcțiilor, structuri care se eternizează nu va performa în comparație cu alte națiuni.
  Va sfârși ori în sărăcie ori în revoluții violente.

  (0)
  • Alan Dala

   Ingrozitor! Nu m-as fi asteptat la asa ceva. Deci ei erau tinere sperante, care au facut studii in occident. =))

   (0)
  • cc

   Iar nu-ți foloseşti bibilica.
   Pe vremea comuniştilor aveau viză de studii în Occident cei care erau selecţionaţi de fosta Securitate . Ascendența lor prezenta garanții solide. Nu e noutate.Putin şi-a trimis fata în Olanda , Kim Jong Il a studiat în Elveția, Andrei Năstase în Anglia, Assad în Londra , Birchall USA, Pană în Canada. Etc .

   (0)
  • Alan Dala

   Hai mai ca nu e asa. Doar voi ne-ati povestit ca u are cum. Basescu nu a colaborat ca sa lucreze in occident. Multi din tabara voastra si-au facut studiile sau au lucrat in occident. Cand ziceam ca trebuie sa te ai bine cu secu si pentru a merge intr-o tara comnuista (nu tie iti ziceam), pfuai ca ce ca cum ca nu e asa. =))))
   Cei care au facut dupa revolutie creedam ca e chiarde bine, fara misto. Doar useritii care abia leaga 2 cuvinte in romana, atuul lor era ca au studiat in strainatate. Estenunsa si la PNL, Brantl sau ceva de genul asta.
   Raluca Turcan, care v-a fost prresedinta la PNL, a facut studiile la Moscova. Voi chiar si cand era ea la conducere, voi tot ii acuzati pe ceilalti ca-s cu rusii. =))) Ipocrizie la maimum! =))
   Cel mai bun prieten al lui Iohannis e cumnatul oligarhului Usatii, care a fost ofiter FSB si a comandat uciderea lui Gorbuntov la Londra, de aceea are interdictie de a intra in UE. El se lauda si ca e si din anturajul lui Putin. Si astea nu-s deloc vrajeli si zvonuri, sunt extrm de usor de demonstrat cu declaratiile lor, proprii.

   (0)
  • Alan Dala

   Daca vrei te pun in legatura cu donul Balan, sa iti povesteasca ca priim procurorii erau alesi in anii 60 numai pe criteriul competentei si nu comiteau abuzuri, =)))
   Si Kodruta ti-ar putea povesti asat, deoarece tatal ei a fost tot prim procuror inainte de revolutie. Sau iti poate povesti conducatorul de doctorat al Kodrutei, care a fost prim procuror la Timis, chiar si in timpul revolutiei, cand a gestionat cu profesionalism situatia, fara a comite abuzuri. =)))
   Si astea nu-s zvonuri,
   Ca tot vine Bot la bistrita, el zicea ca taatl lui Dragnea a fost tortionar, ca a fost sef de post intr-o cumuna si pe vremea respectiva militienii erau tortionari. =))) Dar prim procurorii nu. =))))

   (0)
  • Alan Dala

   Nu ma uit la seriale niciodata.
   Mie imi place ca tu esti o persoana cu care se poate avea o conversatie, spre deosebire de ceilalti colegi de suferinta. Mai clachezi si tu, te mai disperi, zici ca nu mai discuti cu mine, dar pe urma revii, ceea ce inseamna ca nu esti chiar pierdut.
   Eu nu inteleg cum cineva care locuieste si lucreaza in strainate, poate sa accepte abuzuri, incalcari de lege si de constitutie. Mie aceste lucruri mi se par cele mai grave atentate la democratie. Daca respectam legea numai cand ne convine, atunci putem uita de democratie. Eu nu vreau ca institutiile statului sa foloseasca tertipuri.
   Ti se pare normal ca un presedinte sa nu respecte o decizie a CCR? Si PSD-ul a fost de multe ori in situatia in care nu i-a convenit anumite decizii ale CCR, dar le-a respectat fara comentarii. Asta insemna stat de drept. Eu imi doresc un stat de drept, unde regulile sa fie respectate, nu imi doresc razbunari staliniste.
   Iohannis trebuie suspendat cat mai urgent. Ar fi trebuit suspendat a doua zi dupa publicarea deciziei CCR. Nu are ce sa citeasca si ce sa inteleaga, nu merge cu smenuri din astea. sincer sa fiu, eu nu cred ca ar intelege vreodata, deoarece nu il ajuta hardware-ul. In motivare scrie clar ce trebuie sa faca presedintele si acea solutie trebuie aplicata de indata. Eu nu vreau ca PSD sa incerce sa il suspende, sa dea decretul si sa nu mai faca referendum. Iohannis a incalcat grav cinstitutia si rtebuie suspendat si adus in fata poporului la referendum. Nu ma intereseaza ce calcule isi face PS-ul si nici nu ma intereseaza cum e mai bine penrtu ei. Ma intereseaza ac incalcarea constitutiei sa fie aspru sanctionata, fara ca stai ca sa vedem. Nu ma intereseaza daca poporul il demite sau nu, dar el trebuie adus in fata poporului, astfel incat altor presedinti sa nu le vina idei sa faca aceleasi mizerii. O sa pun PSD-ul pe lista neagra daca nu il suspenda pana la sfarsitul saptamanii, Este de neacceptat. E ca si cum un politist l-ar vedea pe unul ca fura si s-ar gandi daca e bine sau nu sa il opreasca. Poate se gandeste si politistul ca nu e oportun, ca poate il loveste ala. Fapta a fost facuta, deci Iohannis trebuie suspendat de urgenta si facut referendum pentru demitere. Fara smecherii si tertipuri.
   Voi nu aveti nicio legatura cu democratia si cu statul de drept. Voi vreti doar sa dispara prin orice mijloace adversarii idolilor vostri.
   Deci nu ma intereseaza daca PSD-ul are de castigat sau de pierdut, nu ma intereseaza daca Iohanni castiga sau pierde referendumul, nici daca Iohannis iese intarit sau slabit. Ma intereseaza doar faptul de a nu se tolera si negocia incalcarea grava a constitutiei si a statului de drept.

   (0)
 17. Cc

  Bun părerea mea e următoarea:ca orice om ai calități şi defecte.
  Printre calităţi eşti capabil să articulezi coerent un punct de vedere, rămâi în zona civilizată de dialog şi ai o anumită sensibilitate comunitară.Printre defecte, atitudinea de avea dreptate cu orice preț şi faptul cā ți-ai dezvoltat un mental oarecum de Gică Contra şi capacitatea de a sintetiza şi vedea o imagine de ansamblu îți este afectată de caracterul bătăios care de asemeni te conduc la deformări voite ale realității .
  Opinez că o să ai în viitor mari decepții .
  Create de anturajul tău imediat.
  Vorbim în 2-3 ani.
  Calitățile şi defectele se manifestă nu doar în arena politică ci şi personală. Chestii mai profunde decât politica.
  Numai bine şi nu uita:
  fiecare om are dreptul la opiniile lui.
  Pentru tine faptul că câțiva colegi de şcoală s-au aflat şi se află în vârful piramidei ale unor instituții de control social e perfect democratic se pare. Eu găsesc profund anormală transmiterea ereditară a puterii oriunde în lumea asta.
  Timp limitat replici scurte;)

  (0)
  • Alan Dala

   Eu respect inrtotdeauna opiniile celorlalti si chiar mi s-ar parea plictisitor si super-monoton sa existe o singura opinie. Eu nu imi doresc o singura opinie, dar imi doresc sa existe dialog. In primul rand imi doresc sa existe dialog intre presedinte si guvern/parlament, mai ales ca presedintele trebuie sa aiba rolul de mediator, rol care nu a mai fost exercitat din 2004. Credeam ca dupa Basescu nu poate veni cineva mai conflictual, dar m-am inselat.
   Trebuie a fiti si voi mai deschisi spre dialog. nu ma refer la tine, ca tu nici nu pari a fi din tabara lor. Te mai tradeaza faptul ca uneori aproape clachezi, dar iti revii destul de repede si putem continua discutiile.
   Uita-te la Trump-Kim. pana sa se stabileasca un dialog era cat pe ce sa-si dea cu nucleare in cap, acuma, dupa ce sau intalnit, relatiile au inceput sa se normalizeze si fiecare mai lasa ceva de la el. Asa mi-as dori sa se intample si politica de la noi, unde relatiile sunt mult mai incordate decat erau intre Kim si Trump.

   (0)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

 • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
 • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
 • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
 • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
 • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.